ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


146. "Γιατί ?" ...από την ΕΥΣΤΑΘΙΑ ...ένα τραγούδι των ΠΥΞΛΑΞ (*)
684 αναγνώστες
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008
21:43

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 37ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εταίροι / Μέτοχοι (2)

Το "μπλοκοδίδυμο" απολογείται διότι δεν αναποκρίνεται εσχάτως - με την προδιαγεγραμμένη συνέπεια - στις προσμονές των τακτικών αναγνωστών / ριών. Το σύστημα Διαχείρισης Κινδύνων και Άξιοπιστίας Διαχείρισης (Business Continuity Management) του βλοκίου απεδείχθη ανεπαρκές = <τα 'παιξε>...

Δεν είχε ληφθεί υπόψη (με τη κατάλληλη στάθμιση) το δυσμενές σενάριο, όπου ο ένας "τρέχει να εξασφαλίσει" τα χρωστούμενα από εισηγμένη με "προβλήματα ρευστότητας" και η άλλη παραδίδει Διπλωματική Εργασία.

A propos (= με την ευκαιρία) της Διαχείρισης Κινδύνων σημειώνω ότι η ενότητα παραλείφθηκε - μετατέθηκε, ενώ είχε δρομολογηθεί εδώ.  Ο γράφων δεν είναι ειδικός στη Διαχείριση Χρηματοοικονομικών Κινδύνων. Ούτε καν στη Διαχείριση Κινδύνων Έργων, όπου όμως "κάτι νογάει".

Δεν χρειάζεται όμως ιδιαίτερη ακαδημαϊκή γνώση, αρκεί η κοινή λογική για να αντιληφθεί- ανιχνεύσει "κάποιος" ότι : Δάνεια εις τον Ανατολικοβλαγνδέσιο επιχειρηματία "καθαρισμου ανεμοθωράκων" ( par brise), με εξασφάλιση μελλοντικών ταμειακών εισροών, τιτλοποιούμενα και μεταβιζόμενα εις τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου (και μπαρμπρίζ), ΔΕΝ εμπίπτουν παρά μόνο εις το 0,05% της διασφάλισης κινδύνου...

Τη σχέση των παραπάνω με τον τίτλο της ενότητας : Εταίροι - Μέτοχοι... Εσεις κρίνετε...

(*)... τα παράπονα - προσμονές τακτικών αναγνωστών "περί μουσικής και ταυτόχρονης ανάγνωσης" μετατίθενται ΜΕΤΑ την παρουσίαση της Διπλωματικής Εργασίας της Νυχτερίδας... "γιατί με σμπρώχνεις στο γκρεμό"... 

http://www.youtube.com/watch?v=surxvuwMCnw&feature=related      

Σχόλια

17/03 22:18  Goldmine
Πνευματώδης όπως πάντα...
Νυχτερίδα σε σκεπτόμαστε και δε σε φοβόμαστε. Απλά θα διαπρέψεις.
Αύριο θα ανεβάσω το άσμα σας στον οίκο μου...
Καλό βράδυ στο μπλογκοδίδυμο!
17/03 22:20  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
28 ε? Να θυμηθώ να στείλω διαδικτυακά άνθη λοιπόν!
17/03 22:36  evie
Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα στη μπλογκογειτονιά! Καλή επιτυχία Νυχτερίδα!
17/03 22:49  mc
Καλησπέρα!
Δεν ξέχασα τα της Διαχείρισης Κινδύνου(ων) μα με καλύψατε με τα της Κοινής Λογικής! 5* σε σας και
...πρόσεχε μην ξοδευτείς μπαρμπούλη.
17/03 23:31  favlos
χαχα καλό του mc!...
18/03 01:34  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Α, εδώ με δουλευετε λοιπόν. Καλως θα κατακλιθω και θα αποφασίσω αυριο τα δέοντα γενεσθαι...
18/03 02:35  Yannis K.
Το ζουμι, το ζουμι: θεμα διπλωματικης;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις