ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


198. "Ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου" ...χορωδιακή εκτέλεση - ΧΡΗΣΤΟΣ Λ. (*)
714 αναγνώστες
Κυριακή, 8 Ιουνίου 2008
19:22
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ EFQM Excellence Model (μέρος 20ο) 
 
Η δομή του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Αριστείας (9)
 
Συνεχίζουμε με την παρουσίαση του τρίτου από τα εννέα (9) Κριτήρια – Πεδία Αριστείας. Το καθένα έχει τη δική του βαρύτητα.
 
3. ΑΝΘΡΩΠΟΙ (συντελεστής βαρύτητας 9%)
 
Οι άριστοι οργανισμοί διαχειρίζονται, αναπτύσσουν και απελευθερώνουν όλο το δυναμικό των ανθρώπων τους, σε όλα τα επίπεδα : Ατομικό, ομάδων και στο σύνολο του οργανισμού. Προωθούν την ισοτιμία και ισότητα, εμπλέκουν και ενδυναμώνουν τους ανθρώπους τους. Τους νοιάζονται, επικοινωνούν μαζί τους, τους ανταμείβουν και αναγνωρίζουν την προσφορά τους, με τρόπους οι οποίοι να παρακινούν, να οικοδομούν δέσμευση, ώστε να χρησιμοποιούν τις δεξιότητες και γνώσεις τους προς όφελος του οργανισμού.       
 
Υποκριτήρια (εξειδίκευση) :
 
3α Το ανθρώπινο δυναμικό σχεδιάζεται, διοικείται και βελτιώνεται.
3β Η γνώση και ικανότητες των ανθρώπων προσδιορίζονται, αναπτύσσονται και διατηρούνται.
3γ Οι άνθρωποι εμπλέκονται και ενδυναμώνονται.
3δ Υπάρχει διάλογος μεταξύ των ανθρώπων και του οργανισμού.
3ε Οι άνθρωποι ανταμείβονται, αναγνωρίζεται η προσφορά τους και ο οργανισμός νοιάζεται γι’αυτούς.
 
      
(Τα παραπάνω αποτελούν ελεύθερη απόδοση του μοντέλου από το γράφοντα και διαφέρουν μάλλον αισθητά από την επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα).
 

(*)… επέτειος…  ευχαριστώ τον φίλο Θρασύβουλο για το αφιέρωμα και τα καλά του λόγια… Χαρά και λύπη σήμερα… Στη «Νυχτερίδα» (και άλλους βαθμοφόρους) απενεμήθη το ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των περυσινών πυρκαγιών… Λίγες ώρες αργότερα ο σεισμός στη Δυτική Πελοπόννησο… ώσπου να πεις «δόξα τω Θεώ- βοήθα Παναγιά»… το βιδεάκιο το οποίο προβλήθηκε στην τελετή στο Υπουργείο, επιμελήθηκε (ε, γνωρίζεται ποια)… θα αναρτηθεί μαζί με φωτογραφίες από την απονομή λίαν συντόμως…

Σχόλια

08/06 19:32  Yannis K.
Συναδελφε μου κολλαει το youtube και η αναμονη μου πηγε στραφι (ως προς το βιδεακιο που μου ειχες εξαψει την περιεργεια εννοω).

Γι αυτη την ωραια νεολαια περιμενουμε να μας πεις περισσοτερα εν καιρω.
08/06 19:37  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Yanni, όταν ξεκολλήσει κλικάρησε σε αυτόν που το ανέβασε...
08/06 20:29  Κλεάνθης
Να προσθέσω "σεμνά και ταπεινά" την καλησπέρα μου αγαπητέ/τή
08/06 20:46  favlos
Χαιρετώ τό πιο ωραίο δίδυμο...:)
08/06 22:07  Κλεάνθης
ave favle...:)
08/06 22:07  Goldmine
Παρομοίως, ως ο φαύλος έφη:-)
09/06 02:08  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εις πολλά έτη και πάντοτε χρησιμοι προς την Ελλάδαν! Εγώ απλήν αναφοράν έκαμα, τα ευσημα υμέτερα, υμεις κάματε την δουλειά και εν μέσω θυέλλης.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις