ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


167. "White Dragon" ... με τους ROSS D. και HUUN HUUR TU και το Trio CHEMIRANI (*)
768 αναγνώστες
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008
17:48

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 55ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - εμβόλιμο και όπου μας βγάλει !

Λοιπόν σήμερα θα τα πω με "δικά μου λόγια - όχι όπως τα λέει το βιβλίο", μπας και βγεί κάνα νόημα... Αν και διαβάζοντας τα σχόλια κάποιοι ήδη βγάλανε και μεταξύ τους ευτυχώς ο "πρώτος συμβαλλόμενος" κος favlos.

Πρώτα - πρώτα ο Προμηθέας σας παρέσυρε (μάλλον άθελά του) τονίζοντας το τμήμα της Κ.& Π.Υ. το οποίο αφορά στους Εργαζόμενους. Ο κος favlos τόπιασε. Υπάρχουν και οι ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ Συμμέτοχοι, όπου η "Ετοιμόρροπες Μαιζονέτες Πολυτελείας " ΕΠΕ. ενδεχομένως επιδιώκει να εμφανίσει καλύτερη εικόνα, καβάλα στο τρίτο "υποκύμα" ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ. Σε κάθε πάντως περίπτωση η στρατηγική επιχειρηματική της επιλογή με την πυξίδα να δείχνει ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ - ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΥΕΛΙΞΙΑ συντονίζεται με το "μαστίγιο".

Η μελέτη περίπτωσης για την "άλλη - δική του εταιρία", που μου άφησε πάει στο καλάθι... Έχει ήδη περιγράψει καλύτερότερο παράδειγμα σχολιάζοντας chez "mine d' or" : "Swiss Army Engineers" !

Αντιγράφω : ...ένα τζιπ υπήρχε, οι υπόλοιποι ~30 με τα αυτοκίνητά μας "οργώναμε" τη Θράκη και ο Στρατός μας πλήρωνε τη βενζίνη... Μοιάζει απίστευτο, αλλά τα πάντα βασιζόντουσαν σε "Δέσμευση Τιμής". Δεν υπήρχε καν η δυνατότητα κανενός "ελέγχου". Κάποιοι συνάδελφοι - "απλοί φαντάροι" έμεναν επί τόπου σε εργοτάξια στο "μέσο του πουθενά",.. κοιμόντουσαν σε κάποιο σπίτι στο χωριό, τους μαγείρευε η σπιτονοικοκυρά, θα μπορούσαν να φύγουν και να ξαναγυρίσουν να πάρουν απολυτήριο... δεν θα γινόταν αντιληπτό!... η χαρά τους ήταν να έρθει κάποιος από τα "κεντρικά - Ξάνθη" όπως ο γράφων να τους λύσει κάποιο πρόβλημα ή απορία... και να πούν δυο κουβέντες... 

Και μη που πει κάποιος, ότι αν δεν υπήρχαν οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί, ή είχαν αντικατασταθεί κατάλληλα... δεν θα πίστευε ότι για τον Ελβετικό Στρατό πρόκειται και όχι τον Ελληνικό...

Εδώ η πυξίδα για το "μαγαζί" δείχνει : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ κυρίως και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (σελίδες 42 ,43 της παρουσίασης). Πώς είναι δυνατό να μην απαιτεί αντίστοιχο συντονισμό με ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ (σελίδα 31) ή ακόμη και ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ - ΔΙΚΤΥΩΣΗ, που είναι το επόμενο στάδιο (σελίδα 27) και δεν περιγράφεται καν στο 1ο Βήμα του "πλαισίου" ! Δηλαδή τις αιχμές του κύματος μακριά στα δεξιά

Ε, και ο Προμηθέας έχει δίκιο ! (και για την ιστορία και αυτός "απλός φαντάρος" ήτανε <ΤΟΤΕ> ! Ανεξάρτητα από τις επιστημονικές και τεχνικές του "υψηλές" υπευθυνότητες ...)

Νυχτερίδα - Μυρσίνη Κ. 

(*)... έχω και την υπευθυνότητα για τη μουσική αφιέρωση στον εορτάζοντα πατριώ'τ μας... δύσκολο... τούτο πάντως έχει "απ'όλα" : Θάλασσες - νησιώτες - κλαρίνα... 160ο μοίρες από την Ιρλανδία ως τη Μογγολία... με επίκεντρο προφανώς τη Ρούμελη... http://www.youtube.com/watch?v=gCO3q6gur-Q&feature=related 

Σχόλια

12/04 19:39  Goldmine
Στα χνάρια του πατέρα, με γραφή σαφώς πιο εύληπτη, εμφανώς πιο κριτική, εξίσου διεισδυτική και προφανώς θηλυκή!

Στις επιλογές σπάνιων ασμάτων και οι δύο του μπλογκοδίδυμου εντυπωσιακοί!

Μυρσίνη καλώς μας ήρθες αντ΄αυτού:-)
12/04 20:40  evie
Συμφωνώ με την Goldmine, ωραίο κείμενο Μυρσίνη.
12/04 22:00  voula 99
Καλησπέρα.
Πιο κατανοητή από τον μπαμπά βέβαια , βοήθησες να το εμπεδώσουμε.
Καλή επιτυχία στο μεταπτυχιακό.
12/04 22:05  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλον λίαν, αλλά τώρα που αποφοιτήσατε, ΠόΤΕ θα μας κάμετε την χάριν να βαλετε "ανοιγμα εις νέον παράθυρον" ώστε να απολαμβάνουμε το βιδεάκιον αναγιγνωσκοντες το κειμενάκιον?

Κατά τα λοιπά, ο εθελοντισμός και το φιλότιμο 9που δεν έχει πλήρως χαθει) είναι βασικοί λόγοι που στέκει ορθό αυτό το απιστευτο μορφωμα που λέγεται Ελαδα.
13/04 03:45  favlos
Αν δεν έβλεπα το κος favlos δεν θα καταλάβαινα την διαφορά...

Στο θέμα μας,σαφώς έχει δίκιο και ο Προμηθέας.Ίσως η διαφορά να είναι στο αντικείμενο κάθε εταιρείας...που απαιτεί άλλη διαχείριση...με στόχο όμως πάντα την Κ.&Π.Υ με όσο το δυνατόν όμως λιγότερες παρενέργειες στην λειτουργία της ΑΕ...

Πάντως έχω σχεδόν έτοιμη και μια δική μου ματιά με τις πολυ λίγες,σε σχέση με τον Ερμη,γνώσεις στο θέμα...
13/04 03:53  favlos
Και σε σχέση με σένα κα Μυρσίνη που βλέπω το παίζεις στα δάκτυλα...όχι όμως τόσο όσο οι κυρίες της παρέας με αλληλεγγύη υπερθεμάτισαν,συγκριτικά πάντα με τον Ερμή.
13/04 14:35  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ευχαριστώ τις φιλενάδες της μπλογκογειτονιάς και ας με "ρίξανε" λίγο...
Φίλε favle σχεδόν συμφωνούμε :"με στόχο όμως πάντα την Κ.&Π.Υ με όσο το δυνατόν όμως ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ στην λειτουργία της ΑΕ..." (ή του Οργανισμού γενικώτερα). Περιμένω το δικό σας "πόνημα"!
Αγαπητή "mine d'or", έχετε δίκιο. Απεφασισα να διακόψω τις προσωπικές αφηγήσεις. Άλλωστε είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν "in a court of law", όπως λένε στις αγγλοσαξωνικές ταινίες ! Κρίμα μόνο, που η απόφαση συνέπεσε με συνέντευξεις στην "Ελευθεροτυπία". α) του Νίκου Μπ. με τον οποίο μαζί κάναμε Μεταπτυχιακό στη Grenoble και αργότερα είμασταν στη συντακτική επιτροπή του "Θούριου" του Ρ.Φ. β) της Μαριάννας Κορομηλά, νονάς της Μυρσίνης (από εκεί ίσως το "λάδι" της περιπέτειας) για το νέο της βιβλίο, το οποίο συνιστούμε ανεπιφύλακτα.
Πλήθος οι "αδικοχαμένες" αφήγήσεις...
Πάνω αριστερά εμβαίνοντας στη σελίδα έχουν επέλθει βελτιωτικές τροποποιήσεις. Κλικάρετε...
13/04 17:39  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ελλείψη αφηγήσεων διαβάστε τουλάχιστον τις ως άνω συνεντεύξεις:
Νίκος Μ. www.enet.gr/online/online_hprint?q=&a=%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F&id=24381104

Μαριάννα Κ. www.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=12.04.2008,id=6157024
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις