ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Ο δικομματισμός κατέρρευσε! Ή μήπως όχι; - Λ όπως λαικισμος
748 αναγνώστες
Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012
15:55

Κάποιες πρώτες - σκόρπιες σκέψεις, μετά το μετεκλογικό ξενύχτι.

Ο λεγόμενος δικομματισμός ήταν ένα άθροισμα ποσοστών; ΟΧΙ!

Επί της ουσίας αντιπροσώπευε - συγκάλυπτε τα παρακάτω ουσιώδη χαρακτηριστικά, τα οποία παραμένουν και εκφράσθηκαν με άλλο τρόπο :

  •  Λαϊκισμός: "Κάνε με Πρωθυπουργό και θα τα βρούμε! Ναι σ' εσένα μιλάω και σε εσένα και σε εσένα και στον άλλο..." (Βλέπε ενδεικτικώς: "Μη προνομιούχοι", "Τσοβόλα δώστα όλα", "Καμμία διαπραγμάτευση για Κύπρο, Μακεδονία", "Επανίδρυση του Κράτους", "Λεφτά υπάρχουν"). 
  1. Μετατόπιση από ΠΑΣΟΚ προς ΣΥΡΙΖΑ: 19%. Από ΠΑΣΟΚ προς Χρυσή Αυγή: 4%, ακόμη και το 1% της Κοινωνικής Συμφωνίας. Συγκρίνετε τις αντίστοιχες μετατοπίσεις σε άλλες λύσεις, όπως (μόνο) 9% προς ΔΗΜΑΡ, την οποία όλες οι υστερικές (ή σε εντεταλμένη υπηρεσία...) κασόμπρες χαρακτήριζαν και τολμούν ακόμα να χαρακτηρίζουν "δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ"! 'Η και τους Οικολόγους-Πράσινους.
  2. Μετατόπιση από ΝΔ σε Καμμένο 10%. Από ΝΔ σε Χρυσή Αυγή 8%. Συγκρίνετε τις αντίστοιχες μετατοπίσεις σε άλλες λυσεις, όπως η ΔΡΑΣΗ και η Δημιουργία Ξανά (ακόμη και τη Ντόρα).
  3. Μετατοπίσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (από που αλλού πήραν;) σε συνδυασμούς τύπου ΟΧΙ (Παπαθεμελής - Καζάκης), "Δεν Πληρώνω", κ.α.

 

Σχόλια

07/05 19:49  ks
Ετσι ειναι. Αλλα οι ακραιες επιλογες υποδηλωνουν και μια σεβαστη διαθεση για ρισκο (αξια του αναλογου προβληματισμου) κι ετσι πιστευω πως δεν μιλαμε πλεον για "ανθρωπακια που θελουν να βολευτουν"
10/05 07:13  Μιχάλης Μαθιουλάκης
Εξαιρετικά εύστοχο άρθρο αγαπητέ.

Όντως τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν ότι κάθε άλλο παρά άλλαξε ο τρόπος σκέψης των ψηφοφόρων.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
13 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις