ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


161. "Gloria" ...από την PATTIE S. (*)
692 αναγνώστες
Παρασκευή, 4 Απριλίου 2008
20:21

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 49ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Πελάτες  (1)

Στα επόμενα Άρθρα θα περιγράψουμε συνοπτικά στοιχεία προσέγγισης της επόμενης από τις σημαντικότερες κατηγοριών Συμμετόχων, με παράθεση - όπως συνηθίζουμε - μελετών περίπτωσης και βέλτιστων πρακτικών.

Μετά τους Εργαζόμενους και τους Εταίρους / Μετόχους, οι οποίοι ανήκουν στην επίσης ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Συμμετόχων, προχωρούμε στους Πελάτες, οι οποίοι κατατάσσονται στους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ Συμμετόχους. Ορίσαμε τους Εργαζόμενους ως Ενδιαφερόμενο Μέρος : συν- επιχειρούν και οι Εταίροι / Μέτοχοι στην κυριολεξία επιχειρούν. Οι Πελάτες ως Ενδιαφερόμενο Μέρος : αλληλογνωρίζονται και αλληλομαθαίνουν με την επιχείρηση.

Το να επισημάνουμε και εδώ ότι, "ύπάρχουμε για τους Πελάτες",.. "αυτοί πληρώνουν τους μισθούς των Εργαζομένων και τα μερίσματα των Μετόχων",.. φαίνεται κοινότυπο. Είναι όμως ? Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που περίμενες χρόνια πχ. για να βάλεις τηλέφωνο ? Σήμερα σε συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού πόσοι πελάτες είναι ικανοποιημένοι σε καθημερινή βάση από την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών στον ίδιο - ευρύτερο πλέον - κλάδο ? Τότε τουλάχιστον τόπαιρνες απόφαση και περίμενες (ή έβαζες πολιτικό μέσο...). Τώρα αναγκάζεσαι να περάσεις καθημερινά ώρες μαρτυρίου σε "αναμονή - παρέα με την Καλομοίρα", προτού επιτέλους μία φωνή ανθρώπου σου απαντήσει και σε πληροφορήσει ότι, "το πρόβλημα σου αντιμετωπίζεται με συμπάθεια", αλλά... δεν έχει αποδοθεί το lan, ή είναι ανεπαρκής η χωρητικότητα του wan, ή υπάρχει έλειψη σε modem, ή το rooter το οποίο σας πασάραμε είναι δυστυχώς συμβατό μόνο με άλλο wanlan και το καράβι δυστυχώς δεν μπορεί να ξεφορτώσει...

(*)...Δόξα στον Πελάτη...σε δύο εκτελέσεις με διαφορά τρακονταετίας... παραφράζοντας το RadioYanni "Σέβομαι διπλά τις γυναίκες Rock & Roller's. Για να σταθούν σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον...πρέπει νάχουν κότσια"... Αφιερωμένο εξαιρετικά στην πρώτη εξαδέλφη του πατέρα μου - κόρη του τρίτου αδελφού Κατσαρέλη, Όθωνα... Η θεία Donna-Αντωνία Ελληνοαμερικανίδα με τόν τόνο στο πρώτο συνθετικό...δούλεψε από το Βιετνάμ <τότε> μέχρι τη Boeing... μας γράφει από το Seattle με δυσκολία στα ελληνικά και πολύ δύσκολα θα διαβάσει το άρθρο... όμως θα χαρεί τουλάχιστον τα τραγούδια !... http://www.youtube.com/watch?v=mc7SaPzAVus 

http://www.youtube.com/watch?v=SXhuc9FTK98&feature=related

Σχόλια

04/04 20:32  XRYSA
5*

Καλησπέρα σας!
04/04 20:50  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Άρθρο 19. "Δυνατά - Δυνατά" γιορτάζαμε με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Α. τις ανέλπιστες ...χίλιες (1.000) "επισκέψεις".
Κάποια φίλη / ος σήμερα θα "γράψει" : 20.000 (άρθρα 161 - σχόλια >650)!...
04/04 20:51  Swearengen
Aυτή η "αναμονή παρέα με την Καλομοίρα", αργός και μαρτυρικός θάνατος ...
Καλησπέρα Ερμή.

(Παραδόξως, η αυθεντική εκτέλεση (1964)του Van δεν υπάρχει στο youtube. Κάτι γίνεται και με αυτήν του έτερου Μorrison και της παρέας του)
www.youtube.com/watch?v=9cNjTYsy_1E
04/04 21:02  mc
Εγώ; Εγώ ε;!
Και την κάνω αμέσως, φοβάμαι ότι θα θυμηθείτε το αναπάντητο κουίζ!
04/04 21:24  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Όχι φιλε mc, μένουν 9 ! Αλλά μου θυμίσατε ότι υπάρχουν δύο (2) αναπάντητα !
Το πρώτο ήταν κάπου στα 10 πρώτα άρθρα το Quiz no 1 ! Θα το επαναφέρω στην πρώτη ευκαιρία...
04/04 21:39  favlos
mc ουτε στου θείου(που είναι?)ουτε εδώ...αστο καλύτερα...
04/04 21:49  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
20.001 !
Το μπλογκοδίδυμο σας ευχαριστεί θερμά !
04/04 22:08  pol
Μεγάλη η συμβολή της γυναίκας και μητέρας στην οικογενειακή επιχείρηση και όχι μόνο.
04/04 23:05  favlos
Ούτε μια κουβέντα ένα δώρο κάτι...:(
04/04 23:43  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ες αύριον τα δώρα...εδώ από το σπίτι μετα βίας καταφέρνω να εισέλθω...την έχουμε "ρίξει" την κα. Νάσια, αλλά και αυτή είναι "πορτογύρα"... λείπει σε "8ήμερη" ξενάγηση... σήμερα πέρασε από την Αθήνα, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να κατέβω στην Πλάκα για καφέ...μετά συνέχισε για Ναύπλιο και θα γυρίσει την Τρίτη. Έτσι είμαστε μαζί 35 χρόνια... ελπίζω να γίνεται πιο κατανοητό το "δέσιμο" με τη Μυρσίνη... "ανύπανδρος πατέρας"...
05/04 06:34  Yannis K.
Φιλε μου, καλυτερα απο το "παντρεμενος εργενης".

Ή χειροτερα?

Μπερδευτηκα τωρα ...
05/04 06:55  Yannis K.
Exω μια ιστορια ... βραδυνη, απ'αυτες που δεν εχουνε θεση εδω και που μετα πο λιγο αποσυρονται λογω υπερβολικης εκθεσης στον ηλιο.
Να τη βγαλω τωρα; το βραδυ; η΄καθολου;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις