ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Σωρεία παρανομιών στον Οργανισμό Εθελοντισμού «Έργο Πολιτών»
888 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011
16:49

Ο Προμηθέας και ο Μαικήνας τώρα δικαιώνονται

(λεπτομέρειες προσεχώς για το πολιτικό αίσχος αυτού του Οργανισμού, το οικονομικό ήταν αναμενόμενο ότι θα ακολουθούσε...)

<Στον εισαγγελέα εστάλη το σχετικό πόρισμα>

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/177674/soreia-paranomion-ston-organismo-ethelodismou-ergo-politon/

<Στον εισαγγελέα εστάλη από τον υπουργό Πολιτισμού το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον Οργανισμό Εθελοντισμού «Έργο Πολιτών».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ, κατά τον έλεγχο που διενεργήθη στον Οργανισμό διαπιστώθηκε σωρεία παράνομων ενεργειών. Ενδεικτικά:

1. Η στελέχωση της Οργανισμού έγινε με παράνομο τρόπο, καθώς κατά την επιλογή των προσληπτέων για την κάλυψη των θέσεων προσωπικού υποστήριξης με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου το 2005, δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης ούτε οι όροι της προκήρυξης. Προσελήφθησαν, μάλιστα, περισσότερα άτομα απ΄ όσα αναφέρονταν στην προκήρυξη χωρίς να υπάρχει περίπτωση ισοψηφίας, αφού οι υποψήφιοι δεν βαθμολογήθηκαν, ενώ υπήρξε και περίπτωση πρόσληψης πριν καν εκδοθεί η απόφαση του Προέδρου και συνεδριάσει η Επιτροπή Αξιολόγησης για τις προσλήψεις (Δ.Σ.). Με παράνομο, επίσης, τρόπο έγιναν και οι προσλήψεις για την κάλυψη θέσεων που κενώθηκαν κατά τα έτη 2006 και 2007.

2. Καταβάλλονταν στον Πρόεδρο-Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού αποδοχές ύψους 9.500 ευρώ μηνιαίως (κατά το έτος 2010 μειώθηκαν στα 5.800 ευρώ), χωρίς να συνυπολογίζεται η αποζημίωση για κάθε συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., παρότι δεν προβλεπόταν στον νόμο. Η εντολή για την πληρωμή των μισθολογικών δαπανών, μεταξύ των οποίων και οι ως άνω αποδοχές του Προέδρου-Διευθύνοντα Συμβούλου, δινόταν από τον ίδιο, όπως άλλωστε και για το σύνολο των πληρωμών του Οργανισμού.

3. Για τα έτη 2005-2009 καταβάλλονταν μέσω επιδομάτων στους Προϊσταμένους των οργανικών μονάδων αποδοχές διπλάσιες από τις προβλεπόμενες στην σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

4. Το σύνολο σχεδόν των εξετασθεισών συμβάσεων ανάθεσης έργου σε φυσικά πρόσωπα που πραγματοποίησε ο Οργανισμός εμπίπτει στις αρμοδιότητες των οργανικών του μονάδων και, επομένως, δεν αφορά κάλυψη ειδικών αναγκών που δεν μπορούσαν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό. Επιπλέον σε αρκετές συμβάσεις το ανατεθέν έργο περιγράφεται με τρόπο γενικό και χωρίς δέσμευση του αντισυμβαλλόμενου για την παράδοση κάποιου συγκεκριμένου έργου.>

5. Διαπιστώθηκε κακοδιαχείριση των διαθέσιμων ετησίως πόρων που κατευθύνονταν σε μισθοδοσία και αμοιβές εξωτερικών συνεργατών και όχι σε δράσεις που συνάδουν με τον σκοπό του Οργανισμού με αποτέλεσμα με στοιχεία της 21-4-2011 οι οφειλές του Οργανισμού να ανέρχονται στο ποσό των 536.252,50 ευρώ.

6. Παρά το γεγονός ότι από το συστατικό νόμο του Οργανισμού προβλέπεται η έκδοση Κανονισμού Προμηθειών, κατόπιν σύνταξης του από το Δ.Σ. του Οργανισμού, πέντε και πλέον έτη μετά την ίδρυση του φορέα, ο Κανονισμός αυτός δεν έχει εκδοθεί νομοτύπως και οι εν γένει προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών πραγματοποιούνταν με απευθείας αναθέσεις από τον Πρόεδρο.
Σχόλια

30/05 20:59  Μαικήνας
Εργο Πολιτών : Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Είναι πολλά τα χρήματα Προμηθέα

http://maecenas.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=29546&blid=404

Ευχαριστώ για την αναφορά
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις