ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


172. "Η Μαθητευόμενη Μάγισσα" ... από την FANTASIA (*)
873 αναγνώστες
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008
19:11

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 59ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Προμηθευτές  (2)

Θα τολμήσω να το πάρω απάνω μου και να γράψω έτσι χωρίς πρόγραμμα, "με λίγη βοήθεια από τους φίλους μου" και πολύ κατανόηση από τους υπόλοιπους αναγνώστες.

Παίρνω πάσα από το χθεσινό σχόλιο του κου favlou, που έγραψε σχόλιο για περίπτωση "Προμηθευτή - βασιλιά"... Είναι περίπτωση όπου η κατά Porter δύναμη : "διαπραγματευτική ισχύς Προμηθευτών" είναι ισχυρή ! Μα τι άλλο παρά γενικευμενός Porter είναι το διάγραμμα ΔΥΝΑΜΙΚΗ των ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ στο "πλαίσιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" !

Όταν υπάρχει ισχυρός Προμηθευτής, με σχεδόν μονοπωλιακή θέση, ο οποίος δεν έχει ευαισθησίες Κ.& Π.Υ. (δεν έχει καν ξεφυλίσσει τον "ΠΡΟΜΗΘΕΑ") και η επιχειρηματική του συμπεριφορά ΔΕΝ είναι "...να μαθαίνει τον τρόπο σκέψης του Πελάτη και ενστερνίζεται τους στόχους του, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του."... τη βάψαμε, ο favlos έχει δίκιο !

Μόνη διέξοδος για το "βατραχάκι" είναι να αμυνθεί. Να προσπαθήσει να αναπτύξει διάλογο, τον οποίο ήδη έπρεπε κατά το "πλαίσιο" να έχει δρομολογήσει, εφόσον πρόκειται για υπερ- ΚΡΙΣΙΜΟ Συμμέτοχο, δηλαδή Συνεργάτη... Να του εξηγήσει τα όριά και τις ανοχές του... Σε τελευταία ανάλυση να τον καταραστεί ότι θα το βρει κι' αυτός από τον δικό του Προμηθευτή...

Αν δεν πιάσουν τα παραπάνω, ας ανατρέξει στις πρώτες σελίδες του "πλαισίου", εκεί οπού υπάρχουν τα τέσσερα βάθρα της Κ.& Π.Υ. για τις Μ.& Μ.Ε. και συγκεκριμένα στο τέταρτο : "Οι ανοιχτοί ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ επιχειρηματία και επιχείρησης, η αναγνώριση της αξίας και αναγκαιότητας συμμετοχής σε ΔΙΚΤΥΑ ... ε και ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ έχει δίκιο ! 

Μήπως έχει ωριμάσει η ώρα να γράψετε μαζί ένα βιβλίο; με ενδεικτικό τίτλο "Τα Μυστικά των Συμμετόχων στη Σοφοκλέους"...λέω τώρα...

"Νυχτερίδα" - Μυρσίνη Κ.

(*)... χωρίς περισσότερα λόγια...

                                         

Σχόλια

18/04 19:24  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Συμπληρωματικές οδηγίες : στο ΔΥΝΑΜΙΚΗ των ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και στο τέσσερα βάθρα, αφου κλικάρεται πατήστε και το OPEN. σας βγάζει ταχύτητα στην αντίστοιχη διαφάνεια του "πλαισίου" !
Μόνο που διακόπτει το βιδεάκιο... ε!...
"Νυχτερίδα"
18/04 19:48  evie
Καλησπέρα Νυχτερίδα πολύ ωραία τα είπες σήμερα!
Για να μην κόβεται το βιντεάκι μπορείς να ορίζεις ο σύνδεσμος να ανοίγει σε νέο παράθυρο.
18/04 20:37  favlos
Μυρσίνη μου (μου επιτρέπεις,έχουμε διαφορά ηλικίας)α-π-ο-λ-α-υ-σ-τ-ι-κό.
Να μας γράφεις συχνοτερα.

''Να τον καταραστεί...''χαχα μόλις ξυπνησα το πρώτο που διάβασα...
18/04 21:49  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Κύριε favle, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια (ευτυχώς όταν συνδεθεί, εγώ θα είμαι στον Παρνασσό με τα Λυκόπουλά μου...).
Πάντως τα "καλά βατραχάκια" (trade mark του ΠΡΟΜΗΘΕΑ) έχουν "χάρισμα":
Αν τα "φιλήσεις γίνονται πριγκήπισσες"...
Αν τα "φτύσεις σου ρίχνουν κατάρα και πιάνει"...

"Νυχτερίδα"
18/04 23:22  Goldmine
Άξια θυγάτηρ αξιωθείσα πατρός επαξίου!

Ω Mυρσίνη εσύ "δοξαστική",
μη παρακαλώ σας μη,
μην "τον προκαλείτε" τον Ερμή:-)
19/04 03:59  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλή, καλή. αλλά και η Γολδ, αρίστη!

Δε μου λέτε μονον διατι όλος ο κόσμος γράφει προσομείωση? Βλεπετε μειώσεις προσω? Διατί δεν προσομοιώνετε που καλύπτει και τας αυξήσεις? ; )

Μυρσίνη, σας ζηλεύω. Ωρε, συννεφιααααασεεεεε, συνέφια---ααα-σε ο Παρναααασσσσσοοοοος! Εάν δε σας ξαναδω, καλή Ανάστασιν!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις