ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


20. "Won't Get Fooled Again" ... από τους WHO (*)
875 αναγνώστες
Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2007
17:58

Σήμερα χρονιάρα μέρα και (όπως μου μήνυσε τακτικός αναγνώστης έχοντας ξεπεράσει τις 1.000 επισκέψεις - άσχετο ! ) θα διακόψουμε για λίγο τη φυσική ροή των άρθρων και θα χαλαρώσουμε ...

Αυθεντική "μελέτη περίπτωσης - case study" :

1. Ιδιοκτήτης / μάνατζερ επιχείρησης ονόματι Φούφουτος αποδημεί εις Κύριον και υφίσταται την τυπική (όπως νομίζει) διαδικασία κρίσης - κατάταξης από τον Άγιο Πέτρο.

Αγ. Πέτρος ( αφού έχει μελετήσει τον ογκώδη φάκελο) : Δεν πήγαμε καλά ...

Φούφουτος : Μην κοιτάτε τι γράφει εκεί, έχω προσκομίσει το δικό μου φάκελο, όπου τεκμηριώνεται σαφώς η προσήλωσή μου στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Ορίστε το 2007 παρέδωσα ένα κολαριστό τονίζω χαρτονόμισμα 20 ευρώ σε πυρόπληκτο.

Αγ. Πέτρος : Τα δικά μου στοιχεία όμως τεκμηριώνουν, ότι "θύατε" δηλαδή δολοφονούσατε και το Περιβάλλον και τους πέριξ της επιχείρησής σας Κατοίκους, επισημάνω δε επιπλέον, ότι "απωλύατε" και δεν εννοώ τις αδικαιολόγητες (από τη δικη σας λανθασμένη στρατηγική δήθεν μείωσης κόστους εργασίας) απολύσεις Εργαζομένων, αλλά τις επιπτώσεις στην υγεία των Πελατών σας (από τη δικη σας λανθασμένη στρατηγική δήθεν μείωσης κόστους πρώτων υλών), υπάρχουν στοιχεία και για παράνομες πρακτικές... εν πάσει περιπτώσει ούτε καν τους Νόμους και τις Κανονιστικές Διατάξεις δεν σεβαστήκατε ! 

Φούφουτος : Αν είναι δυνατόν, εγώ λαμόγιο και τσιγκούνης !  Γνωρίζετε τι ποσό διέθεσα, ώστε η δράση μου υπέρ του πυρόπληκτου ( με όλο το σεβασμό κολαριστό τονίζω χαρτονόμισμα) να προβληθεί κατάλληλα ? 999.980 ευρώ, το λέν' εδώ και τα χαρτιά μου !

Φωνή Θεού (από το βάθος) : Πέτρο, δώσ' του ένα κολλαριστό εικοσάρικο    ΚΑΙ ΣΤΕΙΛ' ΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ !

2. Χαλαρό (ανάριθμο) Quiz (οι απαντήσεις επί τόπου) :

- Τι σχέση έχει η Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα με τη Φιλανθρωπία / Αγαθοεργία ? = ΚΑΜΜΙΑ ( ή πάρα πολύ μικρή...)

- Τι σχέση έχει η Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα με τις Δημόσιες Σχέσεις ? = ΚΑΜΜΙΑ ( ή πάρα πολύ μικρή...)

(*) ..."δεν θα με ξαναπιάσουν κορόϊδο", από τη συλλογή : "Who's Next"

http://www.youtube.com/watch?v=b3mi-bKtDGA&mode=related&search=

 

 

Σχόλια

07/10 23:00  Goldmine
Να κι ένα ανέκδοτο σημειολογικά διασκευασμένο με ωραίο μήνυμα.
Αν κάνετε έτσι και το μάθημα στην έδρα οι φοιτητές σας θα το βρίσκουν απολαυστικό!

Εψηφίσθη!
08/10 00:50  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Σωστοοοοοοοοοοοοοοοοοοός!
08/10 22:21  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Προσπαθώ Goldmine !
1. Η ύλη εκεί είναι πιο αυστηρά "επιστημονική" και "δύστροπη". Έχω επιπλέον το προνόμιο - βαρειά ευθύνη - να διδάσκω στο 4ο εξάμηνο το πρώτο ουσιαστικά μάθημα "από Μηχανικούς σε Σπουδαστες-Μηχανικούς" (τα προηγούμενα εξάμηνα είναι οιονεί "μεταλυκειακά").
2. Προφανώς δεν κάνω το μάθημα στην έδρα, αλλά περιφερόμενος στους δύο κάθετους διαδρόμους.
3. Ανοίγω συζητήσεις, κάνω ερωτήσεις οι οποίες πρέπει να απαντηθούν επι τόπου με τοποθετήσεις και "ψηφοφορία". Οι ερωτήσεις έχουν δύο "λογικά" ισοδύναμες πλην όμως ΛΑΘΟΣ απαντήσεις και μία "παράλογη" πλην όμως ΟΡΘΗ. "Όλα τα λεφτά" είναι όταν καποιος/α τολμήσει να προκρίνει την ΟΡΘΗ εκδοχή. Με διάφορες "επιστημονικές" σοφιστείες τον πείθω να "το πάρει πίσω" και να συνταχθεί με μία από τις άλλες δύο! Σε εκείνο το εξάμηνο όντως "μεταπείθονται" σε πάνω από το 99% των περιπτώσεων, στο επόμενο (που συνεχίζουμε μαζί), το ποσοστό καταρρέει στο 20%.
4. Συζητάμε επίσης (προφανώς καθυστερημένα) για επαγγελματικό προσανατολισμό και τι σημαίνει ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (με την ευρεία έννοια), για "Ποιότητα", "Αριστεία Οργανισμών" και για Ιαπωνικά ιδεογράμματα (πάει το ένα ΣΟΣ κάηκε !...
5. Κάποιοι/ες "την καταβρίσκουν", κάποιοι άλλοι μεταφέρονται διακριτικά στο άλλο τμήμα (αρχικός διαχωρισμός με βάση το επώνυμο), άλλοι "στρατολογούνται αυθόρμητα" από το άλλο τμήμα... Γενικώς περνάμε καλά και "συνεχώς βελτιωνώμαστε" (του γράφοντος - μετά από 30έτη - προφανώς συμπεριλαμβανομένου).
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις