ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


124. "Non Ho L' Eta" ..από την Gigliola C. (*)
742 αναγνώστες
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008
20:36

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 16ο) 

Εμβόλιμες επεξηγήσεις για το "πλαίσιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" (suite - συνέχεια 3

Λιτότατο άρθρο σήμερα μόνο και μόνο για να μη νομίσετε, ότι τρίβω ακόμη τα ασημικά...και για να ολοκληρώσουμε σχεδόν με τα των εμβολίμων. (Η σκληρή πραγματικότητα έχει να κάνει με την αιφνίδια ανακοίνωση του Προγράμματος της Εξεταστικής. Γράφουμε τη Δευτέρα και αυτό σημαίνει σύνταξη θεμάτων, διαβούλευση με τους υπολοίπους συναδέλφους, οριστική διατύπωση και εκτύπωση...)

Είχαμε μείνει χθες :... Κάτι τέτοιο - σαν το "πλαίσιο" - δύσκολα μπορεί να αποτελέσει σκέτο εγχείρημα "αυτομόρφωσης",..στη Δανία έγινε αντιληπτό... Τι έγινε λοιπόν εις τη "Δανιμαρκία - εις της οποίας το Βασίλειο μάλλον δεν υπάρχει τίποτα σάπιο".

  • Δομήθηκε ένα "πλαίσιο" - αδελφό του ΠΡΟΜΗΘΕΑ, την ίδια περίοδο.
  • Πρόγραμμα βασισμένο σε χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Με πλήθος απασχοληθέντων και αμοιβομένων συντακτών από διαφόρους ειδικότητας και όχι ως ο μοναχικός αγελαδόπαις οικοδεσπότης σας.
  • Το όντως πλούσιο και εμπνευσμένο υλικό περιελάμβανε και βέλτιστες πρακτικές (επομένως είχε ολοκληρωθεί στο 2ο βήμα σε αντιστοιχία με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ) με βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις από επιχειρηματίες και φυσικά ερωτηματολόγια, εργαλεία κλπ...
  • Το όλον project περιέλαμβανε επίσης διήμερα - κατά τόπους αποκεντρωμένα - σεμινάρια με διάρκεια 6+6 ωρών σε ένα Σαββατοκύριακο.
  • Η προσέλκυση των επιχειρηματιών των Μ.Μ. Επιχειρήσεων στήν σεμιναριακή - τύπου workshop - εκπαίδευση βασιζότανε σε εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια. Στον τοπικό τύπο και τηλεόραση, με ενδιαφέροντα σποτάκια όπου συμμετείχαν τοπικοί αστέρες του πολιτισμού, κυρίως δε του αθλητισμού ! ( Δεν γνωρίζω ποιος είναι το αστέρι πχ. τη Scoda-Ξάνθη, ο αντίστοιχος πάντως διαφήμιζε το τοπικό σεμινάριο...)
  • Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονταν στο "πλαίσιο", μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής είχαν την ευκαιρία να προβληματισθούν και την επαύριο να λάβουν τις απαντήσεις. Τέλος παρελάμβαναν το "πακέτο" και είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνούν στη συνέχεια με τους εκπαιδευτές για τις επιπλέον απορίες, οι οποίες προέκυπταν στην εφαρμογή του.

Ο γράφων τα πληροφορήθηκε αυτά από το Διαχειριστή του Προγράμματος σε Συνέδριο επί ελληνικού εδάφους πέρυσι την άνοιξη. Ο οποίος Διαχειριστής ανεγνώρισε την καινοτομία του "πλαισίου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" στη σύνδεση Κ. & Π.Υ. ΚΑΙ με την Εταιρική Ανάπτυξη. Το Δανικό δεν είχε αυτή την πλευρά.., (την οποία υπενθυμίζω ενεπνεύσθη ο γράφων από τους Ολλανδο- Φινλανδούς, οποιες /οι έχουν λάβει το "πλαίσιο" θα δουν τα credits...) 

Ο Δανός συνάδελφος ανεγνώρισε επίσης την αξία της προσέγγισης του "κυματικού συνεχούς" (η οποία όπως έχω τονίσει είναι επίσης δημιουργικώς αντιγεγραμμένη). Αυτό όμως το οποίο ήταν αδύνατο να αντιληφθεί, ήταν η κατασκευή του "πλαισίου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" από ένα άτομο, στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο του, χωρίς "κοινωνική χρηματοδότηση", αλλά και χωρίς βλέψεις "εμπορικής εκμετάλλευσης". Έφυγε εσπευσμένα - με τη συζήτηση κόντεψε να χάσει την πτήση του - χωρίς να πεισθεί ότι, ΔΕΝ "έκρυβα λόγια"... με καλό ίσως σκοπό... κάποιο consortium ελληνικών A.E.I. + Εμποροβιοτεχνικών Επιμελητηρίων + τις οίδε άλλο τι ... εκάλυπτα, το οποίο consortium είχε ως στόχο την επανάληψη από τις ελληνικές Μ.Μ.Ε. των θριάμβων εις τα αθλητικά Euroτάδε...

Δεν υπάρχει καν ως λέξη αυτό το ρημάδι το μεράκι (θυμίζω...ο πρώτος από τους τέσσερεις πυλώνες του "πλαισίου Προμηθέας" ), ούτε στα δανέζικα, ούτε στην αγγλική γλώσσα, με την οποία επικοινωνούσαμε ... τι να του εξηγείς λοιπόν...

(*)... σε αναμονή της επόμενης κίνησης - κοντρίτσας - του φίλτατου Coldplay...σήμερα δεν υπάρχει ethnic...αλλά το γνωστόν : Quarante Annees Plus Tard... Μετά Τεσσαράκοντα 'Ετη... "Δεν είμαι αρκετά μεγάλη για να σε αγαπήσω ..!"

http://www.youtube.com/watch?v=PtbW7zYmYfM&feature=related +

http://www.youtube.com/watch?v=UbfYrzkIObk&feature=related       

 

 

 

Σχόλια

13/02 20:54  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Η εκτέλεση του 1964, περιελάμβανε υποτίτλους εις την πορτογαλλική και "παραθυρική" μετάφραση εις τη γαλλική !
Έγραφα χθες για τα "πενιχρά ισπανικά μου". Δεν ήταν πάντα έτσι ! Περί το 1975-76 ακολούθησα ένα πρόγραμμα "αυτομόρφωσης" = Ισπανικά για γαλλόφωνους... Μια χαρά τα κατάφερνα και είχα το θράσος να μεταφράζω - συμπυκνώνω (!) το κύριο άρθρο του "Mundo Obrero" (του επίσημου οργάνου του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ακόμη Ισπανικού Κ.Κ., ώστε να δημοσιεύεται την επόμενη Κυριακή στην "Αυγή". Μέχρις ότου... (συνεχίζεται)
13/02 21:12  Goldmine
Όλη σας η ζωή είναι μια θυσία στο βωμό της ΓΝΩΣΗΣ! Εφόσον συμβαδίζει και με την αυτογνωσία σας πληροί το σκοπό της ύπαρξης σας. Μακάριος ανήρ!
13/02 21:16  pol
Κύριε Τριαντάφυλλε,θέλω άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω για ΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ.
Είναι πολυτιμότατο εργαλείο για κάθε επιχειρηματία παλιό ή νεο και προπάντων για αυτόν που θέλει να ξεκινήσει/Ειλικρινά δεν περίμενα να δω ένα τόσο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε όλες του τις λεπτομέρειες.
13/02 22:10  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Γεια σας Προμηθεύ λεβεντιά με τας ωραιοτάτας ιστορίας σας! Τα γνωστά και δέοντα 5* διότι εκτός όλων των άλλων αυτό είνια και αγαπημένο άσμα.

Γνωρίζετε βεβάιως ότι κάπως έτσι μετέφραζε και ο Παπαδιαμάντης, έτσι?
13/02 22:28  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Δυστυχώς δεν "τον πρόλαβα"... μόνο τον διάβασα. Έψελνε εις το εκκλησάκι του Αγίου Ελισσαίου, το οποίο μετεξελίχθηκε εις το ναό του Προφήτου Ηλιού (Παγκρατίου)... κείμενο μεταξύ των δύο "παπουδικών" μου οικιών...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις