ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


132. "Those Were The Days" ...από τους HERMES HOUSE BAND (*)
729 αναγνώστες
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008
18:30

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 24ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εργαζόμενοι  (10)

Υπενθυμίζω ότι, ανίχνευουμε όλοι μαζί (από το άρθρο 128. και μετά) την πρόταση - μοντέλο του The Great Place to Work® Institute . Όλα τα στοιχεία προέρχονται από το : http://www.greatplacetowork.gr/great/dimensions.php

Στο προηγούμενο Άρθρο 131. παρουσιάστηκαν στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Αριστείας - EFQM.

Εάν συγκρίνουμε τις απαιτήσεις των κριτηρίων και υποκριτηρίων του με το μοντέλο του The Great Place to Work® Institute, (Άρθρο 129.) θα διαπιστώσουμε ότι, καλύπτονται, έστω και με ολίγον δημοσιοσχεσίστικη γραφή. Αυτό είναι θετικό.

Εάν όμως συγκρίνουμε τα "εργαλεία", (Άρθρο 130.) θα διαπιστώσουμε ότι, καλύπτουν μόνο το υποκριτήριο 7.1 : Μέτρησεις Αντίληψης. (των εργαζομένων για τον Οργανισμό) και ίσως υποβοηθούν στη δημιουργία πολιτικής για το κριτήριο 3.

Συμπεράσματα : η συμμετοχή στο διαγωνισμό του The Great Place to Work® Institute, είναι δυνατό να βοηθήσει Οργανισμούς, οι οποίοι ήδη έχουν δρομολογήσει την πορεία τους στο ταξίδι της Αριστείας. Να σημειωθεί επίσης :

  • Απευθύνεται σε επιχειρήσεις ανώ των 50 εργαζομένων, δηλαδή σε Μεσαίες και άνω.
  • Κοστίζει, διότι εμπεριέχει και "Υπηρεσίες Συμβούλου". (Ας σημειωθεί εδώ, ότι ο θεσμός του EFQM, αποδίδει στον Οργανισμό εξαιρετικά χρήσιμη ανάδραση από "τρίτους" - όχι "συμβουλές" και ότι οι Αξιολογητές ΔΕΝ αμοίβονται ! Αποζημιώνονται μόνο για τις ημέρες επι τόπου επισκεψης. Πρόκειται για εθελοντικό - τιμητικό λειτούργημα και όχι επαγγελματική ενασχόληση, όπως πχ. οι Επιθεωρητές ISO).
  • Πρόκειται όπως γράφω παραπάνω περί διαγωνισμού, με σειρά κατάταξης και "κάποιους" εκτός δεκάδας. Ας σημειωθεί εδώ, ότι ο θεσμός του EFQM, προβλέπει επιβράβευση όσων περάσουν τα όρια και αυστηρότατο απόρρητο όσων προσπαθήσουν και δεν τα περάσουν).
  • Προφανώς η επιτυχία στο διαγωνισμό δίνει ευκαιρίες δημοσιότητας και άλλων σχετικών με τις Δημόσιες Σχέσεις πλεονεκτημάτων, χωρίς αυτό να είναι κατά το γράφοντα "κακό".

Θα συνεχίσουμε αύριο με τις ελληνικές επιχειρήσεις , οι οποίες έχουν διακριθεί τα τελευταία έτη.

(*)...τα κατά καιρούς σχόλια, ιδίως όμως τα χθεσινά δύο φιλτάτων φίλων οδήγησαν στην ανάθεση "έρευνας γνώμης" για το βλόκιον (σε γνωστη και έγκυρη εταιρία)... τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στα σχόλια αργότερα... το δείγμα των "τακτικών αναγνωστριών και αναγνωστών του Ερμή / Προμηθέα", του οποίου κατεγράφη η γνώμη εμφανίζεται εις το βιδεάκιο... αναγνωρίστε εαυτούς και αποστείλατε μήνυμα... http://www.youtube.com/watch?v=pB-LWl87C-8&feature=related 

 

Σχόλια

25/02 18:45  mc
Πρώτα έβαλα 5* και αμέσως μετά ανακάλυψα ότι δεν με αναγνωρίζω πουθενά! :(:(
25/02 18:59  pol
Μου θύμησε το <<Χαμένα όνειρα>>!Ένα όμορφο χορευτικό για δύο της εποχής του "βερμούτ"!
Οι γλυκιές αναμνήσεις της αθωότητας που δεν γυρνάνε πίσω πια ξανά!
25/02 20:12  Yannis K.
Καλησπερα...
25/02 23:02  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Τα αποτελέσματα της "έρευνας" :
Μέσος όρος επισκέψεων 120
Μέσος όρος του δυσμενέστερου ζεύγους ημερών 75
1ο Συμπέρασμα : τακτικοί επισκέπτες ~100
Εξ' αυτών :
~35 "ρίχνουν μια ματιά"
~25 "ακούνε μόνο τη μουσική"
~18 "διαβάζουν ολίγον το βασικό κείμενο" + ακούνε μουσική"
~13 "διαβάζουν το βασικό κείμενο + το δευτερεύον + ακούνε μουσική
~9 "τους αρέσει το όλον πακέτο, αλλά θα προτιμούσαν να γράφω διηγήματα"
2ο Συμπέρασμα : Ακολούθησα λάθος δρόμο στη ζωή μου γενικότερα.
Επειδή όμως τώρα δεν γίνεται να τον αλλάξω η "πειραγμένη fiction" θα παραμείνει στα σχόλια, για να μην μακραίνει ο κορμός και διότι υπάρχει όταν "μούρθει", "όπως μουρθει" και όταν "προλάβω αργότερα από το κείμενο".
Φερ' ειπείν δεν γνωρίζω πως να συνεχίσω εκεί που μείναμε.
α) Συνεχίζω προς Δουβλίνο μετά τη στάση.
β) Περιγράφω και άλλα από το 1965.
γ) Γυρίζω πίσω στο 1944, όταν ο πατέρας μου γνώρισε τον άγνωστο κλάδο της οικογένειας, μέσω του Γιαννάκη.

Ελπίζω η οξυδερκής / τακτική αναγνώστρια /ης να έχουν ήδη αντιληφθεί, ότι η "έρευνα" είναι χιουμοριστική ανίχνευση και ότι περνάω εξαιρετικά με την παρέα σας ! εδώ και αλλού στη μπλοκογειτονιά μας !...

Υ.Γ.1 στο βιδεάκιον πάντως είμαι ο Ρομά, τον οποίο λοξοκοιτάνε αρχικώς !
(pol το γνώρισες αυτό που γράφεις είναι η ελληνική μεταφορά !)
25/02 23:09  evie
Τα κείμενα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως θέλει να βρώ χρόνο να τα τυπώσω σε χαρτί και να τα μελετήσω με ηρεμία.
25/02 23:19  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
evie μην κάνεις τον κόπο. Τα "συμμαζεύω" και θα τα αναρτήσω κατά ενότητες σε Pdf.
Αλλά τι ΄κάνεις στον υπολογιστή και δεν βλέπεις στο Mega το "άλλο" μου πόνημα ?
25/02 23:36  evie
Α! το καλό με τα μικρά σπίτια είναι ότι όλα είναι πολύ κοντά! Ο υπολογιστής και η τηλεόραση 3,5 μέτρα απόσταση. Τώρα που το είπατε θα την ανοίξω στο mega.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις