ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


128. "Hot Stuff" ...από τη DONNA S. (*)
862 αναγνώστες
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008
17:08

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 20ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εργαζόμενοι  (6)

Θα ασχοληθούμε στα επόμενα –  όσα χρειασθούν άρθρα – με ένα θεσμό, ο οποίος αφορά στο θέμα μας. Να σημειώσω εξ’ αρχής, ότι δεν έχω ιδία άμεση γνώση του πως λειτουργεί… Μαζί θα τον ανιχνεύσουμε! Να προσθέσω επίσης ότι, γενικώς είμαι καχύποπτος για θεσμούς οι οποίοι «επιβραβεύουν» με αποσπασματικό τρόπο, επί μέρους τομείς της Κ.& Π.Υ., η οποία με τη σειρά της είναι υποσύνολο της Αριστείας  κατά το μοντέλο EFQM, ή όποιο άλλο… (για να μην προσθέσω αμερικανικής προέλευσης θεσμούς και τονίσω επίσης ότι, η Κ.& Π.Υ. αποτελεί το μόνο εξαγόμενο στις ΗΠΑ ευρωπαϊκό προϊόν μάνατζμεντ). Θετικό πάντως στοιχείο είναι η κατάταξη στην πρώτη θέση στην Ελλάδα το 2007 (δεύτερη το 2006) μιας εταιρίας ή οποία ήδη - παράλληλα έχει διακριθεί συνολικά με βάση το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Αριστείας - EFQM… καθώς και τις κατά καιρούς «επιβραβεύσεις» και άλλων εταιρειών με την παραπάνω αξιόπιστη διάκριση.

Επειδή μαζί ανιχνεύουμε, παρακαλώ θερμώς για τα σχόλια ή / και τις πληροφορίες σας… εδώ ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση.
 
Όλα τα παρακάτω στοιχεία προέρχονται από το site : http://www.greatplacetowork.gr/gptw/index.php.
Εάν και όποτε προστεθούν σχόλια του γράφοντος θα επισημαίνονται χρωματικά, με μπλέ- γκρί.  
 
The Great Place to Work® Institute
 
Το GreatPlacetoWork®Institute, Inc. είναι μία εταιρεία παροχής διοικητικών συμβουλευτικώνυπηρεσιών και ερευνών με έδρα τις Η.Π.Α. και με συνεργαζόμενα μέλη σε όλο τον κόσμο.
Το Great Place to Work® Institute Hellas αποτελεί τον εταίρο στην Ελλάδα του Great Place to Work® Institute Europe.
ToGreatPlacetoWork®InstituteEuropeέχει δεσμευτεί να παρέχει υποστήριξη στους εταίρους του ανά την Ευρώπη στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους να επιτύχουν βελτιώσεις διαρκείας στις εργασιακές τους σχέσεις. Το αποτέλεσμα της δημιουργίας ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος είναι η καλύτερη εταιρική απόδοση και τα μετρήσιμα επιχειρηματικά οφέλη.
 
Στο GreatPlacetoWork®Institute ακούμε τη γνώμη των εργαζομένων και αξιολογούμε εργοδότες από το 1980, με σκοπό να κατανοήσουμε τι συνιστά ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον. Γνωρίζουμε ότι η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε διευθυντές και προσωπικό αποτελεί το θεμέλιο για κάθε εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον. Η συνεχής μας έρευνα, τα εργαλεία μέτρησης που διαθέτουμε και οι εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες, μας έχουν φέρει σε ηγετική θέση όσον αφορά την υποστήριξη επιχειρήσεων για το χτίσιμο εργασιακών χώρων με υψηλή εμπιστοσύνη.
 
Εξειδικευόμαστε στη δημιουργία Εμπιστοσύνης
Σε ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, η εμπιστοσύνη είναι εμφανής σε κάθε είδους σχέση. Οι διευθυντές πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να είναι παραγωγικοί και τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν στην επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι είναι ενθουσιώδεις και παθιάζονται με τη δουλειά τους και την αποστολή της εταιρείας. Σ' ένα περιβάλλον με πολύ ανεπτυγμένη εμπιστοσύνη οι άνθρωποι συνεργάζονται μεταξύ τους, πράγμα που οδηγεί σε θετικές εργασιακές σχέσεις, υψηλότερη κερδοφορία και μεγαλύτερη παραγωγικότητα.
Στο GreatPlacetoWork®Institute το μοντέλο που χρησιμοποιούμε είναι επικεντρωμένο στους εργαζόμενους και αναγνωρίζεται για πάνω από 20 χρόνια ως μια ξεκάθαρη απεικόνιση της σημαντικότητας της εμπιστοσύνης στη δημιουργία εξαιρετικών σχέσεων στον εργασιακό χώρο.
Η προσέγγισή μας, οι έρευνές μας σε θέματα εργασιακών πρακτικών και η εκτενής βάση δεδομένων που διαθέτουμε σχετικά με τις Πρακτικές των Καλύτερων Εταιρειών, λειτουργούν ως βάση για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και αποβλέπουν στη βελτιστοποίηση του εργασιακού σας περιβάλλοντος, με επίκεντρο πάντα την εμπιστοσύνη.
 
Στηρίζουμε τις προσπάθειές σας για χτίσιμο εμπιστοσύνης
Το GreatPlacetoWork®Institute διαθέτει αρτιότητα γνώσεων, ακρίβεια στη μεθοδολογία και μοναδικά εργαλεία τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το εργασιακό σας περιβάλλον σε μία ισχυρή πηγή ανταγωνιστικότητας - δημιουργώντας ταυτόχρονα επιτυχημένες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων, σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησής σας.
 

Το χτίσιμο εμπιστοσύνης στις σχέσειςμεταξύ εργαζομένων και διοίκησης βοηθά τον εργασιακό σας χώρο να λειτουργεί περισσότερο αποτελεσματικά, δρώντας ως πηγή άντλησης πλεονεκτημάτων για την επιχείρησή σας.

 

(*)... ελπίζω - όλοι μαζί - να ανακαλύψουμε κάτι πραγματικά καυτό...και όχι ένα ακόμη προϊόν για Δημόσιες Σχέσεις... http://www.youtube.com/watch?v=xK90H0BVS_w ...και μετά είκοσι έτη : http://www.youtube.com/watch?v=IwsSZ3OvtN8&feature=related

 

 

Σχόλια

19/02 17:12  mc
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία λοιπόν... Ποια είναι η δική σας πρώτη εικόνα; Να κρίνω από τα εισαγωγικά;
19/02 17:22  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ειλικρινώς δεν έχω διαμορφώσει τεκμηριωμένη άποψη...al andar...
Δεν έχω παρά ελάχιστα διατρέξει "το παρακάτω"... και δοκιμάζω - για πρώτη φορά ως πείραμα - να το ανακαλύψουμε όλοι μαζί !
19/02 17:38  mc
To "Γνωρίζουμε ότι η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε διευθυντές και προσωπικό αποτελεί το θεμέλιο για κάθε εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον" προσωπικά δε μου ακούγεται και ιδιαίτερα θετικά. Μονοσήμαντη απεικόνιση μου μοιάζει.
Ούτε το "... σε ηγετική θέση" με συγκινεί, κάθε άλλο.

19/02 17:44  Yannis K.
Ευχομαι ολοψυχα να πετυχεις.

Νομιζω οτι κυριως και βασικα ξεκιναει απο την ηγεσια και μεχρι καποιο μεγαλομεσαιο επιπεδο.
19/02 17:52  PREMIUM
Πεντάστερον για την ξεχωριστή μουσική επιλογή.

Κατά τα λοιπά αδυνατώ να παρακολουθήσω γιατί έχω πέσει με τα μούτρα στη μελέτη διαγραμμάτων και θεμελιωδών και τα μάτια μου κάνουν "πουλάκια".

Ετοιμάζομαι για μπάνια να ξεχάσω όπως λέω και στις Συζητήσεις :-)
19/02 18:03  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Καλά Φο-βε-ρόν άσμα. Λίαν χορευτικόν, τι μοι ενθυμίσατε τώρα... Als ich ein DJ war...

Τρελλά γλέντια με μεθυσμένους Εγγλέζους και φλογεράς μεσογειακάς παρέας. Μας ταξιδεύσατε πάλιν!

ΥΓ υπάρχει και έτερον εξαγόμενο προιόν βεβάιωε, οι άνθρωποι. Brain drain, το ΕΜΠ το γνωρίζει καλώς άλλωστε.
19/02 19:19  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Στο "Athens MBA" o Καθηγητής μου στα μαθήματα του "Marketing" και του "International Marketing" με βαθμολόγησε με οκτώ (8) και εννέα (9) αντιστοίχως.
Οι "παραδόσεις - παρτυ" του εν λόγω συναδέλφου Γ. Πανηγυράκη από το Ο.Π.Α. πάντως ήταν "μεγάλο σχολείο" και απόλαυση... με βοήθησαν να "απελευθερωθώ"... η επιρροή του στη μορφή του "πλαισίου ΠΡΟΜΗΘΕΑ" και όχι μόνο...είναι εμφανής !
19/02 20:02  evie
Τον "Πορσαλέντη" τον περιμένω. Στην πλογκόσφαιρά μας όμως, ο χρόνος έχει άλλο ρυθμό απ' ότι στον έξω κόσμο, γι αυτό δεν χρειάζεται να έχουμε άγχος...
19/02 22:49  τσέρουλας
Την καλησπέρα μου.
Την άλλη φορά με ΤΑ και ΤΙ δε βγαίνουνε καλά οι τελίτσες.
Με σεβασμό

Το μοντέλο έχει εφαρμογή και στο γήπεδο όπου απόψε η Ελλαδα αναστενάζει και οι μισοί προσεύχονται ...να χάσει;


Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις