ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


173. "The Last Of The Mohicans" ...του Yanni (*)
705 αναγνώστες
Κυριακή, 20 Απριλίου 2008
16:28

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 60ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Προμηθευτές  (3)

Στο πρώτο άρθρο της ενότητας (Άρθρο 171.), είχαμε ορίσει τους Προμηθευτές ως Ενδιαφερόμενο Μέρος που συμμετέχουν. Πρόκειται για μεταφορά του γαλλικού όρου partie comprenante. Όπως φάνηκε από τα σχόλια και το ενδιάμεσο αδέσποτο άρθρο, καλύτερη μεταφορά του όρου μάλλον είναι : Ενδιαφερόμενο Μέρος που συμμετέχουν - κατανοούν.

Γράφαμε επίσης ότι : "Οι περισσότερες εταιρίες περιμένουν από τους Προμηθευτές τους μόνο ποσοτική ανταπόκριση"... Ποιός είναι λοιπόν "ο καλός ο τρόπος" ? (προτού φθάσουμε σε κατάρες, πρακτική καταδικαστέα από την Κ.& Π.Υ.) Μα να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τα συμφέροντα, όρια, ζόρια και στρατηγική των Προμηθευτών μας και να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν εκείνοι τους δικούς μας στόχους, τι περιμένουμε από εκείνους, τι υπερ-αξία μπορούν να μας προσφέρουν.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου Προμηθευτές προσέφεραν στους Πελάτες τους καινοτόμες λύσεις (ένα στο Άρθρο 114.) και αντιστρόφως όπου επιχειρήσεις στάθηκαν δίπλα σε Προμηθευτές του σς δύσκολες περιόδους κερδίζοντας αυτές ανταλλάγματα σε όρους πίστης, ανταπόκρισης και σύνδεσής τους στη συνέχεια.

Επομένως οι Προμηθευτές συμμετέχουν στη δική μας επιχειρηματική δραστηριότητα και επιδιώκουμε σε βάθος αλληλοκατανόηση, ώστε να συμπεριληφθούν, ενσωματωθούν κοινά στοιχεία και επιδιώξεις αναβαθμίζοντας την αποτελεσματικότητα και των δύο Ενδιαφερομένων Μερών.

(*)... τις δώσατε θάρρητα... έβαλα και το δικό της βιογραφικό στα του "οίκου"... και αφήνει τώρα εκείνη οδηγίες!.. προς το παρόν για τη μουσική... Ας είναι,.. αφιερωμένο στα Λυκόπουλα και τους Βαθμοφόρους της 2ης Αγέλης Ναυτοπροσκόπων Χολαργού... εκεί στις σκηνές τους στα βουνά της Ρούμελης...

                                                    

Σχόλια

20/04 17:29  Yannis K.
Το youtube μου κολλαει και δεν μπορω προς το παρον ν'ακουσω το τραγουδι του συνονοματου.
Η νεαρα ως συναδελφος πλεον παιρνει τα θαρρητα απο μονη της.
Να περνατε καλα.
Εγω επηξα μεσα σημερα και πεταγομαι απο το Κεντρο Εφημερευοντων Ιστοριων (ΚΕΙ).
Παω κει.

20/04 19:30  PREMIUM
Με συγκινείς πατριώτ...

Στα βουνά της Ρούμελης εκεί πάνω στο ανάμεσα σε Τείχιο και Παλιοξάρι πέρασα τις πρώτες στιγμές που μόλις "ένιωθα" το κάτι τις μου αλλά κυρίως ως "μοναχικό"...λυκόπουλο...

(Μεγάλη..."προίκα" και αυτό ! :-)
20/04 19:55  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μεγάλη προίκα πατριώτ'... αλλά το "συλλογικό Λυκόπουλο" εμένα πραγματικά με σημάδεψε <τότε- παιδάκι> και το κουβαλάω ακόμη στην προσωπικότητά μου...
20/04 20:52  PREMIUM
Επικοδομητική νομίζω θα ήταν μια συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά των δυο διαφορετικών...δρόμων.
20/04 20:54  sparti
Ερμή - κολλητάρι του Σπάρτη στην Τρέλα

διάβασε το μπλογκ μου από Πέμπτη ως σήμερα τα σχόλια. Εχω γράψει για εσένα. και επίσης σε μια ανάρτηση της κόρης σου νομίζω την Παρασκευή , έκανα ένα σχόλιο
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις