ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


174. "Total Eclipse" ...από τον Klaus Nomi (*)
739 αναγνώστες
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008
19:19

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 61ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Προμηθευτές  (4)

Αμφιταλαντεύθηκα σήμερα... Ήθελα να απαντήσω, όπως έγραψα και στο φόρουμ, στις σημερινές "Καραμπόλες" του κου. Σ.Ζ. Δεν μου αρέσουν οι "χαρακτηρισμοί" γενικώς, πολύ δε περισσότερο εάν δεν συνοδεύονται από δική μου τεκμηριωμένη άποψη. Ας προσδώσω λοιπόν στο άρθρο αυτό τον επιεική χαρακτηρισμό πυροτέχνημα και ας δεσμευθώ να καταθέσω την άποψή μου λίαν προσεχώς εδώ. Δεν αργεί άλλωστε η σειρά της ενότητας "Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Περιβάλλον".

Καταλήξαμε χθές (Άρθρο 173.), ότι "...οι Προμηθευτές συμμετέχουν στη δική μας επιχειρηματική δραστηριότητα και επιδιώκουμε σε βάθος αλληλοκατανόηση, ώστε να συμπεριληφθούν, ενσωματωθούν κοινά στοιχεία και επιδιώξεις αναβαθμίζοντας την αποτελεσματικότητα και των δύο Ενδιαφερομένων Μερών."

Σε μαθηματικούς όρους υπάρχει τομή των συνόλων "Εμείς" και "Προμηθευτές" και κάθε σύνολο "περιέχει" ένα υποσύνολο των άλλων. Φανταστείτε τώρα ένα παζλ "χωρίς όρια" με κύκλους "Δυναμικής των Συμμετόχων", οι οποίοι αλληλοτέμνονται σε αναρίθμητους "συνδυασμούς" και θα αποκτήσετε (!) μια εικόνα του τι προσπαθώ να περιγράψω, γράφοντας για Κ.& Π.Υ. (evie, αυτό είναι πρόταση έμπνευσής σας για πίνακα...)

Κι' όμως υπάρχουν τέτοιες αλυσίδες - Δίκτυα μεταξύ Μ.& Μ.Ε. με ανταλλαγές τεχνογνωσίας, διεργασιών, ακόμη και ανθρώπινου δυναμικού! Η επικοινωνία, ο διάλογος, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και μακροχρόνια δέσμευση συνιστούν πλατύτερα, ποιοτικά κριτήρια επιλογής και δεν είναι σε αντίθεση με τη συνέχιση του αντ-αγωνισμού, ή καλύτερα συν-αγωνισμού, η οποία κρατάει σε εγρήγορση και την επιχείρηση και το Δίκτυο. Τα προηγούμενα ισχύουν και μπορούν να εφαρμοσθούν και μεταξύ ετεροβαρών Ενδιαφερομένων Μερών, το παράδειγμα φερ' ειπείν της Toyota το καταδεικνύει. Αλλά και η "κοινότητα Αριστείας" του European Foudation for Quality, απ'όπου και το μοντέλο EFQM, με όλες τις δυνατότητες τις οποιες προσφέρει και την επιχειρηματική φιλοσοφία, η οποία τη διαπνέει.

(*)... το υποσχέθηκα... σε "αλλόκοτο" επισκέπτη...

                                 

                         

Σχόλια

21/04 19:26  jgeorgiou
Φοβερη επιλογη βιντεο!
21/04 19:49  Yannis K.
Μη τσιμπας ...
21/04 19:52  sparti
Αλλόκοτος ο Σπάρτης ? Γιατί το λέτε αυτό ? :) Πού την βλέπετε την τρέλα σε εμένα ? :)

Αλλόκοτε Ερμή που κάτι μου λέει ότι είσαι κατά βάθος το ΙΔΙΟ θεότρελος με τον Σπάρτη , ετοιμάσου τον Οκτώβρη για την εμφάνιση του ΑΙΩΝΑ . και την παράδοση του αιώνα . ο Σπάρτης θα σκάσει μύτη ξάφνου στο αμφιθέατρο . θα ρίξω ένα Πρόβατα ξυπνάτε και θα το πιάσεις το υποννοούμενο να αφήσεις για λίγο την παράδοση στον ΘΕΟΜΟΥΡΛΟ Σπάρτη.

Φυσικά όπως οι ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο , το μάθημα με τον Σπάρτη θα κρατήσει 7-8 ώρες ακατάπαυστης Σπάρτειας τρέλας και από εκεί όλοι οι καψεροί φοιτητές σου θα βγαίνουν με τα μάτια να ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ !
21/04 20:45  Swearengen
Οπότε, Ερμή, έχετε καλού-κακού πρόχειρο στο αμφιθέατρο και έναν οφθαλμίατρο.
21/04 20:49  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
1. Αντιγράφω απόσπασμα από σημερινό σχόλιό μου στο φόρουμ :
... σταθερή προσήλωση σε διεργασία συναίνεσης. Το τι σημαίνει αυτό, το έχω γράψει πολλές φορές και <εδώ> και εις το <βλόκιο>. Προσπαθείς να κατανοήσεις και σέβεσαι την "οπτική γωνία" του άλλου. Τόσο καιρό εδώ οι περισσότεροι γνωριζόμεθα και πολοί έχουν κάτι να προσφέρουν... Δεν υπάρχουν "απόλυτες αλήθειες", αλλά στατιστική κατανομή, όπου όλες οι "αλήθειες -απόψεις" συνυπάρχουν. Σε αυτή την κατανομή καθένας μας δίνει μεγάλο συντελεστή βαρύτητος στη δικιά του "αλήθεια"...
www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=255107&pg=1&pid=255275#post_255275
2. Όπως έγραψα και στο σημερινό <εδώ> κείμενο : Δεν μου αρέσουν οι "χαρακτηρισμοί" γενικώς, πολύ δε περισσότερο εάν δεν συνοδεύονται από δική μου τεκμηριωμένη άποψη. = Το "αλλόκοτος" πλανάται γενικώς ~~~
3. Το "βινύλιο του Κ.Ν. το έχω από <τότε> και όταν τον είχα πρωτοακούσει, είχα συγκλονισθεί. Ας είναι καλά "εκεί όπου "μετέστη" νεώτατος.
4. Τα Σ.Ο.Σ. πάντα τα δίνω στις Σπουδάστριες / τες μου...
21/04 21:03  sparti
Ερμή

τώρα τελευταία πρέπει να κάνεις ΠΟΛΥ παρέα με τον Discount. που ΟΥΤΕ ο ίδιος πολλές φορές δεν καταλαβαίνει τί γράφει. Τα γαλλικά τον κατέστρεψαν όπως και όλους όσους ασχολούνται. Βλέπε Ζουράρι που πια τα έχει παντελώς χαμένα. ή Γιωτόπουλο . ή Βασιλικό. από αυτούς μόνο ο Κορνήλιος (αν δεν ξέρετε ΠΟΙΟΝ Κορνήλιο , ΒΓΕΙΤΕ όξω από το Χαα ΤΩΡΑ χωρίς ΔΕΥΤΕΡΗ σκέψη) κάτι έκανε , αν και ήταν τελείως θεόμουρλος και αυτός (θεόμουρλος = με τη συμβατική έννοια του μέσου ΜΕΤΡΙΟΥ ανθρώπου)

Ερμή όλο γύρω γύρω όλοι είσαι, στη μέση ο Μανώλης . Λες , λες , λες , δεν βγαίνει νόημα.

Μπες στο ψητό. Χτύπα κέντρο. Παίξε μπάλα. Μην τριγυρίζεις σαν τον Τότι γύρω γύρω και φτιάχνεις το μαλλί σου με ζελέ για να φαίνεσαι ωραίος στην τηλεόραση.
21/04 21:09  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μόλις γύρισε η "Νυχτερίδα" από τον Παρνασσό. Έφερε πίσω όλα τα Λυκόπουλά της σώα... ή σχεδόν. Το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας (δια χειρός ...) το επισκέφθηκαν... ένα Λυκοπουλοκοριτσάκι με σχισμένο άσχημα το χειλάκι του... τι τεχνικές με κόλλα (τέρμα τα ράμματα) πρόλαβα να μάθω... προτού λιποθυμήσω...
21/04 22:54  evie
Πριν από τον πίνακα σας έχω κάτι άλλο δείτε το έχει μπει ως στατική σελίδα στο blog μου - δεν αποτελεί άρθρο -
είναι μόνο για τεστάρισμα και φυσικά΄αν σας αρέσει σας δίνω όλη την τεχνογνωσία για να μπει στο δικό σας blog.

www.evie.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=7159&blid=151

(χωρίς την άδειά σας, ως συνήθως, αυτενεργώ :-)

22/04 00:29  favlos
22/04 00:35  evie
@favlos δεν χρειαστήκατε καν οδηγίες!

Ωραία, χαίρομαι που βρήκαμε έναν ακόμα τρόπο παρουσίασης στα άρθρα μας!
22/04 00:35  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Λίγο- λίγο τα όνειρά μου γίνονται πραγματικότητα...φιλτάτη evie!... Μήπως είναι ώρα να μετονομασθεί το capitalblogs σε "μπλογκογειτονιά των ονείρων" ?... σας ευχαριστώ και θα τα πούμε αύριο από το γραφείο... ούτως ή άλλως για όλους, φιλενάδες και φίλους, "la cle est sous le paillasson" (όπως έγραψα και chez Yannis) και είναι διαθέσιμη...
22/04 00:43  evie
Είδατε παλιές δοκιμασμένες συνταγές "όπως αφήνω το κλειδί κάτω από το χαλάκι, γείτονα φρόντισέ μου τον κήπο όσο θα λείπω", μπορούν να εφαρμοστούν και στο διαδίκτυο!
22/04 00:49  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Καλά, θα εξαπολύσω την "αιμοβόρο" κατά του favlou και έγώ ο "πληροφορικώς αγράμματος" θα προσηλωθώ στο να "σκουπίζω καλά τις γωνίες" του "οίκου"... (και να συμβάλλω στην πιο cult σειρά της ελληνικής τηλεόρασης, της οποίας ελπίζω να μη χάσατε πάλι σήμερα...)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις