ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


175. "Le Sacre Du Printemps" ...του I. STRAVINSKY (*)
691 αναγνώστες
Τρίτη, 22 Απριλίου 2008
19:37

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 62ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Προμηθευτές  (5)

Οι Προμηθευτές είναι μάλλον οι πλησιέστεροι στην επιχείρηση από όλους τους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ Συμμετόχους της. Τους εχουμεμε ορίσει  ως Ενδιαφερόμενο Μέρος που συμμετέχουν - κατανοούν. Η αντιμετώπιση τους όμως μόνο κατανόηση δεν δείχνει ! Τους αγγαρεύουμε εξ'αιτίας των δικών μας προβλημάτων και αδυναμιών... και με τη σειρά τους τα φορτώνουν στους δικούς τους Προμηθευτές... σε ένα φαύλο κύκλο, απ'όπου χαμένες βγαίνουν η Ποιότητα και η Καινοτομία.

Το πως είναι δυνατό να το αποφύγουμε κάπως περιγράφθηκε στα προηγούμενα τέσσερα άρθρα. Θυμίζω την αιρετική ρήσηΠελάτης έρχεται δεύτερος, πρώτα οι Εργαζόμενοι !" Ας συμπληρωθεί με μία άλλη εξ' ίσου αιρετική : "Φρόντισε τους Προμηθευτές σου, όσο τους Πελάτες σου !"

Μέρα πούναι το παράδειγμα "καλής πρακτικής" έχει σχέση με τη φύση... (το 1ο μέρος σήμερα και το 2ο αύριο, οπότε και θα μας ξεφορτωθείτε για κάποιες ημέρες)... 

Τα εργαστήρια Boiron έχουν τις εγκαταστάσεις τους στην περιοχή της Lyon και χρησιμοποιούν 1.400 φυτά (από τη Γαλλία και άλλες περιοχές του πλανήτη μας), ως πρώτη ύλη για ομοιοπαθητικά σκευάσματα.

  • Φυτά κυρίως άγρια τα οποία συλλέγονται από το φυσικό τους περιβάλλον, ή σπανίως καλλιεργούνται με αυστηρές προδιαγραφές βιολογικής καλλιέργειας.
  • Δεν ακολουθείται διαδικασία δημοπρασίας τιμών προς τους σταθερούς Προμηθευτές, αλλά κάθε χρονιά ο ίδιος ειδικός της εταιρίας επιλέγει από τους ίδιους βιότυπους. (σας θυμίζει διαφήμιση πρώην εισηγμένης ?...)
  • Για τα άγρια μόνο το 30~40% της εν δυνάμει ποσότητας συλλέγονται, ώστε να εξασφαλισθεί η δέσμευση βιωσιμότητας.
  • Για τα καλλιεργημένα οι κανόνες περιλαμβάνουν τη μη χρήση φυτοφαρμάκων κλπ. αλλά και την καλλιέργεια μακριά από κάθε πηγή μόλυνσης (οικιστικά συγκροτήματα, οδικούς άξονες, περιοχές εντατικής καλλιέργειας)...

(*)...Χάρις στην evie και πολλούς άλλες φίλες και φίλους σήμερα είναι ΜΕΓΑΛΗ Τρίτη για το σχέδιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ... ανακαλύψτε στην αριστερή -στατική στήλη την ενότητα "Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης"... προσεχώς μίνι- πλατφόρμα e-learning !... όσο για τον Igor S. και την Pina Bausch... η λατρεία του γράφοντος για τον "χορό" ...και τη μοναδική ελληνική ικανότητα σύντηξης δοξασιών και λατρειών... Άνοιξη, Αναγέννηση, Ανάσταση...

                                         

 

 

 

Σχόλια

22/04 20:57  Yannis K.
Καληνυχτα,
σου αφηνω τα κλειδια.

Τι μερα κι αυτη σημερα..
δυστχως το καπιταλμπλογκς ειναι πολυ φτωχος καμβας...
23/04 00:17  Goldmine
Συγχαρητήρια για τον άθλο της εξαιρετικής παρουσίασης στο τρίδυμο: Προμηθεύς - (Νυχτερίδας)Πυρ
και Γυνή (Εύη)!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις