ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


137. "Arabian Nights" ...από τη SARAH. B (*)
771 αναγνώστες
Κυριακή, 2 Μαρτίου 2008
20:39

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 28ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εργαζόμενοι  (14)

Επανερχόμεθα - μετά τη χθεσινή κραιπάλη - στο μασκέ πάρτυ των Βαθμοφόρων του 2ου Συστήματος Ν/Π Χολαργού και των φίλων τους (μέχρι τα μεσάνυχτα επιτρεπόταν η συμμετοχή και γονέων), στο τμήμα το οποίο αφορά στους Εργαζόμενους από ένα μοντέλο, του οποίου οι επιρροές στο "πλαίσιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" είναι σημαντικές, το πλαίσιο Επιχειρηματικής Αξίας “Small Business Journey – The Route Map to Business Value - BITC”. Να υπενθυμίσω ότι, η μετάφραση έχει γίνει από το γράφοντα με πολύ ελεύθερο τρόπο

Λειτουργία

         + 12 Ισότητα = "Δώσε φτερά στην επιχείρησή σου, μεταμορφώνωντάς την σε όαση δικαιοσύνης".

  • Μπορείς να αυξήσεις την απόδοση της επιχείρησης στηρίζοντας ισότιμα τη συνεισφορά όλων των εργαζομένων εκεί. Ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, αρτιμελείας, σεξουαλικής κλίσης, ηλικίας, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων ή συνδικαλιστικής δραστηριοποίησης.
  • Δημιουργώντας ένα τόπο δουλείας, ο οποίος είναι και φαίνεται δίκαιος, ανεβάζεις το ηθικό και την παραγωγικότητα του προσωπικού.
  • Διοικώντας με πνεύμα ίσων ευκαιριών, η διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού βελτιώνεται συνολικώτερα.
  • Προστατεύσαι από αγωγές του προσωπικού ή των πελατών για παράνομες - άνισες διακρίσεις.
  • Έχεις πρόσβαση στο μέγιστο εύρος δυνατοτήτων και δεξιοτήτων για το προσωπικό σου.
  • Μπορείς να αποφύγεις την υποτίμηση, υποαξιοποίηση, ή και παραίτηση πολύτιμων ατόμων από το προσωπικό σου.

 

(*)... στο πνεύμα των ημερών... υπενθυμίζοντας ότι ΠΡΩΤΟΣ ο Προμηθέας παρουσίασε τη Sarah στα blogs και γενικότερα στο Capital : Αρθρο 72. 07/12/2007 και Άρθρο 88. 31/12/2007... Oι Βησιγότθοι, Οστρογότθοι και λοιποί Γότθοι όψιμοι θαυμαστές...είναι απλοί ουραγοί της υπέρτατης γαλατικής κουλτούρας και διορατικότητας... http://www.youtube.com/watch?v=XtEASyUDk0E&feature=related  

Σχόλια

02/03 20:52  sparti
Χαχα .Τώρα το είδα ότι την είχες αναφέρει. Μπράβο . Sarah The Voice Brightman.

Αντε και περιμένω πρόσκληση για μάθημα σε φοιτητές. Αντί για εσένα θα κάνει ο Σπάρτης το μάθημα. Θα είναι ένα σουρεαλιστικό μάθημα όπως μόνο ο Σπάρτης μπορεί . Θα φουλάρει η αίθουσα
02/03 20:52  mc
"Έχεις πρόσβαση στο μέγιστο εύρος δυνατοτήτων και δεξιοτήτων για το προσωπικό σου."
Πρόκειται για συνέπεια - εικασία ή κάπου το πήρα στραβά; Πώς μπορεί να είναι κανείς βέβαιος για το μέγιστο εύρος, όταν ακόμα και ο ίδιος ο εργαζόμενος ίσως δεν είναι; Αλλά ακόμα κι αν ο τελευταίος είναι, η παροχή της ισότητας είναι αρκετή για να τον θέσει σε κατάσταση μεγιστοποίησης της παροχής του εύρους;
5* - μα από την Sarah προτιμώ το remix του Cretu, είμαι και λίγο κιτς μάλλον :):)
02/03 20:58  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ιρλανδία και Ιρλανδοί (7ο)
(σύνδεση με τα προηγούμενα: Ασθενής, ματιασμένος ή ερωτευμένος ?)
Στο σιδηροδρομικό σταθμό με πήγε με το αυτοκίνητό της η Ρ.
"Δεν σε βλέπω καλά αγαπούλη, μάλλον έχεις πυρετό".
"Μια χαρά είμαι, δεν μ'αρέσει που θα σ'αφήσω μόνη σου να αλωνίζεις ! Ξέρεις πολύ καλά, πως εγώ δεν το έχω για κακό. Σκέφτομαι αυτό το άγιο παιδί, που με έχει εμπιστευθεί να σε προσέχω και να σε συμαζεύω..."
Η Ρ. ελληνίδα τελειόφοιτος προπτυχιακή Μηχανικός σε άλλη Σχολή είχε επίσημο δεσμό με τον Ρ. βορειαφρικανό συμμαθητή της και στέλεχος της νεολαίας του παράνομου Κ.Κ. της χώρας του. Η ζήλεια και οι παραδόσεις ξεπέρναγαν την πολιτική του δράση. Με εμπιστευόταν ως σύντροφο και πατριώτη της...
"Πότε θα μας βρούν και τους δυο στο ποτάμι με ένα μαχαίρι στην πλάτη..."
Γέλαγε ακόμη, ενώ το τραίνο είχε αναπτύξει ταχύτητα.
02/03 21:14  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ματιασμένος? Καλοχαιρέτας, κληρονομικόν χαρισμα... ; )

Η Μυρσίνη που είναι? Οεο?
02/03 22:38  pol
Αξιοκρατία λοιπόν!
"Όαση δικαιοσύνης"
Στο δημόσιο είναι όνειρο απατηλό!
02/03 23:37  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Φίλτατε sparti, το περιμένω πως και πως! Μόνο που θα χρειασθεί να περιμένουμε το επόμενο (χειμερινό)Εξάμηνο. Τώρα θα παραλάβω "μικρούς" του 4ου εξαμήνου, είναι ουσιαστικά το πρώτο μάθημα που κάνουν με Μηχανικό. Θα τους στρώσω λίγο...και τα λέμε. Πάντως μη νομίζεις ότι, το δικό μου στύλ είναι πολύ λιγότερο σουρεαλιστικό...απλώς ελάχιστα πιο φινετσάτο. Φερ'ειπείν δεν χρησιμοποιώ τον όρο πρόβατα, αλλά δηλώνω : "είσαστε ασχετάτζες, αλλά θα σας κάνω Μηχανικούς θέλετε δεν θέλετε, προτού σας εξαπολύσω κατά της κοινωνίας".
Φίλτατοι mc και θρασσ. Η μυρσίνη φταίει, που με πίεζε να φύγουμε για τον "εμφύλιο" αγώνα βόλεϊ (*)
Το κείμενο εννοεί στη μέγιστη δεξαμενή πιθανών εργαζομένων (με το καλύτερο εύρος δυνατοτήτων και δεξιοτήτων), όταν δεν κάνεις αποκλεισμούς...
(*)"εμφυλιος" = Χολαργός - Νήαρ Ηστ (Καισαριανής). Η Μυρσίνη πέρασε (στην κυριολεξία) στο γήπεδο της Νήαρ τον πρώτο χρόνο της ζωής, έως ότου μετακομίσουμε στη γειτονιά της μάνας της.
Ασθενής, ματιασμένος, ερωτευμένος, όλα μαζί, τίποτα απο τα παραπάνω... Ποιόν από τους δύο ανέσυραν από τον ποταμό Isere ?... Μη χάσετε τη συνέχεια !
03/03 01:51  Δημήτρης Παπαζήσης
απο εμένα χαλαρά 5*.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις