ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Πολωνικό Σχολείο και 2ο Γυμνάσιο Χολαργού
600 αναγνώστες
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012
14:01

Ηχηρό «παρών» έδωσε το Πολωνικό Σχολείο (σ.σ. οι εγκαταστάσεις του είναι στο Χολαργό) στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου καθώς μαζί με το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού διοργάνωσε μία εξαιρετική εκδήλωση στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης (σ.σ. Δημαρχείο Χολαργού). Μια εκδήλωση αφιερωμένη στα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που κατέγραφε την εμπειρία της Πολωνίας και της Ελλάδας στον αγώνα κατά του ναζισμού. Έτσι, οι μαθητές και των δύο σχολείων, άψογα προετοιμασμένοι, μοιράστηκαν με το κοινό τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα του πολέμου μέσω οπτικοακουστικού υλικού, ενώ με τραγούδι και ποίηση μετέφεραν το κλίμα της τραγικής αυτής εποχής για τις δύο χώρες.

Στο αμφιθέατρο βρέθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Παπάγου-Χολαργού αλλά και του δήμου Καισαριανής (με τον οποίο το πολωνικό σχολείο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν) αλλά και της πολωνικής πρεσβείας.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια μέρα αντιπροσωπεία του σχολείου κατέθεσε στεφάνι-όπως κάθε χρόνο-στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Χολαργό.

Πηγή: myholargos.gr: http://myxolargos.gr/nea-epi-topou/eidiseis/4658-binteo3a-poloniko-sxoleio-kai-2o-gymnasio-mazi-gia-ton-agona-kata-toy-nazismoy

Να συμπληρώσω ότι προ δεκαετίας περίπου, το Πολωνικό σχολείο είχε συμμετάσχει στην παρέλαση με επικεφαλής τις σημαίες των δύο χωρών. Προκάλεσε όμως την αντίδραση (ζερβοδεξιών) ελληνάρων και δεν το επανέλαβε...

βιδεάκιο από την εκδήλωση: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pw9ujKD2CMg

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις