ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


155. "Soul Man" ...με τους BLUES BROTHERS (*)
669 αναγνώστες
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008
20:00

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 44ο) 

  • Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εταίροι / Μέτοχοι (9) 

Γράφαμε χθες : "Ελάχιστοι γνωρίζουν το ρόλο που μπορούν να παίξουν στην επιχείρηση και φυσικά η Διοίκησή της κρατίεται με το ζόρι για να μη τους το υπενθυμίσει..." Εάν η Διοίκηση επιμένει να διατηρεί αυτή τη θολή κατάσταση, είναι πιθανό να οφείλεται σε αμέλεια, είναι εξίσου πιθανό να διατηρεί τα χέρια της ελεύθερα και να δρα κατά τη βούληση της μόνο. Αρκεί οι Μέτοχοι να εξυπηρετούνται στο τέλος της χρονιάς... (κάποιες φορές με εδέσματα μεγαλύτερης αξίας από το μέρισμα ... Αντιθέτως ο γράφων προ εικοσαετίας είχε παρακολουθήσει τη Γ.Σ. νεοεισελθείσης τότε εταιρίας : Κυριακή μεσημέρι, λίγα σαφή λόγια, ένα φλυτζάνι καφέ και μία διαφανή φέτα κέϊκ... δεν ξαναπήγα ! Διάβαζα απλώς τις ανακοινώσεις... Μετοχές "αποσβεσμένες" υπάρχουν ακόμη στο "θεσμικό χαρτοφυλάκιο" ).

Που οδηγεί όμως αυτή η στάση ? Εκτιμώντας ότι οι Μέτοχοι ενδιαφέρονται μόνο για την απόδοση του κεφαλαίου τους, τους αποσυνδέεις από τη δική τους Υπευθυνότητα και η επιχείρηση πέφτει στην παγίδα της "χρηματοχρηματιστηριακής" συμπεριφοράς. Μεταλλάσεται σε μηχανή η οποία ξεπετάει μερίσματα και υπεραξίες...

Αφού Μέτοχοι και διοικούντες δεν έχουν τίποτα να συζητήσουν για τη μακροχρόνια συνετή και επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης, καταλήγουν να σκέφτονται "ας επωφεληθούμε απ' ότι μπορεί να μας αποδώσει τώρα..."

Μία σοβαρή αιτία που έχει σμπρώξει το ρεύμα προς τη χρηματοικονομική ασυδοσία σε διεθνές επίπεδο, είναι κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος, η απομάκρυνση των Μετόχων από την επιχείρηση και την καθημερινή της πραγματικότητα...

(*)...χωρίς πολλά λόγια...χαρές πούχαμε σήμερα, ας μη το βαρύνουμε... http://www.youtube.com/watch?v=Ea9mV9EhPvE&feature=related    

Σχόλια

28/03 05:48  Yannis K.
Καλη επιτυχια αυτη τη ξεχωριστη για σας μερα.
Μπραβο στην κορη, μπραβο και στον περηφανο πατερα.

Για την κορη:
www.youtube.com/watch?v=YDG-JDAXIWE

Για τον πατερα:
Ολο το Πρωινο Αστρο του Γ. Ριτσου
28/03 17:51  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ετελείωσε? Τα συχαρίκια και αφιέρωσις εν ιστολογίωι!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις