ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Νεομάρτυρας Τριαντάφυλλος, ΕΤΑΚ και ΧΑΡΑΤΣΙ
824 αναγνώστες
Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012
17:21

 

<Ο ένδοξος νεομάρτυρας του Χριστού Τριαντάφυλλος ήταν από τη Ζαγορά της Μαγνησίας, που βρισκόταν κοντά στο Βόλο. Γεννήθηκε το 1663 μ.Χ. Εργαζόταν σα ναύτης στα πλοία, και όταν ήταν 17 χρονών συνελήφθη για άγνωστη σε μας αιτία (*), από τους Τούρκους, που τον εκβίαζαν να γίνει μωαμεθανός. Ο Τριαντάφυλλος όμως, το ευωδιαστό αυτό λουλούδι της Ορθοδοξίας, προτίμησε μύριους θανάτους παρά ν' αρνηθεί τον Χριστό. Βασανίστηκε ποικιλοτρόπως, αλλά έμεινε αμετακίνητος στην πίστη του φωνάζοντας: «Χριστιανός είμαι, δεν αρνούμαι τον Σωτήρα μου Χριστό». Τελικά τον θανάτωσαν στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης με αποκεφαλισμό στις 8 Αυγούστου 1680 μ.Χ. Ήταν τότε 18 χρονών. Έτσι η μακαριά ψυχή του ανέβηκε στον ουρανό και πήρε από τον αθλοθέτη Χριστό το αμάραντο στεφάνι της νίκης.> 

Πηγή: http://www.saint.gr/2242/saint.aspx (υπάρχουν και εικόνες).

(*) Πληροφορίες, οι οποίες περιήλθαν εις γνώση του γράφοντος από άλλες πηγές αναφέρουν ότι, σε κατάσταση μέθης συνεπλάκη με Τούρκο ναυτικό και τον εφόνευσε... Συμπληρώνουν δε ότι, δεν προήλθε από βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα η άρνηση εξισλαμισμού, αλλά από πείσμονα νεανικό τσαμβουκά... Είναι προφανές ότι ο γράφων συντάσσεται με την ως άνω εκδοχή.  

Παρέλαβα χτες το ΕΤΑΚ 2009. Το σύνολο της οικογενειακής περιουσίας (1η κατοικία στην Αγία Παρασκευή + 50% της "πατρικής" κατοικίας στην Αγία Παρασκευή της συζύγου μου + 50% του εξοχικού μου στην Υπάτη) χρεώνονται με 130 Ε.

Η ίδια ακριβώς ακίνητη περιουσία χρεώθηκε  με το ΧΑΡΑΤΣΙ: 1.750 Ε...

Ο πολλαπλασιαστής είναι: 13,5 και αναρωτάται ο γράφων, εις τον οποίο προκαλούν αλλεργία οι θεωρίες συνομωσίας: Μήπως η αδυναμία αποστολής των εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ 2009 και 2010, η οποία προβλήθηκε ως μία από τις αναγκαιότητες επιβολής του χαρατσίου, ήτο απλώς ένα χυδαίο πρόσχημα;.. 

"Fuck Me, Ray Bradbury" - Rachel Bloom

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e1IxOS4VzKM

 

Σχόλια

09/08 12:06  favlos
Χρόνια Πολλά φίλε 30φυλλε :)

(ο Άγιος απο χθες έβαλε υποψηφιότητα για προστάτης των θυρωρών)
09/08 19:45  Ηρακλής
Χρόνια πολλά να χαίρεσαι την οικογένεια σου, και να... ελπίζεις.!
09/08 21:56  PREMIUM
Πατριώτ ! Χρόνια Πολλά ! Αλλά πρόσεξε με τις διπλές εορτές, μήπως μετράνε διπλά και τα χρόνια μας !
Χρήστος - Παναγιώτης * PREMIUM - DISCOUNT !
10/08 12:38  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ευχαριστώ τους εκλεκτούς φίλους για τις ευχές τους. Το έχω ξαναγράψει αλλά το θεωρώ σημαντικό για την αποτελεσματικότητα και κοινωνική συνεισφορά μου... Πολιτικάντης από κούνια, ή μάλλον από κολυμπήθρα...
Η αναβάθμιση του Νεομάρτυρος έγινε "κατόπιν ενεργειών μου". Ο ιερέας που με βάπτισε (γείτονας και οικογενειακός φίλος της οικογένειας) ήτο και <Επιτελικό Στέλεχος της Ι.Σ.>. Ανέσυρε λοιπόν το "Τριαντάφυλλος" από τον πυθμένα του εορτολογίου στη 2η θέση. Άρχισαν λοιπόν να αναφέρουν την εορτή τα ημερολόγια, έγινε γνωστό και απέκτησαν οι συνονόματοι/ες ονομαστική εορτή!..
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις