ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


114. "Mon Amie La Rose" .... από τη NATACHA A. (*)
723 αναγνώστες
Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2008
20:25

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ (μέρος 6ο) 

Τυπολογία Δράσεων (3)  

Μελέτες περίπτωσης  : 2ο Παράδειγμα (και αυτό από την CJD – Άρθρο 107.) Η επιχείρηση Maury (Δυτική Γαλλία) απασχολεί 100 εργαζόμενους και διανέμει προϊόντα υγιεινής και συντήρησης σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, βιομηχανίες συσκευασίας αγροτικών προϊόντων διατροφής και σε επιχειρήσεις καθαρισμού. Εδώ και κάποια χρόνια «αναβαθμίστηκε» από απλό διανομέα σε οιονεί «σύμβουλο» σε θέματα υγιεινής.
 
Τα προϊόντα διανομής περιλαμβάνουν χειρουργικά γάντια και μάσκες, σαπούνια και όλα τα σχετικά για τα χειρουργεία. Τη στιγμή που οι κανονισμοί για τους πελάτες γίνονται ολοένα πιο αυστηροί και οι κίνδυνοι πιο απειλητικοί με τις νοσοκομειακές λοιμώξεις (δεν αντέχω …γράφω και το «γαλλικό» όρο : nosocomiales…) να «παίζουν στα κανάλια», η επιχείρηση κοίταξε μακριά και προσφέρει στους Πελάτες της όχι μόνο προϊόντα, αλλά και τεχνογνωσία, υπηρεσίες συμβούλου και εκπαιδευτή.
 
Προς τι να αγοράζεις το καλύτερο σαπούνι στον κόσμο, εάν δεν το χρησιμοποιείς σωστά !... Ο P. J. dAudiffret, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ περιγράφει την περίπτωση ενός μεγάλου νοσοκομείου, το οποίο αγόραζε το καλύτερο απολυμαντικό σαπούνι… αρκεί να το άφηνες να ενεργήσει στα χέρια σου επί τρίλεπτο ! Δηλαδή το νοσηλευτικό προσωπικό με 20 πλυσίματα την ημέρα, έπρεπε να χάνει 1 ώρα κάθε ημέρα «στο περίμενε με τα χέρια στον αέρα»… (που τους προέτρεπε να ΜΗΝ περιμένουν..) Τους αντιπρότεινε ένα λιγότερο αποτελεσματικό σαπούνι + αλκοολούχο gel, συνδυασμό ο οποίος επιτυγχάνει κατά 99% το αντίστοιχο επίπεδο απολύμανσης σε ένα μόλις λεπτό ! 

« Δεν αρκεί το συνεχώς καλύτερο, πιο γρήγορα και πιο φθηνό για τον Πελάτη ... Πρέπει να τον αφουγκράζεσαι, να κατανοείς τις ανάγκες του και να βλέπεις ακόμη και αυτό που εκείνος δε βλέπει !» ( Gemba Gentashu ! αλλά γαλλικά…). Η επιχείρηση προσέλαβε στις νέες θέσεις πωλητών Υγιεινολόγους Μηχανικούς, οι οποίοι επισκεπτόμενοι τους Πελάτες , είναι σε θέση να προσδιορίσουν τη ρίζα των προβλημάτων (πάλι δεν αντέχω,… στο γαλλικό κείμενο : problématiques…), να δώσουν λύσεις, να εκπαιδεύσουν, να εγκαταστήσουν διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης. 

Η στρατηγική αυτή Κ.& Π.Υ. προσέφερε δυναμική ανάπτυξης στην επιχείρηση, ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό κλάδο.

Δεν συμφωνείτε ότι, πρόκειται για περίπτωση πολύ καλού υπερ-συνδυασμού = ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ / ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΙΚΗ + Εξωτερική ?...

Προσέξτε Εξωτερικοί Συμμέτοχοι δεν είναι εδώ μόνο οι άμεσοι = νοσοκομεία, αλλά και οι Πελάτες των Πελατών = ασθενείς =... η Ευρύτερη Κοινωνία ! Εάν είχαν καταφέρει να αναβαθμίσουν τους υπάρχοντες πωλητές τους δε συμβούλους η δράση θα ήταν πλέον Αμφίπλευρη... Ποιός ξέρει, ίσως δεν ήταν δυνατό...ίσως το έκαναν σε δεύτερη φάση, το κείμενο δεν το αναφέρει...("εκείνος" το πέτυχε πρώτα προσλαμβάνοντας AutoCadiστριες/ες, οι οποίες /οι στη συνέχεια αναβάθμισαν-εκπαίδευσαν τις "παλαιού τύπου"- έμπειρες Σχεδιάστριες !)

(*)... ξέρω, ξέρω... το έχει "κάπου" προσφέρει στην αυθεντική εκτέλεση με τη F.H. "κάποια" άλλωστε το μετέφρασε...αλλά και η αυτή η εκτέλεση μου αρέσει πολύ... pour mon papa la rose... et tous les lecteurs habituels et attentionnes... την επιείκιά σας στα σχόλια... έκανα και τα δικά μου στο draft που μου άφησε... "Νυχτερίδα".

http://www.youtube.com/watch?v=qtNnhXxHr7A   

 

Σχόλια

01/02 20:39  Yannis K.
Απιστευτη συμπτωση συναδελφε!
μολις το 'επαιζα στα decks (τσ τσ τσ) με κοινο Φιλλιπινεζους, Κορεατες, Κινεζους και Γαλλους να λικνιζονται!
Γυρναω σπιτι και το βλεπω μπροστα μου!
Ωραια πραγματα αυτα τα συμπτωματικα ρε παιδι μου που δεν τα πιστευω κιολας:)
01/02 20:48  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Νεαρή "συναδέλφισα υπηρεσίας", συνηθισμένη να κοιμάται κρεμασμένη από τα πόδια, με το κεφάλι κάτω... οπαδός(όπως και ο πατέρας της ) της θεωρίας της "απίθανης απιθανότητας"... (βλ. "Γυρίστε το γαλαξία με auto-stop)
Ουφ ! με το πρώτο μήνυμα καθαρίσαμε εύκολα...
01/02 20:53  Yannis K.
Καλη βαρδια συναδελφισα!
Βγαλε μας ασπροπροσωπους :)
01/02 21:09  coldplay
Γεια σου Μυρσινη..
Αντε να παμε καμια ιστιοπλοια..
03/02 19:25  lemon.
λοιπόν "συναδέλφισσα υπηρεσίας", σπουδάσαμε το χαα, τη νύχτα, τη θάλασσα, μηχανικός, βόλεϋ...
χμ! τι άλλο να θέλει ο δόκτωρ...
Μήπως έναν καλό παρκαδόρο?

ή αντί για πασσαδόρο στην ομάδα σ'έχουν για παρκαδόρο??
άρα πάει κι αυτό!
03/02 19:46  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Όσο και αν φαίνεται περίεργο παρκαδόρο με έχουνε,...ή μάλλον "παίκτρια υπηρεσίας"... Είμαι μάλλον χαμηλόσωμη - κινητική - και παίζω χρόνια (στις γυναίκες) "λίμπερο" (παλαιότερα ως νεάνιδα "διαγώνιος". Φέτος επειδή κάποια παίκτρια τραυματίστηκε έπαιξα σε όλο τον 1ο γύρο 3άρι ! = σε θέση κεντρικής - "ψηλής"... απέναντί μου οι αντίπαλες "δίμετρες"... Τι να κάνω / αυτή η έρμη η "υπευθυνότητα"...
03/02 19:47  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Όσο και αν φαίνεται περίεργο παρκαδόρο με έχουνε,...ή μάλλον "παίκτρια υπηρεσίας"... Είμαι μάλλον χαμηλόσωμη - κινητική - και παίζω χρόνια (στις γυναίκες) "λίμπερο" (παλαιότερα ως νεάνιδα "διαγώνιος". Φέτος επειδή κάποια παίκτρια τραυματίστηκε έπαιξα σε όλο τον 1ο γύρο 3άρι ! = σε θέση κεντρικής - "ψηλής"... απέναντί μου οι αντίπαλες "δίμετρες"... Τι να κάνω / αυτή η έρμη η "υπευθυνότητα"...
03/02 21:05  lemon.
τα τελευταία 20χρόνια έχω γνωρίσει 3 παίκτριες ...και τις τρεις τις πείραζα όπως τώρα... και οι τρεις, ψηλές αυτές, κιόμως "παίκτριες υπηρεσίας"...
καμία από τις τρεις δεν την είδα στο γήπεδο...
Αγαπούν τόσο πολύ να ιδρώνουν στο ταρτάν... ποτέ δεν τους κατάλαβα αυτούς τους αθλητές...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις