ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


157. " You Just Keep Me Hanging On" ...από την KIM W. (*)
742 αναγνώστες
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008
22:08

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 45ο) 

  • Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εταίροι / Μέτοχοι (10) 

Καλές οι χαρές, καλύτερη η προσήλωση στο σκοπό του "οίκου"...

Μου προξένησε εντύπωση η περιορισμένη ανταπόκριση με σχόλια - αντιρρήσεις - ενστάσεις στην παρούσα ενότητα, η οποία αποτελεί την πλέον "χρηματιστηριακή" από αυτές του "οίκου"... Μα ούτε μία υβριστική αναφορά, ένα "μπινελίνικι" βρε αδερφέ... Τι αναφορά σε hedge funds, λοβάκια και "μαϊμουδιάριδες" επιστρατεύσαμε... τίπτ' τα !... Άλλοι έχουν το "κοκκαλάκι της νυχτεριδας" και γίνεται το "έλα να δεις", εμείς τη Νυχτερίδα, ολόκληρη, αυτοπροσώπως και "μούγγα"...

Είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι, "το χρηματιστήριο αποτελεί πηγή άντλησης φθηνών κεφαλαίων". Ουδέν αναληθέστερο : το Μετοχικό Κεφάλαιο αποτελεί το ακριβότερο τμήμα του Παθητικού μιας εταιρίας !

  • Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τμήμα του Παθητικού.
  • Φορολογείται αυτοτελώς, ενώ των δανείων (επίσης τμήμα του Παθητικού) οι τόκοι λογίζονται ως έξοδα και αφαιρούνται από τα κέρδη.
  • Προς τι λοιπόν η "καθαρή θέση" = Μετοχικό Κεφάλαιο + Αποθεματικά ?
  • Ο δυνάμενος να απαντήσει εις το ερώτημα : Γιατί τα αποθεματικά κερδών ΔΕΝ "ενσωματώνονται" από τις εισηγμένες εις το μετοχικό κεφάλαιο, κατά σκανδαλώδη παράβαση του νόμου, κερδίζει "χρυσούν ωρολόγιον" !  

"Ταύτα και μένω,.. παράδες περιμένω", ήταν η συνήθης κατάληξη των επιστολών των εξ' επαρχίας Φοιτητών προς τους γονείς τους στη περίοδο του "μεσοπολέμου"... Αναμένει και ο γράφων απαντήσεις στο "ξαφνικό τεστ" και θα επανέλθει...

(*)... = "με κρατάς σε αγωνία"... αρχικώς "αράπικο",.. εδώ "κυριλέ"  http://www.youtube.com/watch?v=3401QHVNDjI&feature=related   

Σχόλια

29/03 22:15  mc
Με πετύχατε λίγο πριν την αναχώρηση (για βόλτα). Για το κουίζ, στο σημερινό ραντεβού όλο και κάτι θα μάθω.
Τώρα για τα μπινελίκια: Ε τι να σας πούμε, ήσασταν που ήσασταν τσατισμένος, το μπελά μας να βρούμε;
Καληνύχτα, αρκετά με το ποδο - πως μου το είπατε :)

ΥΓ: Η ΚW ε; Προεφηβική αγάπη!
29/03 22:17  jgeorgiou
Καλησπερα , καλοι προβληματισμοι αλλα ειναι αργα και καληνυχτιζω
29/03 22:19  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Να το θέσω με διαφορετική διατύπωση : Στη "καθαρή θέση" (ίδια κεφάλαια) οι λογαριασμοί είναι (χονδρικώς δύο) : το μετοχικό κεφάλαιο και τα αποθεματικά κερδων. Εις τι διαφέρουν ? ( ας βοηθήσω : δύο διαφορές)
29/03 22:33  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
"τσατισμένος εγώ ?", ο "Άρχοντας της συναίνεσης !..." Ουστ κιρίζι ανηψιέ κιριζιού"...
(Ωραία δεν τη βρίσκουμε ?...)
30/03 13:15  pol
Έχω μια απορία που με βασανίζει πολύ καιρό.Οι αμερικάνικες τράπεζες, από τις οποίες ξεκίνησε η κρίση των δανεισμένων,δίνουν χρήμα χωρίς εγγυήσεις;Αν όχι,τότε γιατί τιτλοποιούν τα δάνεια και τα ξαναπουλάνε;
Επειδή κάπως έτσι έχουν φωλιάσει στο μυαλό μου περιμένω λίγο φως,γιατί είμαι σίγουρος ότι τα κατάλαβα λανθασμένα.
Τώρα για το μετοχικό και τα μερίσματα ότι αποτελούν μέρος του παθητικού,είμαι σίγουρος ότι οι πλείστοι το ακούνε για πρώτη φορά!
30/03 15:52  Yannis K.
Οι περισσοτεροι ειναι της Τεχνικης γι'αυτο και ο διαλογος δεν απλωνεται. Κριμα γιατι θ'ακουγοντουσαν διαφωτιστικα πραγματα.

υ.γ. Ποιος ειναι ο "κακουλης" που τσιγκουνευεται; ή απλως δεν του αρεσουν οι ερωτησεις;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις