ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Άκρα και ακραίοι
914 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013
20:36

Άρθρο του Καθηγητή Εγκληματολογίας και βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ.  Γιάννη Πανούση

Το πρόβλημα δεν είναι μόνον τα ακραία πολιτικά μορφώματα που, κυρίως, μέσω του λαϊκισμού θέτουν σε κίνδυνο τους θεσμούς και την κοινωνική ειρήνη.

Ο σκοταδισμός, ο λαϊκισμός και ο δογματισμός συνιστούν όψεις άλλης μεν απεικόνισης του ίδιου δε μονοφθαλμισμού, της ίδιας φονταμενταλιστικής μονομερούς απολυτότητας.

Η κουλτούρα της ανομίας συνιστά κοινό ιδεοληπτικό υπόβαθρο σε κάθε εκδοχή. Η νομιμοποιημένη βία το ίδιο. Η αποσταθεροποίηση της Δημοκρατίας επίσης. Οι παράπλευρες απώλειες σε θύματα ή δικαιώματα δεν ενδιαφέρουν τους «επαναστάτες της Νέας Εποχής».

Μέσω της κάθαρσης, της εκκαθάρισης ή της καθαρότητας της ιδεολογίας τους επιχειρούν να δηλητηριάσουν την κοινωνία επιβάλλοντας υποκουλτούρες μίσους και διαχωρισμού (με βάση «το δίκαιο του…»).

Ανορθολογισμός, κυνισμός, μηδενισμός, μισαλλοδοξία, άρνηση του άλλου (και της άλλης άποψης) συγκρούονται μέσα στην ελληνική κοινωνία και δεν προκαλούνται μόνον από τα Άκρα.

Πολλοί Έλληνες έχουν γίνει «ακραίοι» χωρίς να το έχουν συνειδητοποιήσει. Αυτός είναι και ο μέγιστος κίνδυνος. Να νομίζουμε ότι «απελευθερώνουμε την κοινωνία δια της νέας σκλαβιάς», των νέων απόλυτων Αληθειών που τις κατέχει και τις ερμηνεύει το ένα και μοναδικό Ιερατείο.

Υ. Γ. Στο ερώτημα/δίλημμα «Με ποιον είσαι;» η απάντηση μας πρέπει να είναι κοφτή και σαφής. «Με κανέναν από αυτούς».

Πηγή: http://aristerok.wordpress.com/2013/01/12/%ce%ac%ce%ba%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bf%ce%b9/ 

Σχόλια

13/01 21:29  PREMIUM
Πατριώτ καλησπέρα ! Μ΄ αρέσουν τα ... άκρα σε κάποιες περιπτώσεις !
Αν σήμερα δεν υπάρχουν πια … ‘τριακόσιοι’ και όλοι και όλα έχουν
μια ... ‘τιμή’, μήπως πρέπει να ανεβάσουμε λίγο το ... κασέ μας ;;;
13/01 22:05  PREMIUM
14/01 08:25  cornelsen
Αν είσαι βολεμένος καθηγητής ΑΕΙ και ταυτοχρόνως βουλευτής, σιτιζόμενος διπλά από τα κρατικά Ταμεία (πιθανώς και από άλλες δουλειές) είναι εύκολο να κατακεραυνώνεις την "βία των άκρων".
Αν εξαιτίας τής κρατικής βίας και τής βίας τού ναζιστικού παρακράτους βρίσκεσαι άστεγος, καταχρεωμένος, πεινασμένος, κυνηγημένος, άνεργος και κατακλεμμένος από την πολιτική τής τρικομματικής κυβέρνησης και των προκατόχων της δεν έχεις και πολλά περιθώρια να "μπουρδολογείς" από καθέδρας. Σαν τούς βουλευτές που στηρίζουν την βία που διαλύει την ζωή σου...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις