ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


208. "Merci Patron" ...από τους CHARLOTS (*)
647 αναγνώστες
Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008
18:36
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ EFQM Excellence Model (μέρος 31ο) 
 
Η δομή του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Αριστείας (20)
 
7. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ (συντ. βαρ. 9%)
 
Υποκριτήρια (και παραδείγματα) :
 
7α Μετρήσεις Αντίληψης
o       Παρακίνηση
o       Ικανοποίηση
 
7b Δείκτες (μετρήσεις) Απόδοσης.
o       Επιδόσεις – Αποτελέσματα(πχ. παραγωγικότητα)
o       Παρακίνηση και εμπλοκή
o       Ικανοποίηση
o       Φροντίδα για τους ανθρώπους του οργανισμού
 
Τα παραπάνω πεδία και για τα δύο υποκριτήρια σε ένα τμήμα τους συμπίπτουν ! Η διαφορά αναλύθηκε προχθές (Άρθρο 206.) και δόθηκε σχετικό παράδειγμα.
     

(*)... Το άσμα είναι από τα απόνερα του «Μάη 68»… σκωπτικό βεβαίως <σ’ ευχαριστούμε αφεντικό, πόσο χαρούμενα δουλεύουμε για πάρτη σου – είμαστε τρελά ευτυχισμένοι – αυτά που κάνεις για μας εδώ κάτω - ο θεός σίγουρα θα στα ξεπληρώσει>… Σχετικό και το του Διον. Σαβ. την ίδια περίπου εποχή <σ’ ευχαριστώ ώ εταιρία>… καμία σχέση : άλλο ο μισθωτός και άλλο ο – έστω αδικημένος ή και καταπιεσμένος – ελεύθερος επαγγελματίας, ουσιαστικώς συνεργάτης…  ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα… Μία βόλτα chez Ali Baba θα σας ξεναγήσει σε προσωπικές αναμνήσεις του γράφοντος (στα σχόλια)… και βεβαίως chez Radio N. για τη συνέχεια των χθεσινών περί ομορφιάς και ασχήμιας

Σχόλια

22/06 19:17  Yannis K.
πραγματι εισαι μαεστρος στην κατασκευη "γεφυρών"!

Τι δουλεια κανεις? :)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις