ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


ΕΜΠ: Κουκουλοφόροι κατά καθηγήτριας
1080 αναγνώστες
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012
11:53

Εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο της Καθηγήτριας Δανάης Διακουλάκη στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έγινε χθες νωρίς το απόγευμα. 

Μια ομάδα περίπου 10 ατόμων που φορούσαν κουκούλες εισέβαλε στο γραφείο της καθηγήτριας, όπως ανέφερε η ίδια. Οι νεαροί της ζήτησαν επιτακτικά να σηκωθεί, εκσφενδόνισαν σε όλο τον χώρο κόκκινες μπογιές και αποχώρησαν τρέχοντας. 

Η συγκεκριμένη καθηγήτρια, η οποία έχει εκλεγεί στο συμβούλιο του ιδρύματος, έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένα από ομάδα ατόμων που αντιδρούν στο νέο νόμο και δεν είναι η μοναδική από τα μέλη του νέου συμβουλίου που έχουν δεχθεί απειλές και ύβρεις και μάλιστα σε ώρα μαθήματος. 

Να σημειωθεί ότι το Μετσόβιο Πολυτεχνείο ήταν το τελευταίο Ίδρυμα που προχώρησε σε εκλογές καθώς μια μικρή ομάδα μπλόκαρε τη διαδικασία συνεχώς και τότε η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου με επιστολή της στον πρύτανη υπενθύμιζε ότι το φθινόπωρο του 1972 οι φοιτητές όλων των σχολών του ΕΜΠ ζητούσαν εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους τις οποίες παρεμπόδιζε με κάθε μέσο η Χούντα. 

Καθηγητές του Πολυτεχνείου ζητούν μετά από αυτό το περιστατικό να ανασταλεί για 2 ημέρες η λειτουργία του Ιδρύματος, κάτι που εξέτασε το πρυτανικό συμβούλιο σε συνεδρίασή του. 

Το θέμα των επιθέσεων στα μέλη του συμβουλίου του Ιδρύματος θα είναι το υπ' αριθμόν ένα στην αυριανή προγραμματισμένη Σύγκλητο, όπου θα εξεταστεί και αν θα κλείσει το Πολυτεχνείο στο επόμενο διήμερο. 

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου, αύριο θα κατατεθεί στην εισαγγελία μηνυτήρια αναφορά κατ' αγνώστων με βάση την αναφορά που έγινε για το περιστατικό από τη Σχολή των Χημικών Μηχανικών. 

Ποιος να το περίμενε φιλτάτη Δανάη, όταν το τελευταίο βράδυ στην εξέγερση του Πολυτεχνείου περιμέναμε τους απροκάλυπτους φασίστες <απ' έξω>, να κινδυνεύουμε τώρα από τους κουκουλοφόρους φασίστες <από μέσα>... 

Σχόλια

20/12 21:18  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
1. Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά, ακόμη και στη Σχολή Χημικών Μηχανικών.
Μάλιστα, εργαστήριο του μαθήματος της κ. Διακουλάκη θα γίνει κανονικά.
2. Η <κλειστή Σχολή>, το <κλειστό ΕΜΠ> απλώς δικαιώνει τους κουκουλοφόρους φασίστες.
ΔΕΝ θα τους περάσει η θρασύδειλη αλητεία
(σχόλιο του γράφοντος).
21/12 09:14  cornelsen
Τριαντάφυλλε απ' ότι θυμάμαι τα ίδια γίνονταν στην μεταπολίτευση και σε βάρος καθηγητών που είχαν συνεργαστεί με την τότε χούντα...
21/12 10:56  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Τελικώς ούτε η Σύγλητος του ΕΜΠ συνεδρίασε.
Διεκόπη η συζήτηση του θέματος από ομάδα φασιστοσπυδαστών!..
21/12 11:13  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Σχετικό βιδεάκιο μετά την επίθεση:
http://www.youtube.com/watch?v=k8lQ9jr29VY
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις