ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


126. "Lu Rusciu Te Lu Mare" ...από τους ALLA BUA (*)
637 αναγνώστες
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2008
22:13

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 18ο) 

Ανάλυση Δράσεων Διαχείρισης - Εργαζόμενοι  (4)

Μετά τα εμβόλιμα άρθρα για το "πλαίσιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" συνεχίζουμε και πάλι με τους ΣυμμετόχουςΕργαζόμενους. Ανατρέξτε στο νήμα ... (Άρθρο 120.)

Συν-επιχειρούν με τον επιχειρηματία ( ή πχ. το Δήμαρχο...), στο βαθμό που προσχωρούν στο εγχείρημα και δεσμεύονται να το υλοποιήσουν... Άρα καλούνται να συμμετέχουν στις αποφάσεις και να συνεισφέρουν με προτάσεις ανάπτυξης - βελτίωσης : ο επιχειρησιακός κρίκος - αυτός που έρχεται σε επαφή με τον Πελάτη - συνήθως γνωρίζει καλύτερα το πρόβλημα και τη λύση του, στο επίπεδο ευθύνης του !

Για να μπορέσουν να παιξουν αυτό το ρόλο οι μισθωτοί δεν λησμονούμε, ότι έχουν : δικαιώματα και συμφέροντα στην επιχείρηση, καθώς και στις δραστηριότητές της, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Άρα, η επιχείρηση μέσω της στρατηγικής πολιτικής της Αξιοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού και τις αντίστοιχες διαδικασίες πρέπει να ενδιαφέρεται σε οτιδήποτε επηρεάζει τη διαδρομή του μισθωτού μέσα στον Οργανισμό. Αμέσως μετά την πρόσληψη και διατρέχοντας τη διαδοχική εξέλιξή του, με τον πιο προσωποποιημένο - εξατομικευμένο δυνατό τρόπο. Στο βαθμό που η σύγχρονη πραγματικότητα δεν επιτρέπει διά βίου απασχόληση, η επιχείρηση ωφείλει (και έχει κάθε συμφέρον !...) να μεριμνά για την ενδεχόμενη διαδρομή του εκτός αυτής. Φροντίζοντας για την απασχολησιμότητά του, ιδιαιτέρως μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και αναβάθμισης των γνώσεων και δεξιοτήτων τους προτού χρειασθεί να απολυθούν. Ναι ! προκρίνω τον όρο, ο οποίος ευτελίσθηκε σε "φτου κακά και πιπέρι στο στόμα" από την άθλια - στρουθοκαμηλική ελληνική πολιτική πραγματικότητα... (αλλοιώς παραμένουν οι κραυγές για επιδότηση "ξωφλημένων" επιχειρήσεων πχ. στη Νάουσα, όπου βεβαίως οι άνεργοι θα είναι πλέον "άχρηστοι", ανεξαρτήτως εάν αυτό θα οδηγήσει σε "λουκέτο" υγειών επιχειρήσεων πχ. στη Ναύπακτο... όσο για τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα...άσε καλύτερα χρονιάρα μέρα...).   

Από τη ρεαλιστική πολιτική αυτή κερδίζουν ΚΑΙ οι εργαζόμενοι ΚΑΙ ο Οργανισμός . Ο οποίος μέσω της Κ.& Π.Υ. πολιτικής του επιτυγχάνει να προσελκύσει τους καλύτερους εργαζόμενους - αυτούς οι οποίοι θα τον βοηθήσουν να αναπτυχθεί και να τους εμφυσήσει εμπιστοσύνη και αφοσίωση, ακόμη και σε συνθήκες εργασιακής αβεβαιότητας.

Ή όπως λέει ένα ινδιάνικο ρητό : "Αρπαχτή επιδιώκεις, αρπαχτοί θα σου 'ρθουνε".

(*)... "οι κίνδυνοι της θάλασσας"... προσφέρουμε υπηρήφανα, σας παρουσιάζουμε ένα άγνωστο εδώ συγκρότημα.... Πρώτα - πρώτα για την evie και τον Yanni, αλλά και όλους τους άλλους αλμυρούς φίλους... κλασσική και σήμερα ενσωμάτωση των βιδεακίων...γράφων και συγγράφουσα σε κατάσταση ευθυμίας από το Armagnac δίπλα στο τζάκι δεν τολμούν να επιχειρήσουν κατάδυση σε νέες διαδικασίες... δείτε κατά σειρά τη "ζωντανή εκτέλεση" - προσοχή στην πινακίδα ! http://www.youtube.com/watch?v=Y165j1Zp-Vs&feature=related και μετά την "έντεχνη - επιμελημένη" : http://www.youtube.com/watch?v=0jryWN38HfQ&feature=related    

 

 

 

Σχόλια

17/02 22:29  Goldmine
Άντε κάτι έκανα κι εγώ για να ευθυμήσει περισσότερο το κορίτσι μας. Περάστε κι από μας ...
17/02 23:40  evie
Τα 2 ελληνικά λ στην πινακίδα είναι τα δάνεια που δίνει η μία γλώσσα στην άλλη κάτι σαν το δάνειο pου εννοώ κι εγώ και μου το μπερδεύουν με τα suprime :-)
18/02 00:18  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
@evie
Μόνο που στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει "δάνειο"... Ολόκληρος ο τίτλος του συγκροτήματος είναι γραμμένος στα "ελληνικά"... Κάτω Ιταλία...ανεξαρτήτως σε ποιά γλώσσα τραγουδάνε !...
18/02 06:57  pol
Δύσκολοι οι μήνες Φλεβάρης κα Μάρτης για μας τους "αλμυρούς"!Οι συνεχείς εναλλαγές "προσήμων" φουτρούνα,αέρας ,θολούρα,μας κρατούν "εκτός" ,σαν τα βατράχια στην όχθη της λίμνης!
18/02 14:48  Yannis K.
Δυνατο!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις