ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Έρευνα της παγκόσμιας κοινής γνώμης σχετικώς με την εμπιστοσύνη
520 αναγνώστες
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013
21:29

Building trust has never been more important nor more challenging . Edelman trust barometer 2013. Annual Global Study


Σύμφωνα με την έρευνα της παγκόσμιας κοινής γνώμης σχετικώς με την εμπιστοσύνη, το 2012 η εμπιστοσύνη ανέβηκε, ωστόσο μεγάλες αβεβαιότητες παραμένουν. Η ετήσια έρευνα εκτείνεται σε τέσσερεις τομείς: ΜΚΟ, Media, Δημόσια Διοίκηση, Επιχειρήσεις. Η εμπιστοσύνη στις ΜΚΟ παραμένει ψηλά.

Στο 88% των χωρών όπου έγινε η έρυνα, η εμπιστοσύνη προς τις ΜΚΟ ήταν πάνω από 50%. Στο υψηλότερο σημείο βρίσκεται στο Μεξικό, 83%. Στον αντίποδα βρίσκεται η Ιαπωνία, όπου οι ΜΚΟ είναι ήδη ανεπτυγμένες, με ποσοστό 37%. Η πλέον αξιοσημείωτη αλλαγή παρατηρείται στην Κίνα, όπου ενώ μόλις πριν πέντε χρόνια η εμπιστοσύνη στις ΜΚΟ ήταν 48%, σήμερα βρίσκεται στο 81%. Οι 3 από τις πρώτες 5 χώρες με τη μέγιστη εμπιστοσύνη προς τις ΜΚΟ, όπως η Κίνα είναι παγκοσμίως αναδυόμενες αγορές. Με βάση την έρευνα, το 2012 η εμπιστοσύνη στις ΜΚΟ ήταν 53% και το 2013 είναι 58%.

Ως προς τους άλλους τομείς, τα ποσοστά είναι:

Media, 2012 – 52% και 2013 - 57%

Κράτη-δημ.διοίκηση, 2012 – 43% και 2013 – 48%

Επιχειρήσεις, 2012 – 53% και 2013 - 58%

Το Edelman είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία δημοσίων σχέσεων με 66 γραφεία, 4.500 εργαζόμενους και συνεργάτες σε πάνω από 30 πόλεις ανά τον κόσμο.

Για περισσότερα: http://trust.edelman.com ή καλέστε: 212 729 2166

Η έρευνα παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες. 

Στη Σρι Λάνκα οι ΜΚΟ εγγράφονται υποχρεωτικώς σε ένα μητρώο που τηρείται στο Υπουργείο Άμυνας!  

Το κλειδί του μέλλοντος κρατούν οι οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών. Η ιδιωτική δηλαδή, εθελοντική, διευρυνόμενη, ελεύθερη, δέσμευση του καθενός μας να βοηθά και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση πραγματικών αναγκών, ν’ ανοίγει νέους δρόμους και να προσδίδει ποιότητα κι ομορφιά έτσι στη ζωή του και στη ζωή των άλλων. 

Δρ. Νίκος Γιαννής (Ιδρυτικό μέλος και τ. Συντονιστής της Ελληνικής ΜΚΟ "Καμπάνια για το Σύνταγμα και τους Θεσμούς, η οποία μεταξύ άλλων δημιούργησε το πρότυπο ΑΠΟΠΛΟΥΣ).

Υπεύθυνος για τη μεταφορά στο βλόκιο, τις επισημάνσεις και τη μουσική επένδυση ο οικοδεσπότης σας 30άφυλλος.

Α. Netrebko, E. Garanca, R. Vargas, L. Tezier - "La Traviata" (G. Verdi)

 

 

  

Σχόλια

09/07 14:11  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Quiz:
Στην ελληνική μετάφραση βιβλίου πολύ σημαντικού στο σχετικό πεδίο, απεικονίζεται ο οικοδεσπότης σας (με την παρέα του) σε φωτογραφία των αρχών του 70.
Ανακαλύψτε ποιο είναι και κερδίστε το!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις