ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Από τον Ερμή στον Προμηθέα...
1221 αναγνώστες
Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2007
14:42

Δεν είναι σαφές, εάν ο (θεός) Ερμής ή ο (ημίθεος) Προμηθέας, παρέδωσαν τη μυστική τεχνογνογνωσία της φωτιάς στους ανθρώπους.

Ο γράφων - κατά γενική παραδοχή - κοινός θνητός, είχε από μικρός μεγάλη συμπάθεια / θαυμασμό και στους δύο, ιδιαίτερα δε στο δεύτερο (πρώτο κατά τη μυθολογία) "μάρτυρα" της ανθρωπότητας.

Επιπροσθέτως ο "Προμηθεύς Πυρφόρος" είναι το έμβλημα του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος εις το οποίο ο γράφων εφοίτησε και από τριακονταετίας υπηρετεί ως διδάσκων.         

Σας καλωσορίζω, ευχαριστώ και συγχαίρω τους οικοδεσπότες μας για τη νέα τους προσπάθεια και δεσμεύομαι, ότι δεν θα πλήξετε. Μεταξύ των άλλων θα υπάρχουν Quiz σε πυκνά χρονικά διαστήματα. 

Ιδού το Q1 :  ποία πρακτική - πολιτική Αριστείας καταγράφει το ιαπωνικό ιδεόγραμμα, το οποίο καταλαμβάνει το χώρο της "φωτογραφίας"  του γράφοντος ?

Προς το παρόν διαβάστε τα "εισαγωγικά" και από αύριο κιόλας περισσότερα.

 

Σχόλια

15/09 16:13  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλορίζικος φίλε μου! Το εκ δεξιών κείμενο βεβάιως είανι μακροτατο, αλλα ενδιαφερον. αναμένω τα νεώτερα...
04/09 20:05  mc
Το έλυσα;..
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις