ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


19. "Δυνατά - Δυνατά" ... από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Α. (*)
805 αναγνώστες
Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2007
19:21

Ιεράρχηση δράσεων στους Συμμετόχους 

(μέρος 3ο)

1.  Πως συνεχίζουμε ?  Μα από πιό σύνθετες δράσεις τις οποίες - τώρα που αποκτήσαμε κάποια εμπειρία - κάπως μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε. Ψηλαφίζουμε λοιπόν τις προσμονές των ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Συμμετόχων μας, λογικά εάν η συνολική λειτουργία μας είναι ήδη εξωστρεφής, (πχ. επικεντρώνει στην "αξία για τον πελάτη"), ούτε για αυτούς δεν θα χρειασθεί να μετακινηθούμε πολύ μακριά για να τους βρούμε και να συζητήσουμε ! Προφανώς θα απευθυνθούμε σταδιακά, συγκροτημένα και "με τον καλό τον τρόπο" σε όλους τους  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ Συμμετόχους μας τους οποίους αναγνωρίσαμε και καταγράψαμε (άρθρο 16.)

2.  Πως ολοκληρώνουμε ?  Μα με ολοκληρωμένες δράσεις, οι οποίες ενσωματώνουν τις προσμονές των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και των ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Συμμετόχων μας. Κάτι περισσότερο κινητοποιούν και εμπνέουν τους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ Συμμετόχους (πχ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ) στον τεκμηριωμένο πλέον στρατηγικό προσανατολισμό της επιχείρησης στην κατεύθυνση της Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας.

3. Οι δράσεις αυτές ορίζονται ως ΑΜΦΙΠΛΕΥΡΕΣ, ενώ οι πρώτες - προς τους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ Συμμετόχους ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ - και οι προς τους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ Συμμετόχους προφανώς ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ.

4. Πως ολοκληρώνουμε ? Μας δουλεύετε Προμηθέα ? Μέγιστο λάθος ή μάλλον παγίδα ! Ως οξυδερκής αναγνώστης δεν την πατάω τόσο εύκολα : Η Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα είναι σαν τον ορίζοντα : "όσο πλησιάζεις,... τόσο απομακρύνεται". (άρθρο 7.)

 

(*) η Ελευθερία "μας" για πολλούς λόγους. Ο πρώτος χρονολογικά είναι τα καλοκαίρια στη Νικαριά, όταν τραγουδούσε στην παρέα (των μεγαλύτερων) μαθήτρια στο Λύκειο ακόμη... 

http://www.youtube.com/watch?v=EwYi1Q1gxjc

 

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις