ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


17. Μικρές (?) Νοθείες" ... από το Βασίλη Π. και το Θάνο Μ. (*)
959 αναγνώστες
Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2007
19:18

Όλοι οι Οργανισμοί : ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΙ (Επιχειρήσεις ,Συνεταιρισμοί ...)               ή ΟΧΙ (Δημοσίου ενδιαφέροντος, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις...)            

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ  ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Για να ανανεωθεί η άδεια, υπάρχει ένας τρόπος :
·   Να δεσμευθούν οικειοθελώς και να εντάξουν στις πρακτικές λειτουργίας τους : οικονομικά , κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια και συστηματικές δράσεις,
·   που να είναι πέρα και πάνω από όσα επιβάλλει ήδη η νομοθεσία,

·   και έχουν σχέση με όλους όσους επηρεάζονται από τις δραστηριότητες τους.

 

Πλησιάζει ή ώρα να κλείσουμε τον 1ο Κύκλο ταλαιπωρίας του τακτικού αναγνώστη και  επαναλάβαμε εδώ το βασικό ορισμό Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας : (3. Μ' Αρέσει Να Μη Λέω Πολλά ...). Απομένουν δύο έννοιες ( "χρωματισμένες δαμασκηνί "), οι οποίες οδηγούν στο δια ταύτα :

 

 

 

Ιεράρχηση δράσεων στους Συμμετόχους 

(μέρος 1ο)

1.  Γιατί στους Συμμετόχους ?  Μα αυτοί επηρεάζονται από τις δραστηριότητες του Οργανισμού !

2.  Από που αρχίζουμε ? Μα από τους ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ, συνεχίζουμε με τους ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ και καταλήγουμε στους ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ! Προς τι ψαχνόμαστε τόσο καιρό με την καταγραφή των Συμμετόχων μας και την κατάταξή τους με βάση το κριτήριο της Κρισιμότητας

Εάν πχ. "έχουμε θανατώσει τον Ασωπό ποταμό με τα ανεπεξέργαστα λύματά μας και βάζουμε σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής", ο οξυδερκής αναγνώστης έχει ήδη αντιληφθεί την πρώτη προτεραιότητα για (Κ.&Π.Υ.) δράση της επιχείρησης. Προφανώς ΔΕΝ είναι η προσφορά ποσού για τη "διάσωση του αλμπίνο ουραγκοτάνγκου".

Εάν πχ. "δεν σεβόμαστε ούτε καν τη Νομοθεσία και δεν κολλάμε ένσημα στους εργαζόμενούς μας", προφανώς ΔΕΝ είναι πρώτη προτεραιότητα η χορηγία της "τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου".

Εάν πχ. "πετάει ο Δήμος τα σκουπίδια του στη ρεματιά", προφανώς ΔΕΝ είναι πρώτη προτεραιότητα η "διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων" για την αδελφοποίηση με αντίστοιχο Δήμο στην πολυπαθή Μπουργκίνα Φάσο (ή ακόμη χειρότερα στην Ελβετία).

(*) ... πρώτα οι στίχοι του Οδυσσέα Ιωάννου και ακολουθεί η ερμηνεία

http://www.youtube.com/watch?v=fq71rifxvAY&mode=related&search=thomaidis%20mikroutsikos%20thanos%20sonata%20ritsos 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις