ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


184. "In A Gadda Da Vida" ...από τους IRON BUTTERFLY (*)
855 αναγνώστες
Σάββατο, 17 Μαΐου 2008
18:59
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ EFQM ExcellenceModel (μέρος 7ο) 
 
Οι Θεμελιώδεις Αρχές της Αριστείας (5)

Συνεχίζουμε σήμερα με την παρουσίαση της τέταρτης από τις οκτώ (8) ισοδύναμες Αρχές (γι’ αυτό και απεικονίζονται σε ένα γράφημα κλειστής κυκλοφορίας, χωρίς αρχή και τέλος, βλ. Άρθρο 180.)

 

Ø      Ανάπτυξη Συνεργασιών
Αριστεία είναι η ανάπτυξη και διατήρηση Συνεργασιών, οι οποίες προσθέτουν Αξία.
 
Η εφαρμογή της Αρχής στην πράξη
Οι άριστοι οργανισμοί αναγνωρίζουν πως στο σημερινό, συνεχώς μεταβαλλόμενο και ολοένα πιο απαιτητικό κόσμο, η επιτυχία μπορεί να εξαρτάται από τις συνεργασίες τις οποίες αναπτύσσουν. Αναζητούν και αναπτύσσουν συνεργασίες με άλλους οργανισμούς. Οι συνεργασίες αυτές τους επιτρέπουν να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους συμμετόχους τους μέσω της βελτιστοποίησης των ιδιαιτέρων - βασικών τους δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων. Οι συνεργασίες είναι δυνατό να συμπεριλαμβάνουν πελάτες, την κοινωνία, προμηθευτές, ή ακόμα και ανταγωνιστές. Βασίζονται σε σαφώς προσδιορισμένα αμοιβαία οφέλη. Οι συνεργάτες εργάζονται μαζί, ώστε να πετύχουν κοινούς στόχους. Υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον με τη δική τους εξειδικευμένη εμπειρία, με πόρους και συσσωρευμένη γνώση. Οικοδομούν μία διατηρήσιμη σχέση, η οποία βασίζεται σε αμοιβαία εμπιστοσύνη, σεβασμό και ανοιχτή – ειλικρινή επικοινωνία.
(Τα παραπάνω αποτελούν ελεύθερη απόδοση του μοντέλου από το γράφοντα και διαφέρουν ελαφρώς από την επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα).

Στην παρούσα φάση της αναλυτικής παρουσίασης των Αρχών, αποφεύγω να τις σχολιάζω και να παραθέτω περιπτώσεις «βέλτιστων πρακτικών». «Θα έρθει η ώρα», άλλωστε έχουμε ήδη παρουσιάσει και αναλύσει σχετικά παραδείγματα. Ας σημειώσω εδώ την περίπτωση του συνεργατικού εργοστασίου στην Τσεχία, όπου παράγονται από κοινού τα «μικρά» των Toyota, Citroen και Peugeot !

                              

(*)… Μετά τα «ξενέρωτα απολιθώματα» της Eurovision 1968… την ίδια χρονιά…  «συμφωνική ροκ»… Σε δύο τμήματα το 17λεπτο μουσικό κομμάτι… αγαπημένο <ΤΟΤΕ> της κας Νάσιας, στην οποία και αφιερώνεται…

Σχόλια

17/05 20:12  PREMIUM
Γυναίκα με προσωπικότητα !

Και ας λες...πατριώτ ότι το βλέμμα η Μυρσίνη το πήρε από..."ματαιόδοξον" πατριώτ...Την αφεντιά σου :-)

Τα σέβη μου...
17/05 20:40  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Με προσωπικότητα... και συνολικά τριαντέξι (36) χαρίσματα... Τελευταίο - αλλά ουχί έσχατο - το γούστο της εις την επιλογή συζύγου :-)
( ο οποίος την αναμένει - μετά από πενθήμερη επαγγελματική της απουσία - μαγειρεύοντας ένα από τα αγαπημένα της εδέσματα).
17/05 21:32  lemon.
Χαίρετε!
Το πιο ωραίο δίδυμο!
Ακόμη δεν συμπεθεριάσατε?!
17/05 21:41  PREMIUM
...ΤΟΤΕ να δεις φίλε ξινέ...που θα ενώσουμε...χαρτοφυλάκια...και θα αλληλοσυμπληρωνόμαστε σε...ιδέες και...τακτικές !

Τρέμε...Βγενό !
18/05 19:10  Bluesman
Τριαντάφυλλε επιτέλους... στροφή στην ποιότητα...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις