ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Θα γυρίσει ο τροχός θα πάρει δίπλωμα κι' ο ζαβός
937 αναγνώστες
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013
14:46

Σήμερα Τρίτη έχει συγκλιθεί, εν μέσω εξεταστικής = δεν θα υπάρξει απαρτία, Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ.

Το πλήρες κείμενο "ψηφίσματος" από κάποια παράταξη υπάρχει εδώ: http://www.mqn.gr/phpBB/viewtopic.php?f=15&p=90321#p90321

Σταχυολόγησα κάποια σημεία της "τεκμηρίωσης" και των "προτάσεων". Οι επισημάνσεις με έντονη γραφή είναι δικές μου:

  • Αναβολή μαθημάτων σε μέρες απεργίας όλων των ΜΜΜ κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή, μη σεβασμός των αποφάσεων του ΔΣ του ΦΣ για την τοποθέτηση μαθημάτων, σκλήρυνση των όρων εξέτασης, δυσκολία των θεμάτων σε πολλά μαθήματα ανεξήγητη σε σχέση με τις παραδόσεις και τα παλιά θέματα και άρα τεράστια ποσοστά αποτυχίας,
  • Νιώθουμε σα να μην έγινε για εμάς η εξεταστική αλλά για τους καθηγητές και τη Διοίκηση της σχολής.
  • Σύνταξη του προγράμματος της εξεταστικής από τον ίδιο το ΦΣ με ευθύνη της ΓΣ και του ΔΣ και συνεπώς και των ενδεχόμενων αλλαγών σε περίπτωση αναβολής μαθημάτων.
  • Kαθιέρωση ελάχιστου ποσοστού επιτυχίας. Τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας δεν είναι πρόβλημα των φοιτητών, αλλά πρωτίστως της διδασκαλίας.
  • Με τα παραπάνω αιτήματα καλούμε όλους τους φοιτητές του συλλόγου σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 10 η ώρα στη Διοίκηση της Σχολής.

Αφιερωμένο σε όσες/ους ελπίζουν ότι, η νέα γενιά και οι ανερχόμενες πολιτικές δυνάμεις, θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου...

Sinead O'Connor "Don't cry for me Argentina" http://www.youtube.com/watch?v=2shR99NnwCA&feature=related

Σχόλια

19/02 17:53  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μεταφέρω τα στατιστικά από ένα "δικό μου" μάθημα, το οποίο (μεταξύ άλλων) "φωτογραφίζει" η καταγγελία. Σημειώνεται ότι:
1. Ο "τελικός βαθμός" υπολογίζεται από το 70% του βαθμού εξέτασης και από 30% του βαθμού ενασχόλησης = 6 Ασκήσεις + 2 Τεστ για τους "κανονικούς" (1ης εγγραφής) και 85% του βαθμού εξέτασης και 15% του βαθμού ενασχόλησης, 2 Τεστ για τους "παλαιότερους".
2. Οι βαθμοί ενασχόλησης λαμβάνονται υπόψη ΜΟΝΟ εάν είναι θετικοί= μεγαλύτεροι από το βαθμό τελικής εξέτασης. Εάν είναι μικρότεροι ισχύει ο βαθμός τελικής εξέτασης.
3. Ποσοστό επιτυχίας (εξέταση Φεβρουαρίου (υπάρχει και 2η το Σεπτέμβριο - "Κανονικοί"
- "Παρακολούθησαν": 70%
- "Πασάλειψαν": 35%
- "Πέρασαν μια βόλτα": 17,5%
- "Άγνωστοι": 8%.
- ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ: 28%
4. Ποσοστό επιτυχίας - "Παλαιότεροι:
- "Παρακολούθησαν": Δεν υπήρχαν.
- "Πασάλειψαν: 80%
- "Πέρασαν μια βόλτα" ή "Άγνωστοι": 25%
- ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ: 30%
19/02 18:07  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Η "Συνέλευση" δεν είχε απαρτία...
<Συνελεύσεις με αιτήματα του κ#λου", είναι καταδικασμένες να μη γίνουν...>
Μην ελπίζετε όμως... Θα ξανασυγκλιθούν, θα ματαξανασυγκλιθούν (τα μαθήματα χάνονται) και εάν δεν έχουν απαρτία... Χέστηκε το "φοιτητικό κίνημα"... Θα χτιστεί και κανένα γραφείο "με επαναστατικό δικαίωμα"... Σιγά τη Δημοκρατική πλειοψηφία!..
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις