ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


136. "Die Walkure" ...του R. WAGNER (*)
694 αναγνώστες
Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008
17:39

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 27ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εργαζόμενοι  (13)

Επανερχόμεθα - μετά τη χθεσινή κραιπάλη - στο τμήμα το οποίο αφορά στους Εργαζόμενους από ένα μοντέλο, του οποίου οι επιρροές στο "πλαίσιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" είναι σημαντικές, το πλαίσιο Επιχειρηματικής Αξίας “Small Business Journey – The Route Map to Business Value - BITC”.

Θα χρειασθούμε τελικώς περισσότερα άρθρα για να γνωρίσουμε αυτό το "πλαισιο",...καλά νάμαστε. Να τονίσω ότι, η μετάφραση έχει γίνει από το γράφοντα με πολύ ελεύθερο τρόπο. Η τακτική /ος αναγνώστρια / ης θα αναγνωρίσει τα στοιχεία τα οποία προσέλκυσαν το γράφοντα : Τα πράγματα λέγονται με το όνομα τους και μάλιστα πιό ξεκάθαρα απότι η γαλατική ανατροφή - ίσως κακώς προκειμένου για Μικρομεσαίους επιχειρηματίες - θεωρεί εκείνος κομψό

Έξι (6) από τα ζητήματα – σταθμούς, τα οποία αποκαλούνται : + points, αφορούν αποκλειστικώς στους Εργαζόμενους και σε δύο γίνεται απλως αναφορά.

       Πολιτική       

         + 2  Αξίες της επιχείρησης ( απλή αναφορά)      

Λειτουργία

         + 10 Ανάπτυξη Δεξιοτήτων = "Επένδυσε στους Εργαζόμενους και τις Δεξιότητές τους".

 • Μπορείς να αυξήσεις την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης και τα οικονομικά της αποτελέσματα, αναπτύσσοντας την αποτελεσματικότητα όλου του προσωπικού.
 • Βοηθώντας τους ανθρώπους να αποκτήσουν δεξιότητες, θα μεγαλώσουν η δύναμη και η συμβολή τους.
 • Θα τους ενθαρρύνεις να δουλεύουν πιο "έξυπνα" και πιο αποτελεσματικά.
 • Καθένας από το προσωπικό θα παρακινείται να μοιραστεί τις γνώσεις του με τους άλλους.
 • Το προσωπικό θα παρακινείται γνωρίζοντας ότι, ενδιαφέρεσαι για τη συνολική τους διαδρομή - καριέρα.
 • Οι εργαζόμενοι δεν θα επιθυμούν να φύγουν και άτομα υψηλού επιπέδου θα επιθυμούν να δουλέψουν για σένα.
 • Οι Πελάτες θα προσελκύονται, διότι θα βλέπουν ότι, έχεις δεσμευθεί στην Ποιότητα.
 • Θα είναι ευκολότερο να διαχειρισθείς οιαδήποτε αλλαγή.

                     + 11 Υγεία και Ασφάλεια = "Κράτα το Προσωπικό σου Υγειές και     Ασφαλές".

  • Μπορείς να μειώσεις τους κινδύνους και να προστατεύσεις τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησής σου, διασφαλίζοντας ότι το προσωπικό είναι υγειές και ασφαλές και οι συνθήκες εργασίας παραμένουν χαλαρές όταν δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι - έκτακτοι λόγοι.
  • Θα εμφανίζονται λιγότερα ατυχήματα στην επιχείρηση και λιγότερες - δικαιολόγημένες ή οχι - απουσίες λόγω ασθένειας.
  • Ο κίνδυνος αγωγών ή επέμβασης των αρχών θα μειωθεί.
  • Υγειείς και ασφαλείς εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα.
  • Πολλές μεγάλες εταιρίες απαιτούν από τους προμηθευτές - υπεργολάβους τους υψηλές προδιαγραφές Υ.& Α. Να η ευκαιρία να πάρεις δουλειές.
  • Τα κόστη ασφάλισης είναι δυνατό να μειωθούν.
  • Το προσωπικό σου θα αισθάνεται ότι, έχει μεγαλύτερη αξία. Θα παρακινείται και θα αποδίδει περισσότερο.
  • Στην πραγματική περίπτωση ασθένειας το προσωπικό θα έχει μικρότερο διάστημα ανάρρωσης και θα επανέρχεται στην εργασία πιο γρήγορα.
  • Προσωπικό υψηλότερου επιπέδου θα επιθυμεί να δουλέψει για σένα.
  • Πελάτες θα προσελκύονται, διότι πιστεύουν ότι η φροντίδα για το προσωπικό σου, σηματοδοτεί επίσης μεράκι για την Ποιότητα των Προϊόντων ή Υπηρεσιών της επιχειρήσής σου.

(*)... από το φεστιβάλ της Bayreuth ...υπό τη διεύθυνση του Pierre Boulez... κακώς αντελήφθη, όστις το προσέλαβε ως αναφορά στις "αγορές"... σχετίζεται με τη συνέχεια της αφήγησης (βλ. σχόλια) http://www.youtube.com/watch?v=1aKAH_t0aXA&feature=related

 

        
Σχόλια

29/02 22:19  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλο, πολύ καλό δια τας αγοράς. Καλλιτερον δια την Μυρσίνην:
www.youtube.com/watch?v=YsRcrZ4AwCk
29/02 22:47  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ιρλανδία και Ιρλανδοί (6ο)
(σύνδεση με τα προηγούμενα: Ασθενής ή ματιασμένος ?)
Αλλά ποιος να μέ έχει ματιάσει ? Ο Idriss ο μόνος με εργασιακή εμπειρία από τους συμμαθητές και προφανώς πρεσβύτερος - τριαντάρης, Τμηματάρχης στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων του Μαρόκου. Μου προξένησε έκπληξη όταν μου εξήγησε, ότι στο Πολυτεχνείο της πρωτεύουσας Rabat, (το μόνο άλλωστε Πολυτεχνείο της χώρας) η διδασκαλία γίνεται αποκλειστικώς στα γαλλικά. Μπα, αυτός ΔΕΝ ήθελε να γυρίσει πίσω για τις γιορτές. Τάχει παίξει επειδή τον περιμένει ο γάμος με μία έφηβη την οποία δεν έχει καν δει ! Την επέλεξε η οικογένεια του και το Μεταπτυχιακό του έδωσε παράταση,... χώρια που του εξασφαλίζει και προαγωγή σε Αναπληρωτή Διευθυντή στο Υπουργείο. Όχι το προηγούμενο, αλλά το Υδατικών Πόρων ...όπου ο μέλλοντικός πεθερός του είναι Υπουργός. Βεβαίως πρώτα πρέπει να γυρίσει με το Δίπλωμα και γι'αυτό βασίζεται σε μένα στις ομαδικές εργασίες, χώρια η "Μεσογειακή αλληλεγγύη", το συγγενικό μελαψό εξ' ου και οι παραπάνω de profundis εκμυστηριεύσεις. Είναι φανερό ότι εμπνέω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους - "τάφος". Βεβαίως και στο Foreign Office η εχεμύθεια εξασφαλίζεται για μία τριακονταπενταετία ΜΟΝΟ...
Ποιός με μάτιασε, με τους άλλους συμμαθητές οι σχέσεις είναι τυπικές, διάβαζε ανταγωνιστικές απο τη δικιά τους πλευρά. Ε όχι ! αυτός είναι ο "μαύρος"... Ήρεμα, δεν έγινε ξαφνικά ρατσιστής ο οικοδεσπότης σας : Alain Swartz... Η κομπλεξάρα,... Αλσατός με "γαλλική" εθνικότητα βεβαίως, αλλά συγνώμη εάν εσείς είχατε μεγαλώσει στη Θράκη, είσασταν "Έλλην Χριστιανός Ορθόδοξος" αλλά είχατε επίθετο Ιτσογλάνογλου τι δράμα θα κουβαλούσατε ? Χλεμπονιάρης, αραιά κίτρινα μαλλιά, γαλάζια ξεπλυμένα μάτια...και την ανάσα του Dudley στο σβέρκο, που τον βοηθούσα εγώ να μη βγεί τελευταίος ! Αυτό το γαλάζιο μάτι ήτανε !
(συνεχίζεται...)
29/02 22:59  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Σας ευχαριστώ φίλτατε Θρασσ. για την αφιέρωση ! Βάζω τις τελευταίες πινελιές στη Διπλωματική μου Εργασία και λίγο θα χαρώ αυτή την Αποκριά.
Περισσότερο τη ζώ από τα blogs, της evies και του Goldmine και όλης της μπλοκογειτονειάς - μπλοκοοικογένειας !
Δεν μου φτάνει η τύφλα μου, καρφώνομαι και πάνω από τον ώμο του για να διαβάσω αυτά που γράφει (στα σχόλια) για τις άγνωστες σε μένα ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ περιπέτειές του ! Όμως εγώ "τάφος"...

Νυχτερίδα - Μυρσίνη Κ.
29/02 23:23  evie
Νυχτερίδα, καλή δύναμη στη διπλωματική σου!
29/02 23:41  evie
Θυμάμαι τη δική μου διπλωματική στην προ PC εποχή "Αλγεβρική Θεωρία Κωδίκων" την έγραψα με ραπιδογράφους rotring!
Κι από διασκέδαση; Μερικές μεσημεριανές συνάξεις της φοιτητοπαρέας 10-12 ατόμων στο πατάρι ενός εστιατορίου, με μια κιθάρα ήταν υπερ αρκετές για να γεμίσουν οι μπαταρίες για τις εξεταστικές.
01/03 13:21  pol
Κι από μένα Μυσρινάκi,δέξου τις ευχές μου για καλό πτυχίο!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις