ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


158. "Bohemian Rhapsody ...από τους QUEEN (*)
697 αναγνώστες
Τρίτη, 1 Απριλίου 2008
19:46

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 46ο) 

  • Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εταίροι / Μέτοχοι (11) 

Απουσίαζα χθες από τη μπλοκογειτονιά. Ήμουνα στην Εσπερίδα "Ευρωπαϊκή Τυποποίηση και Ελληνική πραγματικότητα : Οφέλη, προβλήματα και προοπτικές", η οποία απετέλεσε το "εναρκτήριο λάκτισμα" των δράσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το οποίο έχει ανακηρύξει το 2008 ως έτος "ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, Κανόνων και Προδιαγραφών". (η αυθάδης κάθε φορά "ενίσταται" : Ημερίδα, Εσπερίδα... "Νυχτερίδα" δεν θα διοργανωθεί ποτέ ?).

Σε όλες τις Επιστημονικές / Επαγγελματικές συναντήσεις πλέον η "προστιθέμενη αξία" για το γράφοντα είναι μικρή. Αυτό είναι λογικό - απολύτως αναμενόμενο - και δεν σηματοδοτεί καμμία διάθεση υποβάθμισης από το γράφοντα... Οι παρουσιάσεις απευθύνονται στο "μέσο ακροατή", ο οποίος πολλά πληροφορείται και "κερδίζει"

Ο "ψαγμένος" παρακολουθεί : Κοινοτυπίες, "περυσινές" καινοτομίες, τις οποίες γνωρίζει καλύτερον από τον ομιλούντα... ώσπου μία παρουσίαση τον αποζημιώνει για το χρόνο του ! Κάπου- κάποτε - είχε βρει ένα "νήμα" και το'χασε... Ενδιαμέσως το "νήμα" έχει γίνει "τριχιά" ! Από πειραματική πρόταση, εφαρμόζεται έστω και πιλοτικά ! Υπάρχουν - αν όχι βέλτιστες - τουλάχιστον υπαρκτές πρακτικές ! Συναντάει και συνομιλεί με τον ομόλογό του "τρελό του χωριού" !

Σε ποιο πεδίο θα μου επιτρέψετε να μη το γράψω σήμερα - μέρα πούναι - διότι δεν θα το πιστέψετε, από ένα δηλωμένο "αντικρατιστή"... Στην ώρα του θα αναφερθούμε εκτενέστατα... Έτσι ως "διαροή" απλώς αντικαταστείστε το Εταίροι / Μέτοχοι  του υπότιτλου με το Εταίροι / Πολίτες = Πελάτες ! Απαιτεί πολύ θάρρος η τελευταία εξίσωση... ακόμη περισσότερο να την αναλύει ως φιλοσοφία - πρακτική Δημόσιος Υπάλληλος... και να παρουσιάζει τις ελληνικές "μελέτες περίπτωσης", οι οποίες αξιολογήθηκαν και επιβραβεύτηκαν ! Ποιος τις γνωρίζει ? Ποιος το είδε κάπου γραμμένο ? Ε, ούτε καν ο οικοδεσπότης σας ! Συντόμως όμως ΕΔΩ θα τα δούμε όλα !...

 

(*) ...προσοχή στους στίχους... "open your eyes... easy come - easy go...little high - little (?) low...  http://www.youtube.com/watch?v=irp8CNj9qBI&feature=related       

Σχόλια

01/04 19:55  daytrader
Το κορυφαίο κομμάτι όλων των εποχών για μένα. Συγχαρητήρια για την επιλογή.
01/04 20:17  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
daytrader σας καλωσορίζω εις τον "οίκον" μας. Οι μουσικές "προσφορές" - τίτλοι άρθρων αποτελούν ταυτοχρόνως :
- Ιδιότυπο Marketing του βλοκίου
- Σηματοδοτούν τις μουσικές προτιμήσεις του μπλογκοδίδυμου ( Προμηθέα - Νυχτερίδας)
- Κατά το δυνατόν "συμπυκνώνουν" το περιεχόμενο του κειμένου
01/04 20:22  coldplay
κατι θελει να πει ο "Δασκαλος που λεει προσοχη στους στιχους"
Τα ματια ειναι ανοιχτα :)dont worry
01/04 21:17  pol
Καλησπερίζω τους μεγάλους ψαροτουφεκάδες!
Ελάτε και θα σας πάρω σε κάτι ρηχάδες της κλάσης μας!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις