ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


14. - Don't Like Mondays ... από τους BOOMTOWN RATS (*)
904 αναγνώστες
Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2007
17:18

Κατάταξη των Συμμετόχων της επιχείρησης 

(μέρος 4ο)

Επανερχόμαστε στη φυσική ροή των άρθρων και θα ορίσουμε την τελευταία - αλλά όχι έσχατη - κατηγορία Συμμετόχων, στην οποία ήδη έχουμε αναφερθεί :

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ = "κρισιμότατοι" ΠΕΛΑΤΕΣ ή ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Προσοχή ! είναι πιθανό να υπάρχουν συγκεκριμένοι πελάτες, που συστηματικά – διαχρονικά απορροφούν μεγάλο ποσοστό της παραγωγής προϊόντων ή υπηρεσιών της επιχείρησης !

              π.χ. συνεργαζόμαστε ως βιομηχανικοί υπεργολάβοι τους

 π.χ. προμηθεύουμε αποκλειστικούς αντιπροσώπους μας

Προσοχή ! είναι πιθανό να υπάρχουν συγκεκριμένοι προμηθευτές, που συστηματικά – διαχρονικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ή διακίνηση των προϊόντων ή υπηρεσιών της επιχείρησης !

 π.χ. συνεργάζονται ως βιομηχανικοί υπεργολάβοι μας

    π.χ. προμηθευόμαστε αποκλειστικά (ή σχεδόν) από αυτούς

 

Να προσθέσω εδώ το προφανές : και στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ υπάρχουν ενδεχομένως έως πολύ συχνά ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

Όμως υπάρχουν εν δυνάμει ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και σε άλλες κατηγορίες Συμμετόχων (εκεί που δεν πάει ο νους μας) : τι θα λέγατε πχ. για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ( ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ), εκείνες οι οποίες είναι πρόθυμες με τις υποδείξεις τους να βελτιώσουν τις Κοινωνικές ή Περιβαλλοντικές επιδόσεις της επιχείρησης, εφόσον πεισθούν για τις ειλικρινείς της προθέσεις ?

 

 Να προσθέσω επίσης - σε σχέση με το χθεσινό άρθρο ( Συμμέτοχοι σε Δήμο) - ότι όπως είδαμε στις διπλότριπλες ιδιότητες, πολλούς ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ μπορούμε να ανιχνεύσουμε. Εσείς πόσο αισθάνεσθε, ότι η Δημοτική σας Αρχή στη boomtown - όπου διαμένετε ή εργάζεστε - σας αντιμετωπίζει ως Συνεργάτη ?

 

 

(*) ούτε εγώ ...

http://www.youtube.com/watch?v=POl4vFp-5os

 

 
Σχόλια

02/10 01:50  Goldmine
Kάνετε μια σοβαρή, επιστημονική έρευνα,

προάγοντας το μορφωτικό επίπεδο.

Έστω κι αν αυτή η γνώση δεν συγκινεί

τους πολλούς, όσο το κυήγι των

μετοχών,προσωπικά, οφείλω να σας

συγχαρώ.
02/10 12:20  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και είναι ευκαιρία να διευκρινήσω κάποια πράγματα :
1. To blog εντάσσεται στο πεδίο "Οικονομία", που σημαίνει "έμμεση σχέση" με μετοχές.
2. Ως Μηχανικός έχω τη "διαστροφή" να ξεκινάω από τα θεμέλια και μάλιστα πριν από αυτά από το έδαφος θεμελίωσης.
3. Όμως πέρα από το γενικότερο στόχο της αρθρογραφίας μου, σε όλους τους "Συμμετόχους" του blog ελπίζω να προσδοθεί "αξία". Θα έρθουν στην ώρα τους και οι αντίστοιχες επισημάνσεις για εταιρίες με στοιχεία "Αριστείας" γενικώς και "Κοιν. & Περιβ. Υπευθ." ειδικότερα.
4. Ειλικρινώς δεν έχω άγχος "επισκεψιμότητας" και "δημοφιλίας". Εκπλήσσομαι μάλιστα για τον μάλλον σταθερό και τακτικό κύκλο αναγνωστών, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο στάδιο, του πρώτου ελληνικού blog, που τόλμησε να ανιχνεύσει αυτά τα "πρωτόγνωρα" θέματα.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις