ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Lettres Monegasques I
1448 αναγνώστες
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012
20:41

Αγαπημένη "μπλογκογειτονιά",

Όπως σας πληροφόρησε (;) ο "Ερμής", εδώ και δύο μήνες εργάζομαι σε νέα εταιρία: http://www.youtube.com/watch?v=02S4DDNkots&feature=plcp και κατοικώ στη Νίκαια, στην οδό Ορέστη (!). Η εταιρία ειναι θυγατρική Ομίλου (holding) Ολλανδικών συμφερόντων εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ (από τις μεγαλύτερες). Περιμένω του παραχρόνου να είμαι και μέτοχος - μέσα από το πρόγραμμα επιβράβευσης. Μετά τις 40 του Παρισιού, οι 20 του Άμστερνταμ. Διότι <εδώ> κάτι ψιλά σε ΜΥΤΙΛ, ΤΙΤΠ, ΑΡΒΑ και ΛΑΝΑΚ (!..) έχουμε πλέον οικογενειακώς.

Η εταιρία ειδικεύεται στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου (να ζω να το ζήσω και στην Ελλάδα...). Δεν εξορύσει, αλλά κατασκευάζει, οργανώνει, επανδρώνει και μισθώνει λειτουργικά (operational leasing) ότι χρειάζεται σε πλατφόρμες, πλωτούς γερανούς, πλωτά σκάφη αποθήκευσης κ.λπ.

Τοποθετήκα αρχικά ως Cost Estimation Engineer στο Operations Department και η δουλειά μου είναι περίπου να αναλύω - κοστολογώ - εισηγούμαι ως πρόταση στον "Πελάτη" το συμβόλαιο Λειτουργίας (Οργάνωση - Επάνδρωση - όχι Κατασκευή) των παραπάνω.

Τα κακά νέα είναι ότι - προς το παρόν - οι εισηγήσεις μου μεταφέρονται ως έχουν, ως προτάσεις συμβολαίου της εταιρίας...

Τα καλά νέα είναι ότι στην αναγκαία συνεργασία μου με το τμήμα Επάνδρωσης Προσωπικού (πλατφόρμες - γερανοί - καράβια κ.λπ.) έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και κλείνω ραντεβού συνεργασίας σε 10 λεπτά, αντί για τις συνηθισμένες 10 μέρες... Όλοι (Ολλανδοί, Σκωτζέζοι, Νορβηγοί, Γάλλοι κ.α. θαλασσόλυκοι) θέλουν να γνωρίσουν από κοντά και να συνεργαστούν με τη νεαρή Ελληνίδα Μηχανικο-Καπετάνισσα, που έφαγε με το κουτάλι τη Μεσόγειο, τη Μάγχη, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό... και προσωρινά ξεμπαρκάρισε...

Σας φιλώ, η αιμοβόρος "Νυχτερίδα" του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χολαργού:  http://www.youtube.com/watch?v=APdLkFfN__g 

"Yara yara" - Στίχοι: Ν. Καββαδίας - Μουσική και εκτέλεση: Ξέμπαρκοι http://www.youtube.com/watch?v=Jnjl9E39Kxo

 

Σχόλια

10/07 22:49  PREMIUM
Καλοστέριοτη Καπετάννισσα ! Σύντομα και Διευθύνουσα Σύμβουλος ! Σούχω αργότερα αψηλό υποψήφιο Μηχανικό ~ Μηχανολόγο για ... συνεργάτη ! Και φυσικά αν τον ξεχωρίσεις και τον προσλάβεις θα σου πει : Merci Madame !
Κοίτα και για το μαγαζί για να στεγάσει την ΙΩΝΙΑ μου ! Ίσως και τη ... ΛΑΝΑΚΑΜ :-)
10/07 23:57  favlos
Αυτά είναι ;)

...
07/08 20:00  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Σήμερα με κάλεσε ο Γενικός Διευθυντής και μου ανακοίνωσε ότι δε χρειάζεται να συμπληρωθεί η 3μηνη (κατά το γαλλικό Νόμο) περίοδος "δοκιμαστικής πρόσληψης". Είναι ικανοποιημένοι (έως έχουν εκπλαγεί...) από την επίδοσή μου και με προσλαμβάνουν οριστικά.
Εις πείσμα του "Κυρίου Φαύλου" που είχε επιφυλάξεις :):):)
"Νυχτερίδα" - Μυρσίνη Κ.
08/08 14:12  favlos
Τώρα όμως υποκλίνομαι!

(ζηλεύω και λίγο)

;)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις