ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


13. AQUALUNG .............από τους JETHRO TULL (*)
832 αναγνώστες
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2007
14:25

Σήμερα χρονιάρα μέρα και άρθρο 13ο θα διακόψουμε για λίγο τη φυσική ροή των άρθρων και θα χαλαρώσουμε ...

Οι Συμμέτοχοι των Οργανισμών

 (δεύτερο παράδειγμα : Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί  - ΔΗΜΟΣ )

 

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ,  ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ και ΜΕΤΟΧΟΙ

Στην κατηγορία αυτή μοιάζει λογικό να εντάξουμε τους ΔΗΜΟΤΕΣ, αυτούς που με τη ψήφο τους μεταβιβάζουν την Ευθύνη Διαχείρισης κάθε τετραετία. Κάποιοι από αυτούς είναι και κάτοικοι, ή έχουν "νιτερέσα" στο Δήμο (πχ. κατοικούν οι γονείς τους, ή έχουν ιδιοκτησία την οποία ενοικιάζουν). Ε' αυτοί δεν είναι μόνο ΜΕΤΟΧΟΙ,.. αλλά και ΠΕΛΑΤΕΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Στην κατηγορία αυτή συναντάμε σε συντριπτική πλειοψηφία Δημότες, κατοίκους, συνήθως δε και τα δύο. Έχουμε λοιπόν ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ / ΜΕΤΟΧΟΥΣ, ή ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ / ΠΕΛΑΤΕΣ, ή πολύ συχνά ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ / ΜΕΤΟΧΟΥΣ / ΠΕΛΑΤΕΣ (και τα τρία μαζί).  

ΠΕΛΑΤΕΣ

Στην κατηγορία αυτή μοιάζει λογικό να εντάξουμε τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ή Οργανισμούς με έδρα και δραστηριότητα στο Δήμο. Όπως είδαμε πιο πάνω, κάποιοι ΠΕΛΑΤΕΣ έχουν περισσότερες ιδιότητες ("είναι πιο ίσοι") από τους άλλους.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Και στην κατηγορία αυτή, με μικρότερη (αλλά καθόλου αμελητέα) συχνότητα, εμφανίζονται οι διπλότριπλες ιδιότητες των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Μετά το παραπάνω κουβάρι τολμάει κανείς να μπλέξει νοητικά και με :

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ = ΤΕΔΚΝΑ, ΚΕΔΚΕ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ( εργαζόμενων )

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  ΠΕΛΑΤΩΝ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑ  = ποιος λούζεται τα σκουπίδια μας ?

ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ! = δεν υπάρχουν ανταγωνιστικοί Δήμοι ?

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ! Από την αναγνώριση και καταγραφή των Συμμετόχων ξεκινάει η προσπάθεια επιτυχούς Αυτοδιοικητικής Διαχείρισης. Το έχει κάνει έστω και ΕΝΑΣ (1) Δήμος στην Ελλάδα ?

Επειδή παραχαλαρώσαμε όμως, ίδού και το Quiz 3 : Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μόντέλου Αριστείας (EFQM), στο οποίο θα αναφερθούμε εκτενέστατα προσεχώς, δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια (δοκιμαστικά) μια νέα κατηγορία προς βράβευση : Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Ποιός Δήμος διακρίθηκε από την πρώτη φορά της (πιλοτικής) εφαρμογής ? (βοήθεια : το μοντέλο ΔΕΝ εφαρμόζεται ΜΟΝΟ στα κράτη μέλη της Ε.Ε.)

(*) Σκάφανδρο ... για όσους "δεν καταλαβαίνουν τα άρθρα"...

http://www.youtube.com/watch?v=QqZmtq5LhFo

Σχόλια

30/09 15:37  Thrassos Kalochairetas
Αυτό το άσμα το αγνούσα και σπευδω να το ακουσω...
30/09 17:01  vampire
δεν μας λές την απάντηση στο Quiz για να μαθαίνουμε και εμείς.
Το άσμα πάντως εκπληκτικό!
30/09 17:05  favlos
Παρακαλώ αν μπορείτε και άρθρο εμπνευσμένο απο το 'Minstrel in the gallery'
30/09 17:29  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ευχαριστώ όλους όσους με διαβάζετε, ακόμη και για τον δευτερεύοντα λόγο ύπαρξης του blog, ήγουν την καταγραφή της αγαπημένης μου μουσικής και ευχαριστώ τον shareholder, που μου εξήγησε τα προφανή !( προσεχώς και αγαπημένη "κλασσική" μουσική)
@vampire Αυτό είναι το 3ο Quiz. Οι απαντήσεις θα έρθουν στην ώρα τους, όταν η "φυσιολογική ροή" το επιτρέψει. Η απάντηση στο σημερινό πάντως πολλούς θα κάνει να εκπλαγούν, ή/και να "κλάψουν".
@favlos Τα άρθρα γράφονται "πρώτα" (όπως θα διαπιστώσετε σύντομα, τα περισσότερα είναι ήδη "γραμμένα") και μετά "συνδέονται" με τη μουσική. Ως "Συμμέτοχο" του blog η "προσμονή" σας θα ληφθεί υπόψη στη "Διαχείριση" του.
30/09 21:28  sparti
σε τέτοιο Μπλογκ επιστημονικό και για εναν φυσιολατρη , θα επρεπε να μπει σαν track και το περιφημο

Wim Mertens - Close Cover

www.youtube.com/watch?v=cPdVhjXHdfE

Η σύγχρονη κλασική μουσική μαζί με τον ένα και μοναδικό En. Morricone , τον Vangelis , τον Yianni και 2-3 Γερμανόφωνους .

βάλε μετά και αυτό ..

Wim Mertens - Struggle for pleasure

www.youtube.com/watch?v=r93Oayq09Lk&mode=related&search=

Official site

www.wimmertens.be/web/wmertens/docs/index.html
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις