ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Το τοστάκι - 3 - Λύσεις
920 αναγνώστες
Σάββατο, 26 Μαΐου 2012
18:08

Η εκφώνηση του προβλήματος αναρτήθηκε εδώ:

Ακολουθεί η τρίτη σχηματική λύση:

3. Λύση του "Αριστεροδεξιού" Μαλακολαμόγιου:

Σημείωση: Είναι ιδιοκτήτης - Manager, πρώην και νυν κομματόσκυλο. Τα τυπικά προσόντά του είναι αδιάφορα: Π.χ. Ι.Ε.Κ. Ψαλτικής - Γλυφτικής (ούτε καν Ζαμπονοκοπτικής).  Ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα είναι τα κονέΈρποντας, γλύφωντας και επειδή του χρωστάνε χάρες (σταυρούς).

 • Αναβαθμίζει τον εργαζόμενο σε "Υπεύθυνο Μάρκετινγκ".
 • Προσλαμβάνει δύο επιπλέον "δικά μας παιδιά" για να παράγουν (σύνολο τέσσερεις πλέον). 
 • Προσθέτει επιδόματα σε όλους. Πέραν των ήδη (ενδεικτικώς): Αλλεργίας στο τυρί, αλλεργίας στο ζαμπόν, επικινδυνότητας λόγω ακραίων εναλλαγών θερμοκρασίας ψυγείου / τοστιέρας κ.λπ. επινοεί (ενδεικτικώς) τα: Διγαμίας, Δυσλεξίας, Δεισδαιμόνας, Διούρησης κ.λπ. 
 • Το κόστος διαμορφώνεται σε 15 ευρώ / τοστ. Προσθέτει περιθώριο κέρδους 40%, διότι "δε βγαίνει αλλοιώς" και το πουλάει 21 ευρώ, στο ΔΗΜΟΣΙΟ... Που αλλού;.. 
 • Βεβαίως δεν τα παντελονιάζει όλα για την πάρτη του. Έχει να "ταίσει" κόσμο και κοσμάκη. Από κλητήρα μέχρι Δήμαρχο (αν όχι Υπουργό). 
 • Όμως,.. οι "δε με γέννησε η μάνα μου για να δουλεύω, αλλά άρχοντα" και "τόσες αφίσες κόλλησα κουφάλες, σιγά μη λερώνω πλέον και τα χέρια μου" εργαζόμενοι παράγουν προφανώς τοστάκια εσχίστης ποιότητας: Σπανίως με τυρί ή ζαμπόν, συνήθως καμμένα.
 • Ο ανταγωνισμός εξακολουθεί να έχει σημαντικώς μικρότερη τιμή, αλλά καλύτερη ποιότητα.
 • Όμως ποιος χέστηκε για τον ανταγωνισμό! Τζάμπα ταίζουμε τον κλητήρα, Δήμαρχο, Υπουργό; Είμαστε  εξασφαλισμένοι "Εθνικοί Πρωταθλητές - Προμηθευτές"!
 • Ο κομματόσκυλος "Εθνικός Προμηθευτής" έχει (για πρώτη φορά) στην "επιχειρηματική" του διαδρομή μεγάλο ζόρι. Τι να ψηφίσει ο τσαμένος; Λεφτά πλέον ΔΕΝ υπάρχουν (το κατάλαβε αυτός, μην τον υποτιμούμε, της πιάτσας είναι).
 • Μνημονιακούς; Μας τελειώσανε οι προμήθειες σε τιμή πολλαπλάσια από τον ανταγωνισμό...
 • Αντιμνημονιακούς; Θα μας πάρουν και την τοστιέρα οι κομμουνιστές...

Βοηθήστε τον να αποφασίσει σας παρακαλώ!

Θέλει να σαλπάρει, όπου φυσάει ο άνεμος - ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ - αλλά αυτή τη φορά δε ξέρει που! Δεν είναι καν σαφές αν το Κίνημα του τρισμέγιστου ΛΑΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Τράγκα κατέβει στις εκλογές...

Leinen los - "Santiano" http://www.youtube.com/watch?v=w3PFqqH15Po&feature=related

Παραδοσιακό τραγούδι της ΓΑΛΛΙΚΗΣ Βρετάνης, εκτελεσμένο από ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ συγκρότημα...

 

Σχόλια

26/05 18:32  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ας μου επιτραπεί, εφόσον είμαι ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ εις τη Γερμανική γλώσσα, ακόμη και τη γερμανόφωνη επί 35ετίας σύζυγο :), ΧΩΡΙΣ να λαμβάνω ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, να παραθέσω και τη γαλλική εκτέλεση:
Hugues Aufray - "Santiano"
http://www.youtube.com/watch?v=IYfMEgF9aAo&feature=related
Ας μου επιτραπεί επίσης να το αφιερώσω στην ξενιτημένη συνιοδιοκτήτρια του <οίκου> "Νυχτερίδα" και να της ευχηθώ "καλή δουλεία - πάντα γερή" στη νέα της εργασία στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου. "'Οπου Γης και Πατρίς"!..
26/05 19:12  zyzzx
Απιθανο το τοστακι !

Σαν να λεμε Beau Brummel .

Η Πεντελικον.

Οσα λεφτα κι αν φαγωθηκανε οι Ελληνες δεν τα απολαυσανε σαν Ευρωπαιοι αλλα σαν Σαουδαραβες.

Και μονο γι αυτο τους αξιζειι να διαγραφει το χρεος.

Εχει δικηο το παλληκαρι.

Μονο που οταν θα διαγραφει το χρεος η Ελληνικη αποικια θα υποφερει χειροτερα και απο την Ζιμπαμπουε.

Και στα καλα και στα ασχημα δεν θα φανουν "ανταξιοι" των εταιρων τους.

26/05 22:11  nhad
Πω πω μονάστερα! Κάποιοι θεωρούν πολύ άδικο να τους περιγράφεις με τέτοια ακρίβεια...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις