ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


170. "Que Sera Sera" ...από τους HERMES HOUSE BAND (*)
801 αναγνώστες
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008
19:56

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 57ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εργαλείο Συνεργασίας 

Ολοκληρώσαμε χθες (Άρθρο 169.) την ενότητα για τους Πελάτες των εταιριών και είδαμε μία μελέτη περίπτωσης, όπου μία εταιρία εμπλέκει τους Πελάτες της στο σχεδιασμό νέων προϊόντων. Η προσέγγιση αυτή είναι μία πολύ γνωστή και θεμελιώδης μέθοδος της Διαχείρισης για τη Ποιότητα. (Άρθρα 42. ως 60.). Ονομάζεται QFD -Quality Function Deployement και όπως η οξυδερκής αναγνώστρια /της έχει ήδη  ψυλλιαστεί, αποτελεί έμπνευση Ιαπώνων με επικεφαλής τον Joji Akao (περί τα τέλη 1960, αρχές 70). Η διεργασία αυτή αποτελεί βελτίωση της διεργασίας σχεδιασμού νέου προϊόντος, ώστε προτού αρχίσει η παραγωγή του να ενσωματώνει Ποιότητα, δηλαδή να ανταποκρίνεται στις προσμονές του Πελάτη...

Μεταξύ 1975 και 1995 σε αυτή τη διεργασία /εργαλείο προστέθηκαν και άλλα στοιχεία, συνδέθηκε δε και με μία προσέγγιση επίλυσης προβλημάτων την TRIZ -Theory of Inventive Problem Solving. Μια στιγμή, κάτι δεν ταιριάζει, έπρεπε να είναι TIPS... (Έκτακτο ανάριθμο Quiz : γιατί ?). Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μωσαϊκό ευκαιριών βελτίωσης και Ποιότητας από την πρώτη στιγμή.

Το καλύτερο βιβλίο το οποίο έχει ο γράφων στη βιβλιοθήκη του είναι του John Terninko (1997 CRC Press LLC). Είναι γραμμένο πραγματικά, ώστε να διαβάζεται πολύ εύκολα και step- by- step, όπως είναι και ο τίτλος του. Όμως ...έχει 223 σελίδες !

Εδώ και αρκετά χρόνια όραμα του γράφοντος αποτελούσε η μεταφορά- συμπύκνωσή του σε 10 σελίδες... Αργότερα απεφάσισα να επιχειρήσω τη γενίκευση στη συνεργασία με τον Πελάτη, (όχι μόνο στο σχεδιασμό του νέου προϊόντος)... Εδώ και δύο χρόνια πήρα την απόφασή να τα παίξω όλα για όλαδιεργασία συνεργασίας με τους Συμμετόχους και οι 10 σελίδες άντε 12 .., ώστε να ενσωματωθεί σαν εργαλείο στο 3ο Βήμα του "ΠΡΟΜΗΘΕΑ" (για Μ.&.Μ.Ε. θυμίζω). Αντιλαμβάνεσθε ποιοί θα λουστούνε τη μεγαλεπήβολη απόπειρα... (μετά το καλοκαίρι όμως !) Αν είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει ...

(*)... Είδατε ήδη όμως, πόσο ωραία δουλεύει η διαδικασία, μετά από τις οδηγίες του Κινέζου Πελάτη και που να δείτε, όταν ενσωματωθούν και των υπολοίπων του "οίκου", για τα βιδεάκια... Βήμα- βήμα οι βελτιώσεις...

                                       

      

Σχόλια

16/04 20:49  favlos
Ερμή πάλι με κουμουνιστές μπλέξαμε?..:)
16/04 21:15  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
favle, κρύψτε λόγια !
Οι υπόλοιποι κάντε δεξί κλικ μεταξύ του τέλους του κειμένου και της προτροπής "μετάβαση στην αρχική..."
Υπάρχει "μαγική εικόνα"...
16/04 21:28  Yannis K.
Μη με ξαναπειειειεις Κινεζο!
16/04 21:29  pol
Η πεθερά μου έλεγε:<<Το μάτι δειλό,το χέρι τολμηρό>>.
Πάντα πρόθυμη κι ακούραστη!

Καλή δύναμη στο έργο σου!
16/04 21:33  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ορίστε αντί να χαίρεσαι..αρπάζεσαι ! "εκ Κίνας ορμώμενο" εννοούσα... δεν βάζεις κάνα χεράκι να φανεί το βιδεάκιο... κάτι παραλείπω από τις οδηγίες της "εκ Πατρών"...
16/04 22:21  Yannis K.
δεν αρπαζομαι, απλα οπως τους ζω η κατασταση "κινεζος" χρειαζεται ενα Φρουντ ολο δικο της να την οριοθετησει.
Δηλωνω εκτος Κινεζιλας, εκ φυσεως, παραλιγο να με σκοτωσει κι ενας αθλιος με το αυτοκινητο που αλλαζε λωριδες τρωγοντας νουντλς και οδηγουσε με το ενα δαχτυλο.
Το λινκ δουλευει.
Τι ηθελες?
Να βγαινει τo λινκ η' να βλεπεις το βιντεο μεσα στο κειμενο σου;
16/04 22:30  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Το link δουλεύει, "κατόπιν ενεργειών σου" το βιδεάκιο δεν ενσωματώθηκε στο κείμενο, παρότι ακολούθησα (?) τις οδηγίες της evies !
16/04 22:34  Yannis K.
αντι για τη υδρογειο πας το εικονιδιο με το f.
Απο το youtube πας στη γραμμη που λεει embed. Αυτη με το που τη κλικαρεις επιλεγεται ολη. Ctrl+c.
πας στη γραμμη url που ειναι στο ποπ απ που εμφανιστηκε πατωντας το f.
Ctrl+v. Εκει κανεις delete ομως τους χαρακτηρες πριν απο το http και αυτους μετα απ' αυτο (ολους πριν και μετα τα εισαγωγικα).
Enter.
Ελπιζο να εγηνα κατανοητως.
ικοσι μπηρες ινε αφτες.
η μαρινα ζιτιμα να ιπιε διοτρις.
16/04 22:53  evie
Τέλεια! και για να παίζει αυτόματα θέτουμε στο τέλος της διεύθυνσης του video την εντολή &autoplay=1
16/04 22:54  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Miracolo !... MIRACOLO !
"πριν και μετα τα εισαγωγικα", κράταγα τα " ", ενώ η evie δεν τα είχε με κόκκινο !
Τι μπύρες και τι κοκκινέλι Κρήτης που είχα πιει εγώ... QFD + TRIZ !
16/04 22:59  evie
τον κύβο... τον κύβο... τώρα! Έστειλα προχτές τις οδηγίες με email.
16/04 23:03  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Δεν είναι η ευτυχέστερη επιλογή "μουσικής προσφοράς" και συγκροτήματος για το επιτευχθέν "άλμα στην Ποιότητα" ?
Θα κάτσω εδώ, να το χαζεύω όλο το βράδι !...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις