ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


159. "Conserto d' Aranjuez" ...του JOAKIM R. ...τραγούδια πάνω στο θέμα του Adagio" από τους RICHARD A. , AMALIA R. και SARAH B. (*)
764 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Απριλίου 2008
21:36

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 47ο) 

  • Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εταίροι / Μέτοχοι (12) 

Ας ξαναπιάσουμε το νήμα (όχι το χθεσινό που έγινε τριχιά) το δικό μας. Ιστορικά ο Κεφαλαιούχος της  επιχείρησης μάλλον ταυτιζόταν με τον Επιχειρηματία. Καλόν είναι οι σημερινοί "προσφέροντες το κεφάλαιο", δηλαδή οι Μέτοχοι να ξαναβρούν το νήμα επαφής με την επιχείρηση, συμμετέχοντας πιο ενεργά στη διαμόρφωση της Στρατηγικής της, να ξαναγίνουν - ξανανοιώσουν Επιχειρηματικό Ενδιαφερόμενο Μέρος.

Η βούληση των Μετόχων λοιπόν πρέπει να αντιστοιχεί στη Στρατηγική της εταιρίας. Η συμβολή τους από τη Γ.Σ. μέχρι την παρουσία τους στο Δ.Σ. ως Ανεξαρτήτων Μελών του μπορεί να προσφέρει τον "αέρα της Κοινωνίας και της αγοράς" και όχι την απλή προάσπιση των "συμφερόντων" τους απέναντι στους "βασικούς Μετόχους", όπως κακώς ΚΑΙ ο Νόμος ΚΑΙ οι τρέχουσες αντιλήψεις περί Μετοχικού Ακτιβισμού αντιλαμβάνονται !

Μόνον έτσι , με πραγματική αποκατάσταση του ρόλου τους οι Μέτοχοι θα αισθάνονται ότι τους αφορά η συνολική επιτυχία της εταιρίας και όχι μόνο η βραχυπρόθεσμη οπτική των οικονομικών αποτελεσμάτων και χρηματιστηριακής πορείας...

(*)... σύντομο άρθρο σήμερα... με την αγωνία ότι ο Yannis K. περιμένει τα τραγούδια για να πέσει για ύπνο (εκεί που η ώρα είναι ήδη 03:30) 

http://www.youtube.com/watch?v=vyi802igGXc (αυτό που πρωτάκουσα έφηβος στη Γαλλία) http://www.youtube.com/watch?v=NloUwu4CeU0&feature=related (η καλύτερη εκτέλεση) http://www.youtube.com/watch?v=UdbwMx3Bvx8&feature=related (εδώ μετράει η αδυναμία μου στη Sarah)

 

  

Σχόλια

02/04 21:43  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Για περισσότερες (μουσικές) λεπτομέρειες : http://radionowhere.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=6458&blid=91#commentsstart
Βιδεάκιο + σχόλια
02/04 22:19  daytrader
Amália Rodrigues Θ..ε..έ.. μου !

Τι μου ξέθαψες...
Αξέχαστη φωνή από πολύ μικρά παιδικά μου χρόνια (νομίζω με "πλάκα" 78 στροφών)από αυτά τα γεγονότα που σε σημαδεύουν και (αγγλοτραφής έκτοτε) σχεδόν δεν είχα ξανακούσει.

Το ζεστό χθεσινό καλωσόρισμα σου και τα σημερινά κομμάτια με υποχρεώνουν στην ευχαρίστηση να εντρυφήσω στα άδυτα του βλοκακίου σου εις πάντα δοθέντα ελεύθερον χρόνον μου.

Εντυπωσιάσθην δε εκ της αναφοράς σας εις την σχετικότητα κειμένου και μουσικού κομματιού, τοσούτον μάλλον διότι ανάλογον τινά ιδέα, είχον εφαρμόσει αρκετάς φοράς εις το ιδικόν μου βλοκάκιον, αγνοώντας την πατρότητα της ιδέας.

Εν κατακλείδι θα ολοκληρώσω με την ιστορικήν ρήσην του κ. Ηλιοπούλου Ντίνου "λοιπόν δεν ξέρω αν το προσέξατε είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε..."
(αν το ενθυμούμαι ορθώς)!
02/04 22:28  favlos
φίλε daytrader τωρα που λείπει ο Θράσσ θα διαβάζω εσένα...:)
02/04 22:29  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ότι είμαστε μια "ωραία ατμόσφαιρα" και μπλογκογειτονιά είμαστε !
Πατρότητες / πατέντες δεν υπάρχουν !
Ούτε καν οι δηλωθείσες Σχετικότητες Τίτλου / Κειμένου, όπως π.χ. σήμερα !...
02/04 22:45  coldplay
favlos καλο
Ερμη θα μου επιτρεψετε να βαλω και εγω την Sarah Brightman?
03/04 03:39  Yannis K.
Αι αι αι, και πως πανε στη δουλεια τωρα;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις