ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Του Λεωνίδα που αποχαιρετήσαμε σήμερα - Ι - αποτελεσματικός ηγέτης
654 αναγνώστες
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011
23:12

   http://www.youtube.com/watch?v=xuu-GACWPTE&feature=related

Beethoven Symphony No.9 Choral 4th mov - Zubin Mehta conducting the NHK Symphony Orchestra and the Tokyo Chorus

Τον Λεωνίδα Κύρκο τον γνώρισα και έτυχε να έχουμε κάποιες φορές στενή συνεργασία και επαφή. 

Η πρώτη επαφή ήταν έμμεση και παρ’ ολίγο να προκαλέσει καρδιακό επεισόδιο στον <τότε> εικοσιτετράχρονο Γραμματέα του Ρήγα Φεραίου Γ.Β., συμμαθητή μου στο ΕΜΠ και στενό φίλο.
 
Είχα μόλις επιστρέψει από τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές Μηχανικού στη Γαλλία, όπου (με δική μου πρωτοβουλία) είχα παραλλήλως αποφοιτήσει και από τη Μεσαία Σχολή Στελεχών του Κ.Κ. Γαλλίας (εξειδίκευση: Τοπική Αυτοδιοίκηση).
Μετ’ ολίγον ανέλαβα με «κοοπτάτσια» (ήγουν χωρίς διαδικασία εκλογής, αλλά κατ’ επιλογή της ηγεσίας) θέση υπευθύνου σε Τομέα Συνοικιών της Αθήνας (κρίσιμο, διότι μεταξύ άλλων περιελάμβανε και την Οργάνωση Καισαριανής).
 
Επί ένα δεκαπενθήμερο «όργωσα» την περιοχή συμμετέχοντας όχι μόνο σε συνεδριάσεις τοπικών στελεχών, αλλά συζητώντας με όσο το δυνατό περισσότερα απλά μέλη. Ακολούθως συνέταξα αυτό το  οποίο στην επιχειρηματική γλώσσα ονομάζουμε business plan. Αναλυτικό για τον Τομέα, αναλυτικότερο για κάθε τοπική Οργάνωση και συνοπτικό- μία σελίδα executive summary, για το αμέσως υπερκείμενο επίπεδο της οργανωτικής ιεραρχίας. Ότι δηλαδή είχα διδαχθεί στις Σχολές: Το Πολυτεχνείο της Grenoble ΚΑΙ την Κομματική.
 
Κάπως – κάποιος αποδέκτης θεώρησε σκόπιμο να το προωθήσει στο Λεωνίδα… Στην επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Κ. Εσωτερικού (όπου ex officio συμμετείχε και ο Γραμματέας της Νεολαίας) ξεκίνησε απευθυνόμενος σε αυτόν, κραδαίνοντας την (άγνωστη στο δικό μας Γραμματέα) σελίδα και λέγοντας: Τι είναι αυτό; και ποιος είναι ο Δημήτρης Κ. που το έγραψε; Ο «δικός μας» τα έχασε, τόνισε ότι είμαι καλός και συνεπής, αλλά μόλις γύρισα από το εξωτερικό και ίσως έκανα λάθος, αλλά είναι βέβαιος ότι θα εγκλιματισθώ.
 
Ο Λεωνίδας απευθύνθηκε στα υπόλοιπα μέλη, πρότεινε να δουλεύει όλο το Κόμμα με αυτή τη διαδικασία (best practice θα το ονομάζαμε στη γλώσσα της Διοίκησης) και είπε στο Γιάννη να μας γνωρίσει.
 
συνεχίζεται
βλέπε και Μαικήνα 
 
 
 

 

 
 
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις