ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


201. "Time After Time" ... από τις SARAH Mc L. και CINDY L. (*)
645 αναγνώστες
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008
19:11
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ EFQM ExcellenceModel (μέρος 23ο) 
 
Η δομή του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Αριστείας (12)
 
Συνεχίζουμε με την παρουσίαση του τέταρτου από τα εννέα (9) Κριτήρια – Πεδία Αριστείας. Το καθένα έχει τη δική του βαρύτητα.
 
4. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ και ΠΟΡΟΙ  (συντελεστής βαρύτητας 9%)
 
Οι άριστοι οργανισμοί σχεδιάζουν - προγραμματίζουν τη συμβολή και διαχειρίζονται τους εξωτερικούς συνεργάτες και προμηθευτές καθώς και τους εσωτερικούς πόρους, ώστε να υποστηρίζονται η πολιτική και στρατηγική, καθώς και η αποτελεσματική λειτουργία των διεργασιών τους. Στη φάση του σχεδιασμού – προγραμματισμού και σε όλο το φάσμα διαχείρισης συνεργασιών και πόρων εξισορροπούν τις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες του οργανισμού, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.           
 
Υποκριτήρια (εξειδίκευση) :
 
4α Διαχείριση εξωτερικών συνεργασιών.
4β Διαχείριση οικονομικών πόρων.
4γ Διαχείριση κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικών.
4δ Διαχείριση τεχνολογίας και τεχνολογικής καινοτομίας.
4ε Διαχείριση πληροφόρησης, γνώσης και τεχνογνωσίας.
 
(Τα παραπάνω αποτελούν ελεύθερη απόδοση του μοντέλου από το γράφοντα και διαφέρουν μάλλον αισθητά από την επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα).
 

(*)… συνεργασίες… οι μουσικές αναφορές συμβαδίζουν… δύο μεγάλες ερμηνεύτριες μαζί… ο χθεσινός τίτλος συμπληρώθηκε με βάση τις πολύτιμες πληροφορίες του φίλου apostel, τον ευχαριστώ και από εδώ.

Σχόλια

13/06 19:35  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
"Επί του πιεστηρίου" κατατέθηκε το Ν/σ του Υπουργείου Παιδείας για τα Μεταπτυχιακά.
Φυλάξτε τους πωπούς σας ! όπως θα έγραφε και ο Κύριος Χάϊντ (alter ego του Δρ. Ερμή).
Προβλέπονται πάλι αλλοπρόσαλλοι κανόνες επί δικαίων και αδίκων, ισοπέδωση και θρίαμβος της απεγνωσμένης προσπάθειας για έλεγχο από τους κρατιστές...σε βάρος της καινοτομίας ...
"Κάποιο" ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μεταπτυχιακό ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ πρόσφατα στο 1ο (χαμηλώτερο) Επίπεδο, μετά από αξιολόγηση με βάση το μοντέλο EFQM,... το είδατε πουθενά ? το Υπουργείο το πήρε χαμπάρι ? ακόμη και <εμείς> σας το κρατάμε κρυφό... (προς το παρόν)...όχι δεν είναι του Ε.Μ.Π. που να βρούνε μυαλό να το επιχειρήσουνε, παρότι πολλά Μεταπτυχιακά του 'Ιδρύματος" θα το κατωρθώνανε... τους τα λέει ο Ερμής..."πέρα βρέχει"... ας λουστούνε τις άθλιες και άσχετες διαδικασίες "αξιολόγησης" που θα τους επιβάλλει στο τέλος το Υπουργείο... μαζί με το παραπάνω Μεταπτυχιακό επιβραβεύτηκε (στο 1ο Επίπεδο πάντα) και ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (όχι στην Ελλάδα βεβαίως, εκεί που τους "κόβει"...)
Μαρσίλια και πάλι Μαρσίλια και μακάρι να είχα φύγει νωρίτερα...

"Νυχτερίδα" - Μυρσίνη Κ.
13/06 19:49  Κλεάνθης
Καλησπέρα Μυρσίνη ... κυνική νηφαλιότητα. Χαλάρωσε, και μην χάσεις την ευκαιρία σου. Άσε την Ελλαδίτσα μας και άνοιξε τα φτερά σου να πετάξεις. Πάντα στα πλαίσια της Χαρούμενης Επιστήμης και του Ευ Ζην. Καλό σου απόγευμα.

Υ.Γ. Ωραία μέρα για οινοποσία και αμπελοφιλοσοφία με το τέλος μιας κουραστικής εβδομάδας, φεύγω να την εκμεταλλευτώ.
13/06 21:40  haros
που το θυμηθηκες..φοβερο τραγουδι...μπραβο.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις