ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


123. "El Universo Sobre Mi" ...από την AMARAL (*)
623 αναγνώστες
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008
21:55

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 15ο) 

Εμβόλιμες επεξηγήσεις για το "πλαίσιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" (suite - συνέχεια 2

Να ξεκινήσω με ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ - mea culpa. Η Μυρσίνη συνέταξε ένα αυστηρό πρωτόκολο μαζικής μεν -"ατομικής" δε -ηλεκτρονικής αποστολής του "πλαισίου", ώστε οι διευθύνσεις όλων των φίλων να μην εμφανίζονται σε όλους. Η οδηγία εργασίας όμως ήτο ατελής... δεν έλαβε υπόψη την διαδικτυακή αγραμματοσύνη μου !... Με αποτέλεσμα τη δημοσιοποίηση προσωπικής αλληλογραφίας !... Τι να είπω ... η καθυστέρηση ανάρτησης του άρθρου σηματοδοτεί ένα οργισμένο κατσάδιασμα, το οποίο συνοδεύτηκε με την ποινή πλυσίματος των πιάτων του γραφείου... και του επιμελούς σκουπίσματος όλων των γωνιών του οικήματος... Όσο αντέχω - ψυχολογικά και σωματικά - ας συνεχίσω...

Προβλήματα (του "πλαισίου") : Όπως έγραφα χθες - με βάση το δείγμα - όλα πήγαιναν καλά στη κατανόηση. Μόνο που - επί της ουσίας - και η πρώτη και η δεύτερη φουρνιά, είχαν δίπλα τους το γράφοντα να τους λύνει τις απορίες ! Αναφέρομαι κυρίως στην ερμηνεία των απαντήσεων εις τους Πίνακες Α, Β, την οποία έδωσαν και τα υπόλοιπα στοιχεία της εργαλειοθήκης... Όταν το "πλαίσιο" παρουσιάσθηκε και άρχισε να "τρέχει" σε τρίτους βγήκε στην επιφάνεια η αδυναμία του ως προς τη δυνατότητα "αυτομόρφωσης".

Κάποιοι συμμετέχοντες υπέδειξαν τη δημιουργία ηλέκτρονικής "βάσης δεδομένων", η οποία να "ερμηνεύει αυτόματα" το προφίλ με βάση τις απαντήσεις... Αυτό είναι ενδεχομένως πρακτικώς αδύνατο !... το πλήθος των περιπτώσεων - συνδυασμών είναι μέν πεπερασμένο... πλην όμως πάρα πολυ μεγάλο !... Επί πλέον δεν συνάδει με τη φιλοσοφική αντίληψη (λανθασμένη ίσως) του γράφοντος περί της αναγκαιότητας : "αυτογνωσίας - αυτοεκτίμησης - αυτοαξιολόγησης..."

Ο γράφων - φανατικός οπαδός της συναίνεσης - παραμένει μεν στη δική του οπτική γωνία - πλην όμως αναμορφώνει ήδη το "πλαίσιο" με περισσότερα παραδείγματα... Ποιο όμως είναι το σημαντικό δίδαγμα ? Κάτι τέτοιο - σαν το "πλαίσιο" - δύσκολα μπορεί να αποτελέσει σκέτο εγχείρημα "αυτομόρφωσης",..στη Δανία έγινε αντιληπτό...

(*)... ethnic for ever...παραμένουμε στην ίδια γεωγραφική περιοχή... όσες /οι το αναγνωρίσουν "αυτό" είναι το αυθεντικό... σε δύο versions...δεν δύναμαι να επιλέξω ... το σκούπισμα με κατέβαλλε... πάντως τα πενιχρά ισπανικά μου διαβλέπουν - πέραν της εκπληκτικής μελωδίας - και αξιολογώτατους στίχους...

http://www.youtube.com/watch?v=JC5xFrPXOJg&feature=related +

http://www.youtube.com/watch?v=InZvXKjAr28

Σχόλια

12/02 22:52  pol
Επειδή άλλαξα ηλεκτρονικό ταχυδρόμο, δυσκολεύτηκα λίγο.Τελικά με ένα δεξιό κλικ έχω ολοκληρωμένο το πλαίσιο.
Αύριο αρχίζω μελέτη και περιμένω οδηγίες για τη συνέχεια.
Σας ευχαριστώ πολύ
12/02 23:08  evie
Κι εγώ πήρα όλο το υλικό και σας ευχαριστώ πολύ. Η μελέτη του θα γίνει υπό το πρίσμα μιάς υποθετικής επιχείρησης και ενός μοντέλου που σκέφτομαι εδώ και καιρό.
12/02 23:27  Yannis K.
Aααα Μυρσινη ολα κι ολα,
οταν λεμε Περιβαλλοντικη Υπευθυνοτητα εννοουμε ΚΑΙ τις γωνιες!
13/02 00:22  coldplay
Δασκαλε μου αρεσει πολυ η ethnic ...θα πηγαινουμε κοντρουλες...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις