ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


122. "Bolero" ...του M. RAVEL (*)
715 αναγνώστες
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008
18:49

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 14ο) 

Εμβόλιμες επεξηγήσεις για το "πλαίσιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" (suite - συνέχεια 1

Η πρωτοβουλία της Μυρσίνης να παραθέσει - πριν της ώρας τους -αποσπάσματα του "πλαισίου Προμηθέας" δημιούργησε μεν ενδιαφέρον αλλά και δικαιολογημένες απορίες. Προς τούτο η "ανωτάτη διοίκηση του μπλογκοδίδυμου" προβαίνει σε δύο διορθωτικές ενέργειες :

  • Η μία βρίσκεται εν εξελίξει, παρατίθενται τα παρασκήνια της δόμησης του "πλαισίου".
  • Η δεύτερη περιλαμβάνει τη διαβίβαση (σε όσους φίλους γνωρίζω την ηλεκτρονική διεύθυνση τους) του πλήρους πακέτου του "πλαισίου" σε έκδοση 1 (ήδη αναμορφούμενη σε 2 και μέσω του εδώ "οίκου"!...). Όσοι άλλοι φίλοι ενδιαφέρονται "πολύ", ας αποστείλουν mail. Όσοι ενδιαφέρονται "ολιγότερο" - ή προκρίνουν την "απομόνωση" - ας ανατρέξουν εις το φιλόξενο οίκο του Goldmine, όπου έχει αναρτηθεί τμήμα του υλικού. http://goldmine.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=2682&blid=16  (Όσοι τέλος ενδιαφέρονται "ελάχιστα", την κατάρα μου να έχουν... ΕΤΕ να αγοράζουν και ΠΡΔ να τους βγαίνει...).

Να τονίσω ότι, το υλικό είναι λογικής open source, ή αν προτιμάτε knowledge for the masses, ή όπως αναγράφεται - σε άλλη περίπτωση -εις το εξώφυλλο των "Σημειώσεων" του γράφοντος εις το ΕΜΠ (2Χ350σελίδες) : "...διατίθεται ελεύθερα εις την ιστοσελίδα του. Δεν προορίζεται δι' αναπαραγωγή και εμπορική εκμετάλλευση, αλλά μόνο δια την αποκλειστική χρήση από τους σπουδαστές και συναδέλφους. Η όποια πενιχρή πνευματική συνεισφορά - ιδιοκτησία παραμένει εις το συντάκτη..." (για το ήμισυ αυτών των "Σημειώσεων" η σημερινή ημέρα ήτο ιστορική... θα επανέλθω ίσως κάποια άλλη φορά...)

Τα παραπάνω μεθερμηνευόμενα φίλτατε pol σημαίνουν ότι, δύνασθε - ίνα μη γράψω παρακαλείσθε - να διαθέσετε το υλικό στους "φίλους επιχειρηματίες σας"... Το πλαίσιο "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" φιλοδοξεί να αποτελέσει - όταν ολοκληρωθεί - ένα εργαλείο μάνατζμεντ για τις Ελληνικές Μεσαίες - Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, εξ' ου και ο τίτλος : " Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα - Εταιρική Ανάπτυξη".

Σύνδεση με το προηγούμενο άρθρο : "Δύσκολο εγχείρημα... επιλέχθηκε ένα μικρό δείγμα από γνωστούς...όλων των ηλικιών - επιχειρηματικής ιστορίας - μορφωτικού επιπέδου. Μαζί τους δούλεψα κυκλικά, αργά και βασανιστικά τις ερωτήσεις / απαντήσεις.

Να προσθέσω επίσης : από διαφόρους κλάδους / υποκλάδους προϊόντων και υπηρεσιών... Στη συνέχεια σε διπλάσιο δείγμα επιχειρηματιών (συμπεριλαμβανομένων αυτών της προηγούμενης φάσης), δόθηκαν τα Εργαλεία ερμηνείας των απαντήσεών τους και η διαδικασία επανελήφθη, έως ότου η δυνατότητα λειτουργίας της αυτογνωσίας - 1ο βήμα κρίθηκε ικανοποιητική. Το "πλαίσιο" παρουσιάσθηκε σε ειδική εσπερίδα της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε συναφή με το θέμα Συνέδρια και προτάθηκε γενικότερα... εκεί πλέον εμφανίστηκαν προβλήματα και κολλήματα...        

 

(*) ... ethnic βεβαίως !... κλασική δε... η ερμηνεία δεν είναι η αγαπημένη μου... Ορχήστρα Ωδείου Παρισίων ... πλήν όμως είναι η next best διαθέσιμη... ΓαλλοΙσπανική συμμαχία κοντοπίθαρων μεσογειακών φυλών...εκ των υστέρων αναρωτούμαι γενικώς, εάν η νίκη του Charles Martel εις το Poitiers ήτο πράγματι νίκη δια την Ευρώπη...πάσα άποψη, ως συνηθίζεται "εδώ" δεκτή και ευπρόσδεκτη !...

http://www.youtube.com/watch?v=b3J2_EOHBI4&feature=related + http://www.youtube.com/watch?v=ggsCw4i0S-U&feature=related

 

Σχόλια

11/02 22:16  Yannis K.
Υπογεια ρευματα ...
Ουρια, απ'οτι φαινεται διατρεχουν το σημερινο σας σημειωμα.
Estet!


(σωστο ηταν αυτο το τελευταιο?)
12/02 01:21  pol
Πολύ ευχαρίστως κ. Τριαντάφυλλε.
Ο πρώτος είναι ξενοδόχος,ο δεύτερος έμπορος τροφίμων και ο τρίτος έμπορος ηλεκτρολογικών.
k_polych@otenet.gr
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις