ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Ego okhi Real, Panionios!
785 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012
19:35

Ο γράφων:

 • Σέβεται τις πολιτικές θέσεις και στρατηγική οιουδήποτε πολιτικού φορέα (ή προ-εκλογικής σύμπραξης) και τις διαβάζει με προσοχή.
 • Ως αξιολογητής Διεθνών Μοντέλων Αριστείας επιχειρεί να τις αξιολογήσει με εκκίνηση το 5/10.
 • Δηλαδή, ανεξαρτήτως προηγουμένων απόψεών του, εκκινεί <ουδέτερα>. Διαβάζοντας και αναλύοντας ανεβάζει ή κατεβάζει την αξιολόγηση.

ΟΜΩΣ:

 • Αδυνατεί - άνθρωπος είναι - να μη λάβει υπόψη την <προηγούμενη> πολιτική ιστορία.
 • Άλλως τε, τα μοντέλα Αριστείας υποδεικνύουν τη μελέτη της τάσης : 3ετίας (τουλάχιστον) ή 5ετίας... 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ:

 • <Παρθενογενέσεις> και <Θεόσταλτες Αλλαγές>, όπως το Όραμα του (διώκτη των Χριστιανών) Αποστόλου Παύλου (στο δρόμο για τη Δαμασκό)....
 • Προκαλούν (στο γράφοντα) από αμφιβολία, έως θυμηδία και πολλές φορές αηδία...

ΣΧΕΤΙΚΕΣ (σημαντικές) ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ - Case Studies:

 • Αμφιβολία: ΔΗΜΑΡ (Κουβέλης)
 • Θυμηδία: ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρας)
 • Αηδία: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (Καμμένος & Δημαράς) + ΛΑΟΣ(Καρατζαφέρης) + ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (Κατσέλη)
 •  Οιαδήποτε άλλη περίπτωση δεκτή, αναμένω!

Ο τίτλος είναι καθαρά υποθετικός. Εμπνεύστηκα από ενδεχόμενη δήλωση του παληκαριού που έστειλε το πέναλτυ στη στρατόσφαιρα και την ομάδα του στον κουβά...

Σχόλια

30/04 20:43  PREMIUM
Τόβλεπα πατριώτ ! Αλλά δεν το φαντάστηκα, ότι θα την "κάνουν" στα πέναλτι τη ... βρωμιά !
Παίζουμε για το Μάη τα ... ρέστα μας ? http://discount.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=37557&pg=10000#comment237891 ?
30/04 21:02  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Είναι προφανές ότι: Το κριτήριο της <συνέπειας> δεν είναι το μοναδικό.
Αλλά συνυπολογίζεται... Ουδέν πρόβλημα έχει ο γράφων (ενδεικτικώς) με ΚΚΕ, Ντόρα, Σ. Μάνο και βεβαίως το συμμαθητή του εις το ΕΜΠ Β. Λεβέντη: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=isWmShsWSCA
30/04 21:15  nhad
Προσωπικά αηδία μου προκαλούν και οι συστηματικές φασιστοειδείς καταχωρήσεις που παρουσιάζονται σε διπλανό blog.

http://analytakis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=37344&blid=54

Εκεί, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος παρουσιάζεται ως "Φτωχόπαιδο... Πάντα πρώτος... Μεγάλο μυαλό... Κάποια ημέρα, μετά από πολλές παρακλήσεις, με άλλους φίλους του, πήραν την απόφαση να μπούνε μπροστά..". 'Ολοι δε ανεξαιρέτως οι πολιτικοί παρουσιάζονται ως διεφθαρμένοι. Φυσικά δεν έχει έννοια να του υπενθυμίσει κανείς το "εγώ τουλάχιστον έχω καθαρά χέρια" του Λαδά, ούτε ότι ο Παπαδήμος (βλέπε σημερινή του ανάρτηση) απάντησε σχετικά με τη δήθεν μη φορολόγησή του. Με το να γράψεις στο blog του λερώνεσαι. Οπότε προτίμησα να εκφράσω την αγανάκτησή μου εδώ, και συγνώμη για αυτό.
30/04 21:27  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Φίλτατε <εδώ> είναι ο κατάλληλος χώρος...
Υπενθυμίζω ότι ο πατέρας μου ήταν συμμαθητής στη Σχολή Ευελπίδων των (Παπαδόπουλου και Μακαρέζου). Σε αντίθεση με αυτούς τους (από το 1941) ριψάσπιδες και (κατόπιν) προδότες διέφυγε στη Μέση Ανατολή και πολέμησε στο Ελ Αλαμέϊν, στο Ρίμινι (όπου παρασημοφορήθηκε με το Αριστείο Ανδρείας - το ανώτατο ελληνικό πολεμικό παράσημο) και στον Εμφύλιο, όταν αυτά τα ποντίκια ήταν κρυμένοι στα γραφεία και Στρατοδίκες. Όχι πολεμιστές - έστω και από τη μοίρα αδελφοκτόνοι...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις