ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


171. "Ηπειρώτικη Λεβεντιά" ...από τον Τάση Χ. (*)
692 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008
17:46

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 58ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Προμηθευτές  (1)

Μετά τους Εργαζόμενους και τους Εταίρους / Μετόχους, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Συμμετόχων, προχωρήσαμε στους Πελάτες, οι οποίοι κατατάσσονται στους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ Συμμετόχους. Συνεχίζουμε με τους Προμηθευτές, οι οποίοι επίσης κατατάσσονται στους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ Συμμετόχους και ως Ενδιαφερόμενο Μέρος συμμετέχουν

Η στάση των επιχειρήσεων είναι συχνά σχιζοφρενική... Στη σχέση τους με τους Προμηθευτές συμπεριφέρονται ως "βασιλιάς Πελάτης", παραβλέποντας ότι οι ίδιες είναι Προμηθευτές στη συνέχεια της αλυσίδας !.. Η πολιτική απέναντί τους δεν βασίζεται στην αναζήτηση μιας βιώσιμης - Συνεργατικής σχέσης, αλλά θεωρούνται αναλώσιμοι. Οι έρευνες της γνωστής μας πλέον CJD (θυμίζω σε δείγμα επιλεγμένων επιχειρήσεων), καταγράφουν μόνο 39% απ' αυτές να έχουν εντάξει στη στρατηγική τους τα συμφέροντα των Προμηθευτών τους (έναντι 81% για τα συμφέροντα των Πελατών τους).

Πολύ συχνά πλέον παρτηρούμε ότι, Μεγάλες Εταιρίες επιβάλλουν σε Μικρότερες - Προμηθευτές τους "κώδικες καλής συμπεριφοράς", τους οποίους οι ίδιες δεν τηρούν.

Οι περισσότερες εταιρίες περιμένουν από τους Προμηθευτές τους μόνο ποσοτική ανταπόκριση (τήρηση των προθεσμιών, συμπίεση των τιμών, καθυστέρηση πληρωμής, ποσοστό επιστροφών...) Προσπαθούν να τους ξεζουμίσουν, χωρίς να αναρωτιούνται καν για τις συνέπειες. Το ζήτημα δεν τίθεται ως προς την Ηθική πλευρά της συμπεριφοράς αυτής. Πρόκειται για κοντόφθαλμη λογική επικίνδυνη για την ισορροπία της δικής μας επιχείρησης. Τι θα συμβεί εάν καταρρεύσει ένας ΚΡΙΣΙΜΟΣ Προμηθευτής μας ? (Άρθρο 10. και Άρθρο 14.)

(*)... έφυγε σήμερα ο μέντορας μου Γιώργος Νουτσόπουλος ...Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ και πρώην Πρύτανης... Ηπειρώτης, μεγάλη καρδιά και γλετζές... 

                                        

Σχόλια

17/04 19:02  favlos
Οι προμηθευτές είναι και λιγο περίεργοι.Να σου πω ενα παράδειγμα.Φαρμακευτικός προμηθευτής αν θέλεις 'δύσκολο'φάρμακο θα σου πασάρει μαζί και φάρμακα με χαλασμένο κουτί + φάρμακα με πολυ κοντινή ημερομηνία λήξης + ενέσιμο φάρμακο (που δεν κινείται) αντι για χάπια...και άλλα...
μετά πως να τον εκτιμάς?

Το ρώσικο αρκτικόλεξο το ξέχασες...

Προμηθευτής λύσης παραπονείται...:)
17/04 19:04  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ευγε! Ευγε! Επιτελους!

Εγώ είμαι συνήθως με τους "εσωτερικους"... ; )

ΥΓ Να υποθέσω ότι η κα Φαυλου είναι φαρμακοποιός?
17/04 19:10  favlos
Όχι αν και τα ξέρει τέλεια.Φίλος που κάθομαι τα απογεύματα.

Πετζίκης στη Νεα Σμυρνη :)
17/04 19:35  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ευτυχώς ο favlos μου θύμισε να δώσω την πλήρη απάντηση, την οποία είχε ήδη δώσει βεβαίως συνθηματικά για το triz
“Теория решения изобретательских задач” (teoriya resheniya izobretatelskikh zadatch)
σοβιετικής προέλευσης εξαιρετική μέθοδος. θα αναφερθούμε <στην ώρα της>
17/04 20:20  sparti
Ερμή

ο ακριβοθώρητος Σπάρτης δεν γράφει σε άλλα μπλογκς παρά μόνο σπανιότατα. Μόνο στο δικό σου συχνάζω πια.

ίσως είσαι ο μόνος που ο Σπάρτης ΔΕΝ μπορεί να τσακωθεί μαζί του. Είναι σχεδόν αδύνατον ! ακόμα και με τον swearengen έχουμε τσακωθεί πολλές φορές και θα τσακωθούμε γιατί ο πιτσιρικάς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι το αφεντικό είναι ο Σπάρτης και ΔΕΝ είναι δυνατόν ο μαθητής Ντάνιελ-σον να φάει τον δάσκαλο-γατόνι-Μιγιάγκι-Σπάρτη

Γιατί δεν μαλώνουμε ΠΟΤΕ ? Μα γιατί κάτι μου λέει ότι είμαστε στην ίδια πλευρά. Κατά βάθος είσαι δικός μας ! Δικός μας = τρελός. θα τοποθετηθείς τιμής ένεκεν στην 1η γραμμή των ουτοπιστών παρέα με τον φίλο μας τον Κούρτ και παραδίπλα ο Μαξ . Μην με απογοητεύσεις.

Το μόνο θέμα για το οποίο θα ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ είναι η Γαλλία και η κουλτούρα της . Που είναι η κουλτούρα του μπλα μπλα (Ζουράρηδες κτλ) , λόγια λόγια κτλ. και από μαμήσι τίποτα. Είναι η κουλτούρα των ΑΔΥΝΑΜΩΝ και των γκέυ (η πιο αδερφίστικη γλώσσα από τις μεγάλες). Απέναντι στην κουλτούρα της ΔΥΝΑΜΗΣ και της ΥΠΕΡΟΧΗΣ (σωματικής και πνευματικής) , δηλ τη Τευτονική -Γερμανική , δεν έχει όπως απέδειξε πλειστάκις η ιστορία , ΚΑΜΙΑ τύχη

Τάδε έφη Ζαρατούστρο-Σπάρτης. Πάει και τελείωσε. Ή ταν ή επί τας
17/04 21:34  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Κύριε sparti μας τιμά η επίσκεψή σας, ακόμη περισσότερο εμένα που έχω έκτακτη βάρδια σήμερα. Καταλαβαίνετε γιατί...(η βάρδια).
Είναι δύσκολο να τσακωθεί κάποιος με το φίλο σας. Από την αρχή προσπαθεί να βρει "τι τον ενώνει και όχι τι τον χωρίζει" με κάποιον συνομιλητή ("διαδικασία συναίνεσης" το ονομάζει).
Εντάξει, εγώ που τον ξέρω τόσα χρόνια...άμα θέλω να τον κουρντίσω το κάνω! Όσο για τρελός προσυπογράφω, ευτυχώς το έχω κληρονομήσει... και στο πιο τσαμπουκαλίδικο (λόγω μάνας).
Περιμένω ακόμη να αγωνιστώ στο Σπάρτ-αθλο! Στείλτε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο για να μη φανερωθείτε!
Υ.Γ. προς όλους : μη περιμένετε μάλλον άρθρο αύριο μετά τη κηδεία,.. ήταν και ξαφνικό και δεν μου άφησε οδηγίες...Εκτός αν αυτοσχεδιάσω εντελώς~~~

"Νυχτερίδα - Μυρσίνη Κ.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις