ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


127. "Τα Ήσυχα βράδυα" ...από την ΑΡΛΕΤΑ (*)
766 αναγνώστες
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008
17:53

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 19ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εργαζόμενοι  (5)

Συνεχίζοντας με τη χθεσινή θέση και λογική η συμμετοχή των εργαζομένων βασίζεται στην Ποιότητα του Κοινωνικού Διαλόγου (πάλι αυτή η καταραμένη λέξη Ποιότητα μας στοιχειώνει, σας προτρέπω να ανατρέξετε στα αντίστοιχα άρθρα για τον ορισμό). Όντως μόνο με διαπραγματεύσεις / διαβούλευση είναι δυνατό να επιτευχθεί συμβιβασμός / συναίνεση.

Οι παραπάνω χρωματισμοί ανά ζεύγη αφορούν βεβαίως στο αντίστοιχο Στάδιο - Επίπεδο στο οποίο ευρίσκεται η επιχείρηση συμφώνως προς το "πλαίσιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" :

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ / ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Αποτελεί ευθύνη του επιχειρηματία ή του επικεφαλής στελέχους να αναπτύξει τη συλλογική αυτή προσπάθεια, να δώσει τα μέσα και τις προϋποθέσεις για το διάλογο. Ακόμη και να θεσμοθετήσει κατάλληλες διαδικασίες, οι οποίες ειδικότερα στις Μ& Μ.Ε. δεν υπάρχουν παρόλη τη νομική πρόβλεψή τους.

Εγγυημένη με συγκεκριμένους όρους και δεσμεύσεις και εξατομικευμένη Αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού σε ολόκληρη τη διαδρομή του στον Οργανισμό. Συλλογική διαβούλευση / διαπραγμάτευση των κανόνων οι οποίοι δεσμεύουν τον Οργανισμό : αυτή η διπλή κίνηση θα επιτρέψει στο μισθωτό να εξελιχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και να αισθανθεί ότι Συν-επιχειρεί στην ανάπτυξη του Οργανισμού.

(*)...με όλες τις ευχές του μπλογκόσπιτου και των επισκεπτών του σε αυτές τις κρίσιμες για την υγεία, για τη ζωή της ώρες... πηγαίνει πολύ καλύτερα έμαθα... http://www.youtube.com/watch?v=eTaU7IEGoyI

                                      

Σχόλια

18/02 18:28  τσέρουλας
.- .. . -.

- ... .. -- .--. .- .--

με σεβασμό
18/02 18:41  PREMIUM
Δεν ήταν δυνατόν να την...ξεχάσεις πατριώτ...
18/02 19:19  Yannis K.
Ευγενικη μορφη.
Σε καποια απο τα τραγουδια της (οπως αυτο) νομιζεις οτι γινεται η ιδια το τραγουδι της.
18/02 20:31  Goldmine
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντας και σημειολογούντας...! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΛΕΤΑ του ΤΟΤΕ...
18/02 21:52  pol
Ευχαριστώ πολύ ,για την ενδυνάμωση της πίστης μου στον αγώνα της αρετής!
19/02 12:28  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ας λυθεί και το μυστήριο του μηνύματος (σε μορς) του αδελφού Προσκόπου, για το οποίο ουδείς αναρωτήθηκε :
ΑΙΕΝ
ΤΣΙΜΠΑΩ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις