ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


147. "National Anthem" ...από τη BEYONCE (*)
744 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008
20:57

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 38ο) 

  • Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εταίροι / Μέτοχοι (3)

Τι και σε ποιούς αναφέρεται ο υπότιτλος ? Να θυμίσω ότι, ακόμη και το "πλαίσιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" ( για Μ.& Μ.Ε. σημειώνω) επιχειρεί τη διάκριση ανάμεσα στους Συμμετόχους - άρα και στους "ΜΕΤΟΧΟΥΣ" - με κριτήριο την <ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ>... 

Ζητούμε συγνώμη - ως μπλογκοδίδυμο - για την αδυναμία επακριβούς αναφοράς σε προηγούμενα άρθρα. 'Ομως έχει όντως - πιστέψτε μας - επισημανθεί ο "κύκλος 100 ημερών - μετοχικής θέσης" διεθνών κεφαλαιων ! Ποιος είναι λοιπόν πλέον "μέτοχος" και μάλιστα "κρίσιμος" και ποιός όχι...

Μεταφέρω - επιλεγμένα από το γράφοντα - αποσπάσματα του βιβλίου / συγγράμματος του Καθηγητή μου εις το "Athens MBA" Ι. Αποστολόπουλου (ανθρώπου της αγοράς...). Οι επισημάνσεις χρεώνονται εις τον οικοδεσπότη σας  :

  • ...είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση ή εύρυθμη χρηματοοικονομική της λειτουργία, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση του πλούτου των μετόχων και η διατήρηση της απαραίτητης ρευστότητάς της.
  • ...ρευστότητα, αποδοτικότητα, αβεβαιότητα. Διαπιστώνεται ένα είδος συνδιαλλαγής (trade off) μεταξύ αποδοτικότητας και ρευστότητας σε καθεστώς αβεβαιότητας.
  • ... μεγιστοποίηση της αξίας του μετοχικού κεφαλαίου...
  • ... μεγιστοποίηση της αξίας των μελλοντικών ταμειακών εισροών...
  • ... διατήρηση ικανοποιητικής ρευστότητας...

Απλές κουβέντες - μεταγραφή : Τα "λαμόγια των εκατό (100) ημερών "επένδυσης" και οι πραγματικοί - κατά το γράφοντα - ΜΕΤΟΧΟΙ αποτελούν δύο διακριτές ομάδες : ΔΕΝ υπονοώ "καλούς" και "κακούς", αλλά επισημαίνω ότι : "με κάποιους θα πας και κάποιους θ' αφήσεις"...

Ποια είναι λοιπόν η "Υπευθυνότητα" προς τους Μετόχους ?... κυρίως δε ΠΡΟΣ ΠΟΙΟΥΣ ?

(*)... ο Εθνικός Ύμνος σε απόδοση από την τοπική ξέκωλη Σάσα Μπάστα... εις τον τελικό του Πρωταθλήματος ... με την Αεροπορία Στρατού να υπερίπταται... δεν μας γαμείτε μαντάμ... κυρίως δε εσείς "Στρατηγέ του κώλου" που ξεφτυλίζετε την "όποια" τιμημένη στολή, όλων όσων έχουν πολεμήσει, σε οιαδήποτε πλευρά και για οιοδήποτε (έστω και λάθος ) σκοπό...   http://www.youtube.com/watch?v=7GzlGMxJO7U&feature=related  

 

 

      

Σχόλια

18/03 21:04  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Πω πω νευρα! Η αληθεια είναι ότι χρειαζομεθα έναν μηχανισμό αναζητήσεως στα ιδια μας τα κειμενα. Δυστυχώς δεν εμφανίζονται στο google (γιατί?).

Τπυς πολέμους τους αποφεύγω - ακόμη και ότε μπορω να τους κερδίσω. Αλλά μερικές φορές δεν μπορείς να τους αποφύγεις.

18/03 21:19  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
"Όλα 8" ( γιαρτουμένος - εγκαίρως - Θέμος)
"Όλα Μάρκετινγκ" (του κώλου !)
Συγχωρέστε μου την απρεπή έκρηξη... τα ελικόπτερα του βιδεακίου "κάπου" πέφτουν κιόλας...μαχόμενα (δικαίως ή αδίκως...δεν έχει σημασία !...
Είναι γνωστό, ότι προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια... Διδάχθηκα από τον πατέρα μου, ο οποίος πολέμησε επί δεκαετία και τη φρίκη και την τιμή...
18/03 21:36  favlos
Άν κατάλαβα καλά οι των 100 ημερών θεωρουνται λαμόγια?

υ.γ αυτά στο video είναι καθημερινότητα και μέρος της ζωής τους.εχω δεί ανάπηρο βετεράνο σε καροτσάκι να μοιράζει φυλλάδια ντυμένος κοτόπουλο.Στο καρότσι είχε όλα τα εμβλήματα/παράσημα μηπως κάποιος δεν το καταλάβαινε.Σε κανένα δεν έκανε εντύπωση.
18/03 21:47  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
@ favlos :
ΔΕΝ υπονοώ "καλούς" και "κακούς", αλλά επισημαίνω ότι : "με κάποιους θα πας και κάποιους θ' αφήσεις"...
Η δική μου "κατάταξη - αξιολόγηση" προφανώς δεν έχει σημασία ... Η επιλογή της εταιρίας έχει - και κατά την ταπεινή μου γνώμη - πρέπει να δημοσιοποιείται : "Τρίμηνο ή Τέρμινο ?"
Ες αυριον η συνέχεια...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις