ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


176. "Νανούρισμα" ...από τη ΜΑΡΙΖΑ Κ. (*)
721 αναγνώστες
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008
13:41

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 63ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Προμηθευτές  (6)

Είδαμε (Άρθρο 175.) μια παρουσίαση για τα εργαστήρια Boiron συνεχίζουμε με κάποιες καλές πρακτικές προς τους Προμηθευτές της.

Το guarana είναι ένα φυτό το οποίο καλλιεργείται στη Βραζιλία και μετά από ξήρανση και καβούρδισμα των σπόρων του χρησιμοποιείται σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα. Η κυβέρνηση προσπάθώντας να βοηθήσει τους αυτόχθονες παραγωγούς τους χάρισε μεταλλικά ξηραντάρια υψηλής θερμοκρασίας λειτουργίας. Μόνο που έτσι "καίγονται" οι τανίνες...  και κινδυνεύει το στομάχι του ασθενούς. Η εταιρία έκανε έρευνες και ένας γέρος ινδιάνος έδειξε τα απομεινάρια ενός παραδοσιακού φούρνου. Ξανακατασκευάστηκαν παραδοσιακοί φούρνοι, οι οποίοι σέβονται το πατροπαράδοτο καβούρδισμα, οι νέοι ξαναγύρισαν με τις οικογένειές τους στο χωριό...

Το benjoin καλλιεργείται στο Λάος. Από μία αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αρχικώς, εξελίχθηκε σε επιχειρηματική βοήθεια στους χωρικούς για να σταθούν στα πόδια τουςμε την παραγωγή από τις γυναίκες ρητίνης benjoin εξαιρετικής ποιότητας. Αυτό το συμπληρωματικό εισόδημα για τις μητέρες αναζωογόνησε το χωριό, επιτρέπει στα παιδία να πηγαίνουν σχολείο...

Ακόμη και στη Γαλλία η εταιρία βοήθησε να διασωθεί ένα μεσογειακό είδος καλαμιάς, το οποίο είχε εντελώς εκλείψει από το βιότοπό του εξ'αιτίας της οικιστικής εξάπλωσης της πόλης Nimes. Διεσώθη και με αυστηρούς κανονισμούς λελογισμένης συλλογής είναι διαθέσιμο σε όλα τα φαρμακευτικά εργαστήρια...

Θα επιστρέψουμε με παραδείγματα από δύο ελληνικές Μ.& Μ.Ε. !

(*)... πολλές και ειλικρινείς ευχές από το μπλογκοδίδυμο ! Τριαντάφυλλος - Μυρσίνη

                                           

Σχόλια

24/04 14:04  Yannis K.
Χρονια σας πολλα.
24/04 14:55  evie
Πολύ καλό παράδειγμα το φυτό guarana. Πόσο δύσκοο είναι πιά, να εφαρμοστεί λίγη δικαιοσύνη και στους Έλληνες κτηνοτρόφους με τον όλο τρόπο εκμετάλευσης του κόπου τους!
24/04 19:10  PREMIUM
Πατρίωτ καλά να περάσεις με την οικογένειά σου !

Να μου φιλήσεις τα Άγια Χούματα !

Για να μη σου πω να φέρεις και καμια φούχτα για το...γούρι με το καλό !
25/04 08:23  shade
Χρόνια Πολλά
Να περάσεις όμορφα με την οικογένειά σου.
30/04 19:46  Goldmine
Καλώς επέστρεψες και Χρόνια πολλά σε όλους σας!
Μυρίζει Μυρσίνη...το παρόν:-)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις