ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


133. "Les Mots" ...από τους MYLENE F. και ABEL L. Jr. (*)
660 αναγνώστες
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008
19:19

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 25ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εργαζόμενοι  (11)

Υπενθυμίζω ότι, ανίχνευουμε όλοι μαζί (από το άρθρο 128. και μετά) την πρόταση - μοντέλο του The Great Place to Work® Institute . Όλα τα στοιχεία προέρχονται από το : http://www.greatplacetowork.gr/great/dimensions.php

Ας δούμε λοιπόν τις εταιρίες, οι οποίες έχουν διακριθεί τα τελευταία έτη. Θα περιορισθούμε μόνο στις εισηγμένες πρώην), καθώς και σε όσες έχουν επιβραβευθεί από το EFQM (επισημαίνονται με #). Οι πλήρεις κατάλογοι είναι διαθέσιμοι στον παραπάνω υπερσύνδεσμο.

2007: 1. PISCINES IDEALES# - 6. KRI KRI - 15. PIREAUS BANK# -         19. INTRALOT - 20. HELLENIC AEROSPACE INDUSTRY#

2006: 2. Piscines Ideales# - 6. Chipita International - 11. TNT Hellas# - 13. Delta Holding - 18. Bee Culturing "Attiki"#

2005: 2. Elais# - 9. Elinoil - 14. Piscines Ideales - 15. Banc of Cyprus# - 17. Exodus# - EFG Factors

2004: 2. Elais# - 4. Intracom - 6. Titan Cement

2003: 2. Pireaus Direct Services - 6. Titan Cement

Ας σταθούμε μόνο στην PISCINES IDEALES, η οποία παραλλήλως με την επιλογή να ακολουθήσει το μοντέλο EFQM, ακολούθησε και το παρόν "μερικό" μοντέλο με αντίστοιχη επιτυχία. Ας σημειωθεί ότι, ο ιδιοκτήτης / μάνατζερ της Σ. Σταυρίδης εξελέγη πέρυσι Έλληνας Quality Manager of the Year ! (στο θεσμό αυτό θα αναφερθούμε - στην ώρα του). http://www.piscinesideales.gr/

 

«Είμαι στην εταιρεία από το 1999. Άρχισα από καθαρίστρια.

Μετά από μερικά χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να

συμμετάσχω σε σεμινάρια Η/Υ και στη συνέχεια ανέλαβα

σταδιακά καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης. Είμαι πολύ

τυχερή και είμαι ευγνώμων για ότι έχουν προσφέρει σε μένα.

Σε μια άλλη περίπτωση σύστησα στην εταιρεία μια Ελληνίδα

που είχε μείνει άνεργη 3 μήνες με 25 χρόνια προϋπηρεσία

και την πήραν στο τμήμα πωλήσεων και είναι πολύ

ευχαριστημένη.» (Μέλος εθνικής μειονότητας)   Σχόλιο εργαζόμενης 

 

(*)... στην Ελλάδα ζούμε... δεν παύουν να μας το θυμίζουν κάποιοι /ες... ή μάλλον μας το πετάνε στα μούτρα... ε ! ΟΧΙ υπάρχει ΚΑΙ αυτή η Ελλάδα του άρθρου και άλλων άρθρων του εδώ βλοκίου... οι λέξεις έχουν τη σημασία τους... χώρια που σε λίγο - στα σχόλια - θα ξαναβρεθούμε στη Γαλλία... http://www.youtube.com/watch?v=FspTcSh00NM&feature=related

Σχόλια

26/02 22:45  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ιρλανδία και Ιρλανδοί (5ο)
(σύνδεση με τα προηγούμενα:Πρώτος σταθμός Παρίσι, όπου διέμενε με την οικογένεια του ο (μακρινός) εξάδελφος του πατέρα μου Ιωάννης Κ.)
Τα προβλήματα άρχισαν λίγο πριν μπώ στο τραίνο. Βαρύ το κεφάλι μου, έσερνα τα πόδια...μπα είναι από την κούραση σκέφτηκα, που γκάζωσα ξενυχτώντας για να τελειώσω εργασίες δεκαπενθημέρου σε τρεις μόνο ημέρες για να χαρώ τις διακοπες και το ταξίδι... ή ματιασμένος είμαι, από τους άλλους, που θα κάτσουν εδώ γιατί δεν έχουν τις δικές μου ικανότητες στο Project management = plan - do - bye ! Λογικό μοιάζει είμαι ο μόνος που θα φύγει (και ο Dudley βεβαίως, αλλά αυτόν τον έχουμε όλοι ξεγράψει...) Αλλά ποιος νάναι ? Ο Didier ο ακροδεξιός από τα Πυρηναία. Μπα, αυτός τάχει παίξει επειδή προέρχομαι από αμιγώς στρατιωτική οικογένεια και του διηγούμαι ιστορίες από τους πολέμους, χώρια που βοηθάμε ο ένας τον άλλο στα αντίστοιχα μαθήματα που ο άλλος δεν νογάει. Πολιτικός εγώ, εκείνος Μηχανολόγος, ο ένας από τους δύο (αλλά ο άλλος είπαμε ξεγραμμένος ήδη...). Μήπως η Castalia, η μόνη γυναίκα στους εννιά, πανέμορφη σοκολατένια από τον Άγιο Δομίνικο, αλλά σπουδαγμένη από το Λύκειο στη Γαλλία ? Μπα, είμαστε "φιλενάδες", γιατί εξαρχής δεν προσπάθησα να διεκδικήσω - και μάλιστα άτσαλα, όπως οι άλλοι - τη "θηλυκή της εύνοια". Όταν έμαθε και την ιδιαίτερη πατρίδα μου τάπαιξε και αυτή. Ναι, σωστά καταλάβατε Κασταλία, ο πατέρας της ελληνιστής - καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αγ. Δομίνικου (της πρωτεύουσας του κράτους), τα αδέλφια της : Απόλλων, Φοίβη, Δάφνη και Υάκινθος ο βενιαμίν !
(συνεχίζεται...)
26/02 23:38  Yannis K.
Λυνεται σιγα σιγα το χερακι μας βλεπω ...


(...με χαρα, γιατι το βιωνω ...)
27/02 06:44  pol
Στο σχόλιο της εργαζομένης διέκρινα την αξία της προσφοράς -αμοιβής και το ανθρώπινο πρόσωπο του "κόστους"!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις