ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Greenpeace
873 αναγνώστες
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013
19:56

Greenpeace

Δε βλέπεις καλά το email; Δες το εδώ

27 διαφορετικές χημικές ουσίες βρέθηκαν σε φρούτα και λαχανικά

Έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace αποκαλύπτει την ύπαρξη επικίνδυνων φυτοφαρμάκων σε μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, καρότα και κολοκύθια τα οποία πωλούνται στη χώρα μας, φτάνουν στο πιάτο μας χωρίς να το ξέρουμε και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας και το περιβάλλον.

Μόνο στα δείγματα μήλων εντοπίστηκαν χημικά «κοκτέιλ» με 3 - 9 διαφορετικές δραστικές ουσίες ανά δείγμα και στα αχλάδια έως και 6 διαφορετικές δραστικές ουσίες. Πρόκειται για χημικές δραστικές ουσίες απαγορευμένες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και νόμιμες. Oι επίσημες εγκρίσεις τους αναγράφουν πως είναι ύποπτες καρκινογενέσεων, έχουν εξαιρετική τοξικότητα, μπορεί να βλάψουν το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης και πολλά άλλα.

μοιράσου το

μοιράσου το:

Η μόνη λύση: η βιώσιμη γεωργία
Η βιώσιμη γεωργία είναι ο μόνος τρόπος ο οποίος διασφαλίζει καθαρή και υγιεινή τροφή και καθαρές, φυσικά γόνιμες καλλιέργειες. Εσύ έχεις ήδη στηρίξει με τη δράση σου την εκστρατεία της Greenpeace για Βιώσιμη Γεωργία χωρίς τοξικά και χωρίς μεταλλαγμένα. Φαίνεται όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο επιλέγουν να γυρίσουν την πλάτη τους στο πρόβλημα. Η αντίδρασή μας; Να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση!

Γι'αυτό μοιράσου αυτή τη σελίδα με όσους περισσότερους μπορείς: Μαζί πρέπει να στείλουμε ΤΩΡΑ ένα ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Υ.Γ. Σου θυμίζουμε ότι η Greenpeace είναι απολύτως ανεξάρτητη. Δεν δεχόμαστε χρήματα από κυβερνήσεις, εταιρείες ή οργανισμούς. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουμε χάρη στους πολίτες που μας στηρίζουν με οποιοδήποτε ποσό, το οποίο είναι εξίσου ουσιώδες και αναγκαίο.

Συμβουλές και Συλλογή Υπογραφών εδώ:
http://www.greenpeace.org/greece/el/campaigns/gmo/gmo_solution_pledge/  

 

Σχόλια

16/05 07:23  Goldmine
Καλημέρα, Τριαντάφυλλε! Είναι εγκληματική η ασυνειδησία των εμπλεκομένων! Μου ήρθε κι εμένα το e-mail. Κάνεις κοινωνικό έργο που το δημοσιοποιείς μήπως επιταχυνθεί η αφύπνιση όλο και περισσοτέρων. Ο κίνδυνος να μας ξεπαστρέψουν είναι πρωτίστως μέσα από τη διατροφική αλυσίδα. Το γνωρίζουμε αλλά μένουμε απαθείς, δυστυχώς. Γνωρίζω παραγωγό που από δεκαετίες μου έλεγε εδώ και χρόνια πως πλένουν στην κυριολεξία με δηλητήριο τα δέντρα τους για να μην χάσουν την παραγωγή της χρονιάς από μύκητες και ασθένειες...Καλά κέρδη και σήμερα σε όλους.
21/05 21:26  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Κύριε favle, μας αδικείτε!
Επειδή δεν είμαστε πολυλογούδες (χώρια το πρόβλημα με ελληνικό πληκτρολόγιο σε γαλλικό PC), αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα σχόλια στον οίκο σας!

Η "ξενιτεμένη αιμοβόρος" Μυρσίνη Κ.
21/05 21:51  PREMIUM
Φεύγει τώρα στα ... ωραία http://www.youtube.com/watch?v=3zFJStkadb8 :-)
21/05 23:39  favlos
Τα καλύτερα κορίτσια μας τα παίρνει η ξενιτιά :)

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις