ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


138. "La Poupee Qui Fait Non" ....από τον MICHEL P. (*)
741 αναγνώστες
Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2008
22:33

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 29ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εργαζόμενοι  (15)

Συνεχίζουμε, στο τμήμα το οποίο αφορά στους Εργαζόμενους από ένα μοντέλο, του οποίου οι επιρροές στο "πλαίσιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" είναι σημαντικές, το πλαίσιο Επιχειρηματικής Αξίας “Small Business Journey – The Route Map to Business Value - BITC”. Να υπενθυμίσω ότι, η μετάφραση έχει γίνει από το γράφοντα με πολύ ελεύθερο τρόπο και μάλιστα κατευθείαν πληκκτρολογώντας

Λειτουργία

         + 13 Πολυποικιλότητα = "Βελτίωσε την απόδοση ανοίγοντας τις πόρτες". (σ.σ. ο παρόν σταθμός δεν αναφέρεται αποκλειστικώς στους Εργαζόμενους, αλλά και στους Προμηθευτές, ακόμη και στους Πελάτες !... Μοιάζει προς το παρόν μακρινό για μας, για να δούμε μέχρι πότε...ή μήπως ήδη χρειάζεται να τονίζεται ?... Ειδικώς για τους Εργαζόμενους συνδέεται στενά με τον προηγούμενο σταθμό +12 Ισότητα )

  • Μπορείς να αυξήσεις την αποτελεσματικότητα, παραγωγικότητα και συνολική επιχειρηματική επιτυχία, δουλεύοντας με το μεγαλύτερο δυνατό εύρος εν δυνάμει πελατών, προμηθευτών και εργαζομένων. Δηλαδή ανθρώπους και επιχειρήσεις από όλες τις εθνικές κοινότητες, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, αρτιμελείας, σεξουαλικής κλίσης, ηλικίας, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων.
  • Η πολυποικιλότητα στο προσωπικό μπορεί να φέρει καινοτόμες ιδέες σε όλους τους τομείς.
  • Μια "ανοιχτή - ανεκτική" επιχείρηση καθεφτίζει τις πολυποίκιλες ανάγκες, απαιτήσεις και προσμονές των Πελατών της, διευρύνει τους ορίζοντες και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της.
  • Μπορείς να βελτιώσεις έτσι τη φήμη και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και την πιστότητα των Πελατών.
  • Μπορείς να χτίσεις μια διαφοροποιημένη από τον ανταγωνισμό - ελκυστική εικόνα της επιχείρησης, αν δείχνεις ότι εκτιμάς όλους τους Πελάτες και Εργαζόμενούς σου.
  • Πρόσεξε : 41% από τις ευρωπαϊκές Μ.& Μ.Ε. έχουν συγκροτημένη "Περιβαλλοντική" πολιτική, αλλά μόνο 13% έχουν πολιτική "Πολυποικιλότητας". Το 2010 μόνο το 20% της εργατικής δύναμης θα είναι λευκοί - αρτιμελείς - κάτω των 45 ετών.   

Δείτε οπωσδήποτε, στο Capital TV τη συνέντευξη του κου. Αντώνη Γκορτζή για το "Μοντέλο Επιχειρηματικής Ηθικής" ! Ο γράφων είχε την τύχη και τιμή να είναι ο πρώτος, ο οποίος παρουσίασε - βιβλιογράφησε το μοντέλο αυτό στο "θεωρητικό" τμήμα του πλαισίου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ! Θα επανέλθουμε και θα το αναλύσουμε  <στην ώρα του>...

(*)...σας παρουσιάζω έναν εκπληκτικό - "κολασμένο" δημιουργό... από την πρώτη παραμονή μου στη Γαλλία... αποφάσίσε να δοκιμάσει την τύχη του ως "ροκάς - τροβαδούρος", ενώ μόλις είχε αποφοιτήσει από το Ωδείο Παρισίων... ταλαντούχος πιανίστας... δυστυχώς δεν βρήκα τραγούδια του, όπου να παίζει πιάνο... http://www.youtube.com/watch?v=ew40aVf88ac&feature=related

Σχόλια

03/03 23:06  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ιρλανδία και Ιρλανδοί (8ο)
(σύνδεση με τα προηγούμενα: Στο τραίνο προς το Παρίσι σε μαύρο χάλι)
Φθάνοντας στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon πολλές ώρες αργότερα είχε σουρωπώσει. Αυτό ήταν το λιγότερο, αρρώστεια ή μάτι είχαν πάρει το πάνω χέρι, έκαιγα από τον πυρετό. Από το σταθμό η διαδρομή με το Μετρό ήταν μικρή : Parc des Buttes Chaumont. Στο ίδιο διαμέρισμα που μας υποδέχθηκαν πριν από δέκα χρόνια, ο θείος , η θεία και οι δύο ξαδελφούλες μου σχεδόν τρόμαξαν με το λείψανο που εμφανίστηκε... Με τα ρούχα σχεδόν έπεσα στο κρεβάτι, οι χαρές και οι κουβέντες αναβλήθηκαν για την επόμενη μέρα.
(συνεχίζεται...)
03/03 23:24  τσέρουλας
03/03 23:42  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Σ' ευχαριστώ αδελφέ πρόσκοπε ! Θα προσπαθήσω να το κατεβάσω, ούτε σε βινύλιο το έχω !
03/03 23:53  Goldmine
Kαινοτόμες σήμερα οι παροτρύνσεις του τύπου: "Βελτίωσε την απόδοση ανοίγοντας τις πόρτες", όντως διευρύνουν τους στενούς ορίζοντες της κλειστής κάστας πολλών εγχωρίων επιχειρηματιών. 5*
04/03 00:13  τσέρουλας
Το λένε και make it better.
Hey Jude
www.greektube.org/content/view/9936/2/
Ο Μιχαλάκης υπάρχει στο limewire εύκολα.Μόλις το κατέβασα το Love me.

Ευχαριστώ κι εγώ που μου θυμίσατε την Qui fait non,ένα από τα λίγα που γρατσούναγα.

04/03 00:21  evie
Ειδικά αυτή τη 13η οδηγία την εφαρμόζαμε, ίσως από ένστικτο αλλά πιό πολύ ως φιλοσοφία ζωής στη δική μας μικρή επιχείρηση, εδώ και κάτι χρόνια.
04/03 07:22  pol
Στην πολυποικιλότητα των εργαζομένων έχουν θέση και τα Α.Μ.Ε.Α ;Αν ναι,είναι πολύ ευχάριστο!Το ανθρώπινο πρόσωπο των επιχειρήσεων οδηγεί στο κέρδος!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις